Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA je společně se svou pubertální dcerou donucen k útěku poté, co jeho zaměstnavatel odsoudí oba dva k likvidaci v rámci mezinárodního spiknutí. Bývalý agent CIA Ben Logan doufá, že se mu podaří znovu nastartovat vztah s jeho patnáctiletou dcerou Amy, se kterou si jsou poměrně odcizení. Získá práci v Belgii jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní korporaci. Jednoho dne přijde Logan do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali veškeré materiály a jeho asistent je ve skutečnosti trénovaný agent s jasným úkolem – zabít Logana i jeho dceru. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce zabít – Logan a Amy musí prchnout a v patách mají dokonale vyškolené zabijácké komando. Otec a dcera, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spolehát jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru. Ona důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se Amy dozví pravdu o otcově minulosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (150)

castor 

všechny recenze uživatele

Některé pasáže byly docela luxusní. Myšleno svižné a řemeslně perfektně zvládnuté. Děj jsem příliš neřešil, protože jsem mu poté, co začaly naskakovat obraty jako mezinárodní spiknutí, docela přestal (spíš nechtěl) rozumět. Na druhou stranu štěstí, že tu máme taťuldu, kterému předchozí výcvik u CIA umožní přežít. Právě to jsem od kousku vozícím se na vlně Jasona Bournea nebo Bryana Millse (96 hodin) vyžadoval. Holt témata bývalých agentů filmaře momentálně lákají. Aaron Eckhart není vůbec k smíchu, ba naopak, jen si měl dát víc pozor na pečlivější čtení scénáře a výběr režiséra, který umí navodit tu správnou atmosféru. Mladičká Liana Liberato z thrillerového varování pro náctileté holčičky Trust také potěšila. Svůj účel prostě tenhle kousek na půl druhé hodinky splnil!! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

52 %? Tak špatný to neni. Vezmete hrubé rysy z Taken, Taken 2, úroveň posunete k průměru, ale pořád je to koukatelný film. Nemá razantní přímočarost jako Taken, hudba taky není taková, ale stále ucházející nadprůměr, vedlejších much má víc, někdy působí laciněji, leccos není dvakrát uvěřitelné, ale to překousnu. Šel jsem do toho z prachmalým očekáváním a ve výsledku jsem spokojený. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 7 | humor 0 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 6 ()

Reklama

dakarin 

všechny recenze uživatele

Nečekané překvapení. Herci, dialogy, scénář a také výborná kamera jak technikou, tak i nádhernými záběry belgických měst z nadhledu. Téma, tedy přesněji stále ještě zlatonosné téma letitého agenta ve smrtonosné pasti kořeněné zradou v jednom z těch nejlepších zpracování. Svižných 100 minut doporučuji jako sic nikoli hlubokomyslná, však zajímavá vyvedená záležitost ... 85% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tati, firma přece jen tak nezmizí !! Kdybys byl firma, kde bys byl ??" ;) Myslím, že si byl bavorský režisér Philipp Stölzl velmi dobře vědom, že jakákoli jeho snaha o další bourneovskou variaci by neměla šanci na úspěch, a tak toho využil ve svůj prospěch, když pomocí béčkového scénáře rozjíždí velmi svižnou, byť poněkud nenápaditou, hru s žánrovými vzorci a klišé - Alespoň v první polovině filmu.. - na něž se nebojí vtipně upozorňovat prostřednictvím vůbec ne špatných, naopak velmi funkčních, dialogů z úst velmi životných charakterů, když právě práce s nimi patří ke Stölzlovým nejsilnějším zbraním.. Agent na útěku se slušnou ústřední dvojicí Eckhart, Liberato a rozkošnými evropskými lokacemi může coby nenápadný a nenáročný snímek, navíc silně asociující poslední bessonovky, jen těžko zklamat, ačkoliv s blížícím se finále snímku silně dochází dech a tvůrcům nápady, to už je jen křeč plná moralit.. ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

I na béčkový thriller je to hodně blbé. Pár zajímavějších momentů to nevytrhne, navíc Aaron Eckhart jednak neumí moc hrát a nasraného otce, kterému unesli dceru, už vůbec ne. Celé by se to chtělo asi podobat Agentu bez minulosti nebo 96 hodinám, ale k tomu jim chybí lepší herci, režisér i scénárista. Propadák. Bod za Olgu Kurylenko. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu Expatriate vznikl spojením dvou latinských slov "Ex", v překladu "z", a "Patria", tedy "země" nebo "vlast". (Terva)
  • Na ochranné vestě jednoho z příslušníků antverpského policejního sboru lze zaznamenat specifické kódové označení "ZPZ 5339", to je ovšem číselné značení tzv. policejní zóny hlavního města Bruselu. (Conspi)
  • Navzdory viditelnému veřejnosprávnímu značení spadajícímu pod správu města Antverpy, často v dvojjazyčném provedení, byly filmové exteriéry točeny výhradně v ulicích hlavního města Bruselu. (Conspi)

Reklama

Reklama