Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

zolo23 

všechny recenze uživatele

Film s najsmutnejším koncom v poslednej dobe aký som videl, u mňa emočne väčším ako vo filme 12 rokov otrokom, ktorý som videl asi 2 hodiny predtým. A to fakt! Stephen Sommers tieto dobrodružné, rodinné filmy jednoducho vie. Vizuálne efekty teda nič moc, peňazí asi nebolo veľa ,ale v tomto prípade mi to až tak nevadilo. Film je skôr pre mladšie publikum a to mi dáva pozitívnu energiu, že do starého železa ešte nepatrím :). Viem si predstaviť i fakt, že by sa kľudne mohol s touto tematikou natočiť aj seriál, určite by som si ho nenechal ujsť. Milé prekvapenie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Odd má schopnosti vidět duchy a předpovídat tragédie, ale jinak je to úplně normální frajer, kterej vede normální život a má holku. Po několika drobnějších případech se objeví velká věc, kterou musí vyřešit a zabránit tragédii. odlehčenej myst-thriller s komediálními i hororovými prvky, kterej má slušný tempo, nepříliš okoukaný tváře doplněný Willemem Dafoe a konec, kterej mě tentokrát fakt nakrknul. Yelchina jsem v jeho telecích letech neměl moc rád, ale začíná to vypadat, že stárne do docela slušnýho herce. 80% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

S výjimkou Mumie nepřelezl na CSFD žádný film Stephen Sommerse 70% hodnocení. To už není náhoda. Zvlášť, když si dělá sám scénáře. Je to jeden z důvodů, proč vidím film s pro mě atraktivním námětem až teď, po sedmi letech. Ale nakonec nejen že nejsem zklamaný, ale za mě je to Sommersův nejlepší film. Duchařina s Constantinovským smrádkem, funkčním světem a především velmi dobře napsanou postavou Odda i jeho dívky, má svěží a někdy i vtipné dialogy; první půlhodinu jsem si vysloveně užíval. Pak se to pomalinku začalo kazit, ale naštěstí už bylo pozdě, aby mi to zmršilo celkový dojem. Otevřený závěr byl příslibem pro pokračování, kterému bych se vůbec nebránil, ale i kdyby tady s námi ještě Yelchin byl, nejspíš by k němu díky slabším tržbám nedošlo. Velká škoda, že ten potenciál někdo dál nerozvíjí. Objektivně to žádná pecka není, ale tak nějak mi to sedlo. Byl by to bezva pilot k seriálu ve stylu Lovci duchů. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers je môj obľúbenec. Bohužiaľ vidieť ho v takejto pozícií ako tvorcu je pre mňa veľmi smutné. Dajte mu veľký rozpočet a on vám zničí Paríž, zabojuje si s klasickými monštrami a zoberie vás do púšte za pokladmi a múmiami. Dajte mu malý rozpočet a dostanete Odd Thomasa. Televíznosť a šetrenie kde sa dá je bohužiaľ vidieť v každom jednom zábere. To spôsobuje, že Sommers nemôže byť megalomanský tam, kde väčšinou býva a tým pádom, film postráda pamätnejšiu scénu. Na druhú stranu chémia medzi hlavnou dvojicou je super - Yelchin a aj tá kráska s dokonalými prsiami s Californication Timlin si očividne svoje party užívajú. Rovnako aj všetci zúčastnený. To je koniec koncov vidieť aj v určitej uvoľnenosti a vtipe, ktorý je všadeprítomný a skoro bez hluchých miest. Film je dynamický - finále dychberúce a aj ten zvrat som nečakal. Sommers nabaľuje a nabaľuje a kto si chce užiť túto jazdu tak si ju užije. Bohužiaľ jedna veľká výtka je tá, že film nenecháva priestor na zrod hrdinu ako je Odd Thomas. Od začiatku sme jednoducho v deji a musíme akceptovať všetky jeho zvláštnosti ak si to chceme užiť. Tým stráca film obrovský prvok stotožnenia a zostávajú len akcia a sympatie. Nie strašné, ale ani dokonalé. Niekde tak medzi, ale aj napriek tomu som presvedčený že útržky s filmu si budem pamätať ešte dlho. Vosloov štek potešil. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Béčková parapsychologická detektivka, kterému někdo věnoval trochu víc péče. Ústřední duo má (navzdory přehnanému žvanění) výbornou chemii a Yelchinova partnerka je opravdu charizmatická (a sexy), překvapivě podobně funguje sympatický Dafoe s manželkou ve vedlejší roli. Někde v polovině mě Oddovo pátrání už trochu nudilo a poměrně mě udivil vývoj příběhu, skoro jako kdyby to byla nějaká improvizace. Stejně ale musím říct, že jako komediální horor splachovacího charakteru tento film funguje snad až překvapivě dobře, jistě za to může režisér. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • V karavane Boba Robertsona (Shuler Hensley) sa nachádza viacero podobizní a odkazov na sériových vrahov, ako napr. Jeffreyho Dahmera, Teda "Unabomber" Kaczynskeho, Johna Wayne Gacyho či Charlesa Mansona. (BlackTom)
  • Natáčení filmy bylo kvůli nedostatku financí na několik týdnu přerušeno. (Dr Lizal)
  • Natáčanie prebehlo v Santa Fe, v Novom Mexiku. (beso74)

Reklama

Reklama