Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Major Jones (Sean Bean) ke konci druhé světové války dostává tajný úkol. Vytvořit speciální jednotku, a s ní získat plány radarových věží německých vojsk v Norsku, a tyto věže i zničit. Kromě ověřených mužů se do jeho jednotky přidává vojín Raines (Danny Dyer), který si odpykává trest za zbabělost, a touží dokázat, že si opovržení nezaslouží. K ukázání své odvahy budou mít ve sněhem pokryté krajině příležitostí více než dost ... Při sledování filmu jsem si říkal, jestli náhodou nesleduji Bratstvo neohrožených v sestříhané verzi (např. kopie výcviku, prvního z dílů Bratstva zde zabrala asi deset minut). Bohužel střihačovi se stříhání moc zalíbilo, takže v těch několika bojových scénách (asi dvou) jen těžce hledáte kdo je vlastně kdo, a vlastně až po skončení scény pátráte kdo vlastně přežil a kdo ne. Taktéž závěrečnou scénu jsem moc nepobral - hrdinové maj na mušce nepřátelského kapitána (jeho zabití by patrně vyvolalo v řadách nepřítele chaos, a mohli by svého přítele zkusit osvobodit, nebo aspoň zdrhnout, ale ne - rozhodnou se sejmout jednoho z vlastních řad, aby sebrali nacistům trumf z rukou - to je panečku řešení). Ale nechce se mi film odepsat úplně, určitě se mi líbila hudba i zvuk (ten měl minimálně v bojových scénách skvělou dynamiku), a taktéž herecké obsazení nebylo k dispozici (v krátké době už ve druhém filmu potěšil Aksel Hennie)... ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

A začalo to celkom dobre. Úvod, zápletka, výcvik, skvelý Sean Bean, pohľadný James D´Arcy (v uniforme bol na zožranie) všetko by bolo fajn až to zrazu skončilo a niekde medzi vypadnutím z lietadla a dopadom v Nórsku si povedali, že kašleme na to, aj tak to bude sračka, tak načo sa snažiť. Spravili teda nejakú trápnu akciu (to bola najväčšia hrôza), zabili niekoľko hrdinov a zazvonil švédsky zvonček a vikingskej rozprávky bol koniec. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Laciná verze Tuctu špinavců, která za svým vzorem zaostává snad ve všem. Bean je celou dobu nějakej opuchlej a kromě Williama Houstona nikdo nedostane prostor cokoliv předvést. Někde se děj ukrutně vleče a je doprovázen zbytečnýma kecama. Jinde najednou poskočí o kilometry dál a některé věci zůstanou nevysvětleny. Dá se to ale zkouknout, když se některým částem člověk nevěnuje naplno. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čas bohatierov je dobrý len v záverečných pasážach, keď sa objavia konečne skutoční náckovia, pripomínajúci ozaj Satan Klausa Švába a podobných jedincov. Inak film ukazuje, že armáda si nevyberá najbystrejších ľudí, pretože keď sú dôstojníci a veliteľ ohrození, strieľajú na svojich. Hold, vojna no. Veď tie uniformy sa aj tak na seba toľko podobajú. A metál aj tak bude. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Sean Bean je sympaťák, to vie každý. A väčšinou (2012 KONIEC SVETA :-)) si vie dobre vybrať úlohy. Aj teraz ide o sharpeovskú úlohu veliteľa, ale... film pôsobí akosi polovičato. Niektoré línie a osudy postáv nie sú dokončené, niektorí záporáci sa zjavujú a miznú, akoby boli pri natáčaní len jeden deň... Nenudil som sa, ale nevyužitie potenciálu či už krás zimnej škandinávskej krajiny alebo príbehu (resp. vzťahov medzi postavami) ma fakt zamrzelo... Nič neriešiace ZA NEPRIATEĽSKOU LÍNIOU je určite zábavnejšie a v konečnom dôsledku i zmysluplnejšie... A vlastne aj aj taký MARIŇÁK 2 pôsobí celistvejšie... Ak výprava SAS na cudzie územie, tak radšej BRAVO TWO ZERO... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • V škótskej tréningovej scéne inštruktor Mac (William Houston) hovorí „..a pre tých z vás, ktorí ma nepoznajú, čakáte veľké prekvapenie“ a „...teraz to skúsme, náš prvý infarkt, však?" Tieto riadky sú takmer totožné s tými, ktoré nahovoril RSM Sandy Young (Jack Watson) vo filme Divoké husy (1978). (Johnny.ARN)
  • Počas výstrelov z rôznych zbraní počas rôznych prestreliek nevyletujú nábojnice. (Johnny.ARN)
  • Význam skratky „RDF“ (Range and Direction Finding) je hľadanie vzdialenosti a smeru. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama