Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA je společně se svou pubertální dcerou donucen k útěku poté, co jeho zaměstnavatel odsoudí oba dva k likvidaci v rámci mezinárodního spiknutí. Bývalý agent CIA Ben Logan doufá, že se mu podaří znovu nastartovat vztah s jeho patnáctiletou dcerou Amy, se kterou si jsou poměrně odcizení. Získá práci v Belgii jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní korporaci. Jednoho dne přijde Logan do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali veškeré materiály a jeho asistent je ve skutečnosti trénovaný agent s jasným úkolem – zabít Logana i jeho dceru. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce zabít – Logan a Amy musí prchnout a v patách mají dokonale vyškolené zabijácké komando. Otec a dcera, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spolehát jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru. Ona důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se Amy dozví pravdu o otcově minulosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (150)

drackula 

všechny recenze uživatele

Tento film sa zviezol na vlne úspešnej šablóny o bývalom agentovi, ktorému vo výslužbe niekto ohrozí život, respektíve život jeho rodiny. Nemal som príliš veľké očakávania a tak som bol o to príjemnejšie prekvapený. Zápletka bola zaujímavá, Ben Logan sa správal logicky a chladne, tak ako sa od bývalého agenta CIA očakáva, ale na druhú stranu som mu uveril aj jeho rodinnejšiu stránku, ktorá ma vyslovene neotravovala, ako sa to občas stáva. Čím väčšia sa konšpirácia na pozadí celej zápletky stávala, tím sa tento film stával neprehľadnejší, ale nebolo to nič tragické. Scén ktoré fungovali tu bolo naozaj neúrekom a bol som spokojný aj s trošku skromnejším, ale o to uveriteľnejším finále. Film výraznejšie nevystúpil z radu a porovnávanie s 96 hodín by asi neustál, ale bol som spokojný. 60% ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z tých filmov zo série „podnecujem paranoju“, zákaz zhliadnutia pre psychicky nestálych divákov. Osobne však ako Európan vítam všetkými desiatimi vidieť primitívnu, rozumej gravitačnú akciu v úzkych historických centrách Európy, pokochať sa imaxovým Bruselom a Antverpami. Cítiť dôjdenie náboja a nulový, rozumej antisubwooferový zvuk zbraní. Na dôvažok treba povedať, že z posledných akčných jednohubiek sa nikto tak brutálne, bezhlavo, priam koncentračne nepohral s civilistami tak ako Stolzl Phillip. Jeho eliminovanie civilov bolo tragicky už úsmevné v štýle „tak toto stačilo“. Moslimská štvrť poteší, absolútne bez ataku na akčné zmysly diváka je perfektné pretočenie tatkovského Saabu. Z každého cítiť zraniteľnosť, a to, že fyzicky na tom nie je tak dobre a scenárista im nechce pridať nadľudské schopnosti. Pre všetky pozitíva sa však nájdu aj klasické negatíva v konštrukcii (predtým stokrát) videného príbehu, dcéruška a ocko, airport, a pocitovo dlhých len 1:40. Takže. To, že CIA je po KGB (FSB) druhou najhnusnejšou organizáciou nepotrebnou nikomu je jasné len občanom, politici si nad mobilnými telefónmi a bytmi, väznicami nelámu hlavu, lebo tu existuje naoko priateľsky sa tváriace priateľstvo. Aaronovi fandíme, ktovie či tú loď smerujúcu do Pchjongjangu z Kuby panamská polícia chytila na príhovor Bena Logana. Ja som však s celým rutinným filmom spokojný, pretože „slobodná“ spoločnosť mi dovolila zažiť Oľgin odchod nedôstojným spôsobom, pričom pri telefóne vyzerala tak maliarsky...Ži život, pretekaj, strieľaj, miluj, plač....(videné 25.10.2013, BDrip) ()

Reklama

Nix 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý špionážní thriller s akcí a perfektní atmosférou, jak to mám rád. Příběh je klasicky zamotaný a dlouho nevíte co proč a jak a tak se mi to líbí. Zmizení firmy, kde agent pracoval a zabití všech lidí krom Aarona a ten se jen tak nedá. Už to samo o sobě mne fakt bavilo. Aaron je dobrej herec a tuhle roli jsem mu uvěřil. Akorát ta jeho dcera byla občas na ranu, ale nic co by se nedalo přežít. Celkově film odsýpá a inspirace od Bourne a spol je zjevná a vůbec mi to nevadilo. Takhle to mám rád a byl jsem rád, že jsem to objevil. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller s konturami 96 hodin, Bournea a dalších, který v sobě určitý náboj a švih má. Bohužel, především se do dění zamotal scénárista, který jakoby neuměl vykličkovat přes slibně nalajnované špionážní nástrahy v nápaditý a inteligentní závěr. Aaron Eckhart i má oblíbená a nadějná Liana Liberato se svých rolí zhostili poměrně dobře, a v rámci možností, daných režisérem a scénářem, jejich projev nijak neuráží. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Aaron Eckhart v hlavní roli bude nejspíš jedinej atribut, kterej může potenciální diváky přesvědčit, aby Expatriate nakonec zkoukli. S timhle vědomim jsem si film pustil a po skončení projekce můžu tuhle domněnku jen potvrdit. Kromě Eckharta je všechno ostatní jen absolutní rutinou žánru - od barevnejch filtrů, neoriginálního konspiračního příběhu až po pár průměrnejch akčních scén. Technický zpracování občas nemá příliš daleko k video filmu. Nejvíc mi lezla na nervy Eckhartova přechytračelá dcera, která vzhledem ke svymu nízkymu věku pronášela často hodně dospělácký dialogy. Třetí hodně slabá hvězda za Eckharata. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (6)

  • Navzdory viditelnému veřejnosprávnímu značení spadajícímu pod správu města Antverpy, často v dvojjazyčném provedení, byly filmové exteriéry točeny výhradně v ulicích hlavního města Bruselu. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy Amy (Liana Liberato) v 66. minutě použije poslední klíče v garáži, zabliká na ni auto se znakem Audi, ale když přijede pro svého otce, jede vozem BMW. (Terva)
  • Název filmu Expatriate vznikl spojením dvou latinských slov "Ex", v překladu "z", a "Patria", tedy "země" nebo "vlast". (Terva)

Reklama

Reklama