Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling shodil tu svou hustou bundu, kterou nosil v Řidičovi a vyměnil ji za odrbaná trička nošená naruby a ta s potiskem Metallicy. Parádní fáro zase vyměnil za těžkotonážní motocykl. Do toho si nechal potetovat většinu své nabušené muskulatury. A samozřejmě si opět část filmu ukradl zcela pro sebe. Snímek by se dal rozdělit na tři části a vlastně neprobíhal vůbec tak, jak jsem si myslela, že bude. Předpokládala jsem, že by se zde mohla odehrávat mistrovská hra ve stylu Nelítostného souboje. Společné setkání Ryana a Bradleyho však netrvá dohromady snad ani minutu. Takže, první část je "One Man Show" pana Goslinga, v níž mu zdatně sekunduje Ben Mendelsohn (kurňa ta chemie mezi nima...:), v té druhé se o to pokouší Bradley Cooper za doprovodu Raye Liotty a v té třetí mě zase dostal Dane DeHaan. Ten kluk má sakra něco do sebe a tím svým zfetovaným výrazem ve tváři mi opět, po tom, co jsem s ním viděla Kroniku, připomínal mladého DiCapria v Basketbalových denících. Co se týče nějakého toho porovnání hereckých schopností pánů Goslinga a Coopera, zcela souhlasím s jedním příspěvkem uveřejněným na IMDb. Dotyčný se vyjadřoval, že ve scéně, kdy Luke pláče při křtu svého synka v kostele měl pocit, jako, že se dívá na člověka, který "normálně" brečí (já dokonce měla pocit, že začnu brečet s ním:) A závěrečná scéna v lese, kdy pláče Avery mu přišla, jako by sledoval herce, jak pouze hraje svůj part. A přesně tak to přišlo i mně. Herecky má Ryan rozhodně navrch, především v uvěřitelnosti a přirozenosti emocí. Bradley se sice snaží, ale zatím veškeré emocionálně vypjaté momenty, v nichž jsem ho v dramatech viděla, mi přišly "hrané" a strojené. Ale co, třeba se jednou dokáže vypracovat i na ten herecký vrchol, kdy v něm nebudu vidět jen toho krásného modrookého muže, ale především výborného herce. V komediích nikdy nezklame, tam mu jeho part věřím, ovšem v dramatických rolích si jím ještě jistá nejsem. Celkově je The Place Beyond the Pines osobitým a velmi atmosférickým dílem s úchvatnou hudební stránkou. Mezi můj nový objev patří Bon Iver a z herců Ben Mendelsohn, s nímž jsem se zde prvně setkala. "Kdo to kruci je?," pomyslela jsem si, "He is amazing!" Tento snímek je něco jako nádherný briliant, který je však svou formou, v níž se mísí nepředstíraná jednoduchost a zároveň i propracovaná komplexnost natolik specifický, že může ohromit pouze určité diváky. Ti druzí v něm můžou spatřit pouze obyčejný příběh, který je zbytečně roztáhlý do několika linií. Já patřím k té první skupině. Mně ohromil. Naprosto. "If you ride like lightning, you’re gonna crash like thunder." ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Policista při zásahu zastřelí zločince. Z policisty je hrdina, kterému bychom nejraději postavili pomník a ze zločince odpad společnosti a čiré zlo, jehož smrt je přispění k bezpečnějšímu světu - jenomže každá mince má dvě strany, svět prostě není černobílý tak, jak nám to média předkládají. V "The Place Beyond The Pines" sympatizujete právě s tím kriminálníkem, který je vlastně vcelku dobrým chlapem od rodiny a naopak musíte nesnášet policistu, jenž si na zabití člověka postavil kariéru. Ze zde několikrát přežvýkaného slova "hrdina" je mi momentálně špatně. Obzvlášt, když jím má být Bradley Cooper, který sice s vousy shodil křečovitost, ale pořád na to, aby táhl alespon kousek filmu sám, nemá. Jeho část byla nejnudnější, na druhou stranu byla potřeba, aby dodala význam a sílu příběhu s Ryanem. A dostávám se k tomu nejlepšímu z filmu; Áno, pokérovaný Gosling v tričku Metallica je tak trochu zhmotněním mého pubertálního snu (:D) a tak nemusím být úplně objektivní, ale jeho část se mi zdála nejlepší. Zábavná, silná, lidská. Po jeho odchodu se ale mění úplně celý žánr a atmosféra. Všechno k horšímu. Přesto je to podnětný film, ale ono závěrečné poučení "geny nezapřete" bylo až moc okaté, spíš jsem čekala tečku ve stylu "činy mají své důsledky", tedy konec, kdy syn "kriminálníka" zabije onoho "hrdinu". Ale bohužel, asi jsem se příliš zasnila, stále je to jen hollywoodský film, kde všechno musí dopadnout strašně sluníčkově. Achjo. Pro příště více Goslinga a méně Hollywoodu, díky! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak sklamanie, čakal som viac. Prvá časť s Ryanom Goslingom ešte ušla, ale potom sa z toho stala nudná zplácanina o ničom. Našťastie záver sa snažil o akúsi nostalgiu, keď si chlapec išiel za svojimi koreňmi, ale rovnako to nebola žiadna sláva. Ale aspoň niečo. Celkovo však ide o film na jedno použitie, ktorý do 15 minút zabudnete. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vyrazil jsem za borovicový háj, ale nějak mne to tam emocionálně nevcuclo, nýbrž mne to začalo nudit a vydrželo to celý dlouhý čas. Sice se mezi tím mihla slušná jízda na motorce, zahoupaly se kozičky Evy Mendes a proběhlo trochu i u nás dobře známé policejní korupce, ale zkrátka se mi nelíbilo ve světě, kde za stejný čin hrozí 15 let nebo jeden den vězení. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Innartuovska mozaika s linearnym narativom. Pribehovo to posobi pekne epicky a navyse je to uzasne natocene, napisane, obsadene a najma zahrane. A ak podobne filmy skryvaju aj zopar prekvapeni, tak potesia o to viac. Jedina skoda, ze zaverecna katarzia nie je tak silna ako na nu bolo nasliapnute. Strateny poklad. 9/10 ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Většinu filmových záběrů pořídil filmový štáb v okolí města Schenectady ve státě New York. Z něj vznikl i filmový název, který v jazyce místních Mohawků - příslušníků indiánského kmene - znamená "za piniovými planinami". (Conspi)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama