Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V obyčejném medvědím světě jsou medvědi vážní a zamračení. Medvěd Ernest je jiný. Je hudebník, rád by byl veselý, jenže je chudý a často hladový. Při hledání něčeho k snědku chytí malou myšku Celestinu, která utekla ze svého podzemního myšího světa. Aby Celestina neskončila v Ernestově prázdném žaludku, uzavře s ním dohodu. Když ji nesní, ukáže mu místo, kde může získat spoustu čokolády, bonbónů a těch nejlepších sladkostí. Ani jeden z nich ještě netuší, že se tak dostanou na stopu chamtivých medvědích manželů, kteří kteří si přivydělávají tím, že cukrovinkami záměrně kazí medvědím dětem zuby. To, co začalo mezi bručounským Ernestem a upovídanou Celestinou jako pouhá dohoda, přerůstá v nebovyklé přátelství a přes všechny rozdíly se z nich stává nerozlučná dvojice. Aby odhalili velké cukrovinkové spiknutí, budou potřebovat pomoc z myšího i medvědího světa. Podaří se jim překonat předsudky ostatních a oba světy spřátelit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (92)

Radko 

všechny recenze uživatele

Akvarelová animácia spojená s večným príbehom o prostom priateľstve. To je tŕňom v oku väčšiny spoločnosti len preto, že jej členovia osobne také niečo nikdy doposiaľ nepoznali. Zástupné dôvodmi pre zničenie fungujúceho kamarátstva sú tiež klasické: kriminalizácia, sociálne a rodové rozdiely, obrana vlastných nekalých kšeftov. V rozprávke však úprimné konanie dokáže roztopiť ľadové srdcia zástancov systémových potieraní spontánnej radosti. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €9,6miliónaTržby USA $292,562Tržby Celosvetovo $9,376,444Tržby za predaj Blu-ray v USA $137,741 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $109,985 //počet predaných kusov ?║ v rámci animačnej tvorby veľmi osviežujúce na dnešnú záplavu počítačovej animácie, má to pekný silný príbeh o priateľstve, prepracované prostredie, veľa dobrých nápadov, myšlienku, uvoľnenú zábavnosť /80%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jde "jen" o animák pro děti, protože jsou zde naťuknuty docela temné a zajímavé motivy/dějové zákruty. Třeba představení myší říše a její mytologie je vynikajicí. Stejně jako hudební medvěd Ernest, ale jen v původním znění. Klasická animace samozřejmě vynikajicí, produkčně jde o vypiplaný a dost nákladný projekt. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

POTKAL JI V POPELNICI A CHTĚL JI SNÍST... /// Kouzlo příběhu, kterej v sobě ukrejvá víc, než jen to, že i malá myška může zachránit medvěda. Je o přátelství, je o rasismu, je o … Ale hlavně pobaví trochu jiná animace. Jako kdyby si Vladimír Renčín nebo Jiránek udělali radost. A taky milej humor. Dobrý! A to je za 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sérii dětských knížek, kterou vytvořil belgickej spisovatel Monique Martin, alias Gabrielle Vincent, jsem nečetl. 2.) Už mě z to Walta Disneye bolej voči. (Ruce? Tak to ti asi nepomůžu…). 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já bych se asi rozmýšlela kolikaletým dětem pustit myšku s medvědem, protože místy toho akčního bububu bylo docela dost, ale to je pouze můj subjektivní dojem. Já osobně jsem se hned na začátku zamilovala do Celestýnky a tahle láska mě neopustila až do konce. S drsoněm Ernestem už to bylo trochu horší, ale jak jinak, na konci to byl už taky můj brumla. Moc se mně líbila animace, která mně silně připomínala Renčína a hlas, který namlouval mojí Celestýnku, tak ten byl moc roztomilý a vysloveně sednul té její velikosti. Nestačila jsem se ani trochu nudit, bylo to vtipné (klidně bych toho humoru přivítala víc), mělo to myšlenku a uteklo to tak rychle, že chci pokračování i když v trochu mírnějším duchu. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Krásný, hřejivý a legrační animák o malé myšce, která měla umělecké sklony a nezdolnou víru v přátelství a medvědovi, co jí byl tak trochu podobný, jen neměl její nápady a nadšení. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film o předsudcích, o strachu z neznámého a o zdánlivé nemožnosti soužití dvou skupin je silný ve své jednoduchosti a přitom je aktuálnější než kdy předtím. [==] Asi by bylo na místě zdejší (trochu zmatené) informace uvést na pravou míru. Film měl premiéru v roce 2012 v původním francouzském znění (Wilson, Brunner ad.), po úspěších na zahraničních festivalech byl zakoupen i do americké distribuce. Na začátku roku 2014 vznikla anglicky mluvená verze (Whitaker, Foy ad.), a přestože film s rozpočtem téměř 10 milionů eur komerčně příliš úspěšný nebyl (informace o výdělcích se různí - mezi 5 a 9 miliony dolarů), vysloužil si v témže roce, tedy 2014 oscarovou nominaci za nejlepší animovaný film. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Dobrý a jiný film. Sice je poměrně schematický v rozuzlení, ale určitě je zajímavý z hlediska celého příběhu, vlastní mytologií, pohádkovostí. Ani napodruhé se neomrzí. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Žily byly dvě sociální skupiny, které se nejen nenáviděly, ale vrozenou animozitu ještě cíleně pěstovaly u svých dětí. Medvědi jsou známí zejména tím, že systematicky vyvražďují myši, myši potom šíří nemoci a dělají vše pro to, aby vyhladily rod medvědů. Tak to je, tak to bylo, tak to bude a běda každému, kdo to chce nejen zpochybnit, ale i nad tím jen uvažovat. Dávné uspořádání světa funguje u myší i u medvědů tak dlouho, dokud se nevyskytnou pochybovači tam i onde. Když se potkali dva, svou uměleckou podstatou mezi pragmatiky, vyděděnci obou druhů, pradávná rovnováha byla narušena tím nejhorším, co se upřímné nenávistí může stát, upřímným přátelstvím. Od setkání Ernesta a Celestine myši a medvědi začali mít společného víc, než jen počáteční písmeno druhového označení. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Krásné, hravé, o přátelství umělecky střelených myšce a medvědovi.. takové mají být všechny animované filmy.!! :-) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Viac menej tradičná, avšak veľmi pekná rozprávka klasického strihu pre deti všetkých vekových kategórií. Jednoduchá nostalgická kresba v štýle knižných ilustrácií ma očarila, príbeh príjemne prekvapil dospelými myšlienkami a vydarene spracovaným motívom priateľstva, tak typickým pre najkrajšie detské príbehy. Nechýbajú ani temnejšie kontúry, zaujímavo načrtnuté svety a práca s mytológiou. Videl som predabovanú verziu, takže originál doceniť neviem, ale i tak som veľmi spokojný. Ak chcete tip na kvalitnú, príjemnú rozprávku vhodnú pre všetky deti, ktorá netrpí prehnanou modernizáciou a miesto nákladnej animácie vsádza na nádhernú ručnú kresbu, a zároveň má aj jednoznačné posolstvo, choďte do toho. 80% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy o přátelství, u nich mi dokonce ani nevadí, že nejsou realistické a tak končí dobře. Jelikož tvůrci pochopili, že mezi lidmi by to takhle nikdy fungovat nemohlo, zvolili formát roztomilé bajky. (Viděno během Challenge tour Speciál 2015: Filmový lov.) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vypadá to sice jako animovaný film pro malé děti, ale jména dvou režisérů mimořádně mimoňské Paniky v městečku vzbudila moji pozornost. Je to sice natolik jednoduché, aby to bylo pro děti přehledné, ale autoři své malé publikum nepodceňují. Scénář je promyšlenější a chytřejší, než bývá zvykem ve filmech pro dospělé. Jednoduchá animace k příběhu přesně sedí a naštěstí se nekoná nic tuctově digitálního, či dokonce třírozměrného. Milé překvapení! ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Určite je super pocit napchať si prázdne brucho sladkosťami, a ešte lepší, doniesť plné vrece medvedích zubov ako veľký hrdina, ale najlepší pocit je mať dobrého priateľa ... a o tom je táto milá rozprávka. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo, kdo se nebojí mít vlastní animátorský styl! Na to, aby to bylo jen pro děti, je to trochu moc inteligentní a vážné (pěti, až sedmileté děti některé dějové zvraty a zápletky nepochopí), je to však velmi osvěžující. Scéna s hudbou, měnící se na obraz, byla kouzelná a Celestina má jako osobnost mé sympatie! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sympaticky natočený animovaný film z belgicko-francouzské produkce, kterému vévodí netradiční vztah velkého bručouna Ernesta a nenápadné myšky Celestiny. Jejich přátelství naráží na předsudky, omezenost a zaběhnuté konvence, což však tuhle na první pohled nesourodou dvojku nedokáže zastavit. Divák tak dostává nádherný příběh s nezvyklou animací, který by se mohl klidně aplikovat ze zvířecího světa do toho lidského. Ve snímku se střídají jak úsměvné tak i vážnější sekvence, přičemž jsou oboje použity účelně. Zkrátka příjemně strávených osmdesát minut u filmu, který těží zejména z výtvarného ztvárnění a námětu. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Bonny a Clyde v animovanom svete myší a medveďov samozrejme s príchuťou umelckosti kedže to robili francúzski fiťfiriťkovia. Slušný, vtipný scenár, nadmieru funkčne vykreslený fikčný svet a ako bonus sebareflexívne prvky, takže je to v jednej rovine aj úvaha nad povahou klasického kresleného animovaného filmu. ()

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama