Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina dobrovolných žoldáků získává kontrakt na akci, která má vést ke svržení krutého diktátora jedné země střední Afriky. Jejich úkolem je vysvobodit vážně nemocného vůdce opozice. Během akce ovšem dojde k dohodě mezi diktátorem a zadavatelem úkolu a komando je ponecháno na pospas vlastnímu osudu... (Vapet Production)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

3n3my 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý, čiastočne vojnový film, ktorý má určite svoje kvality, a to najmä v hereckom obsadení. No v niektorých momentoch je aj ľahko predvídateľný, niektoré scény sú naivné až úsmevné (a to nielen pre prítomnosť britského humoru). Tie dve hodiny sú znesiteľné, silnejšiu prvú hodinu vystrieda akčnejšia druhá, takže priestor na hluchšie minúty sa ani nenájde. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Tahle africká válečná anabáze se spoléhá zejména na charisma ústředního tria, přičemž Richard Burton vypadá, že už má svá nejlepší léta za sebou, Roger Moore využívá svou bondovskou popularitu a omezuje se na suché či duchaplné komentáře a nejživelněji tak působí blonďatý ďábel Richard Harris. Politická nadstavba působí spíše nepatřičně - filosofické úvahy na téma postavení bílých a černých v Africe zdržují jinak solidně natočenou akci. Všichni přítomní herci se už zúčastnili mnohem vytříbenějších válečných misí ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

U nás se vracejí dobří holubi, v Británii zase divoké husy. Ač to není dle Forsythových Žoldáků, tak je to jejich takřka ideální adaptace. Dokud se to drží na půdě Londýna (tedy v oblecích a interiérech), sestavuje se tým a plánuje akce, tak nemám žádných výhrad. Jakmile na sebe ovšem staříci nasoukají uniformy, tak se to rázem stává tuctovým válečným filmem jakých jsou desítky. Tady se naštěstí aspoň dost dlouho vyhýbají patetickým scénám. Občasné slabší momenty spolehlivě drží nad vodou charisma ústředního tria a ne úplně hloupé dialogy (v rámci podžánru "padesátka proti několika stům"). Především ten o morálce žoldáků byl docela trefný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý film odehrávající se za druhé světové války plný té doby známých hereckých hvězd, jenže jak se to občas stává, slavné jméno nedělá slavný film a stejně je to zde u Divokých hus. Na filmu je znát fakt, že se strašně táhne, i když v půlce se trošku rozjede. Dopracovat se k půlce ale už dá docela zabrat, přitom myšlenka zas tak zlá není, jen to zpracování trošku tápe, čemuž určitě dosvědčuje fakt, že se ve filmu hodně kecá, což v takovémto filmu dvakrát nepotěší. Kvalitka mohla být daleko vyšší než to ve skutečnosti dopadlo, takhle je to průměrný rádoby akčňák, který se ale snaží letmo vyvyšovat známá herecká jména, ale stejně do kvality mají daleko. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný akčně válečný snímek s hvězdným hereckým obsazením. Mnohé scény jsou trochu syrovější, což dodává filmu na působivosti. Hlavní hrdinové se svých rolí zhostili bravurně, zejména Roger Moore tu sází jednu po anglicku suchou hlášku za druhou. Prostředí příběhu je poutavé a samotný děj má poněkud smutný (předvídatelný) konec. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (21)

  • Ian Yule, představitel seržanta Toshe Donaldsona, byl skutečně žoldnéřem v Africe. (Saccard)
  • Peter Hain, který se v roce 1991 dostal do britského parlamentu a od roku 2003 působil v Britské vládě, byl jedním z hlavních organizátorů protestů proti uvedení tohoto filmu v Londýně. (Caaslav)
  • Do role Sandyho autoři zvažovali obsazení Stephena Boyda, zemřel však ještě před začátkem natáčení. (jarjarbinx)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama