Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA je společně se svou pubertální dcerou donucen k útěku poté, co jeho zaměstnavatel odsoudí oba dva k likvidaci v rámci mezinárodního spiknutí. Bývalý agent CIA Ben Logan doufá, že se mu podaří znovu nastartovat vztah s jeho patnáctiletou dcerou Amy, se kterou si jsou poměrně odcizení. Získá práci v Belgii jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní korporaci. Jednoho dne přijde Logan do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali veškeré materiály a jeho asistent je ve skutečnosti trénovaný agent s jasným úkolem – zabít Logana i jeho dceru. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce zabít – Logan a Amy musí prchnout a v patách mají dokonale vyškolené zabijácké komando. Otec a dcera, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spolehát jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru. Ona důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se Amy dozví pravdu o otcově minulosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (150)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Nie veľmi orginálny akčný špionážny film. The má pár silných momentov ale dokopy je to ťažká rutina. Eckhart je dobrý herec, ale tu až tak nemal čo predviesť. Akčné scény sú obstojné a celkom sa držia pri zemi. Aaron sa postupom filmu zlepšuje, lebo spočiatku nepôsobí v súbojoch veľmi presvedčivo. A hlavne odzbrojovanie pištole je veľmi nekvalitné. Olgyna postava mi prišla nejaká zbytočná a hlavne nedotiahnutá. Celkovo je to taká jednorázova špiónska strielačka, ktorú raz znesiem úplne v pohode ale už by som si to druhý krát nepozrel. Ťažký priemer. 60-65% 3*. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tati, firma přece jen tak nezmizí !! Kdybys byl firma, kde bys byl ??" ;) Myslím, že si byl bavorský režisér Philipp Stölzl velmi dobře vědom, že jakákoli jeho snaha o další bourneovskou variaci by neměla šanci na úspěch, a tak toho využil ve svůj prospěch, když pomocí béčkového scénáře rozjíždí velmi svižnou, byť poněkud nenápaditou, hru s žánrovými vzorci a klišé - Alespoň v první polovině filmu.. - na něž se nebojí vtipně upozorňovat prostřednictvím vůbec ne špatných, naopak velmi funkčních, dialogů z úst velmi životných charakterů, když právě práce s nimi patří ke Stölzlovým nejsilnějším zbraním.. Agent na útěku se slušnou ústřední dvojicí Eckhart, Liberato a rozkošnými evropskými lokacemi může coby nenápadný a nenáročný snímek, navíc silně asociující poslední bessonovky, jen těžko zklamat, ačkoliv s blížícím se finále snímku silně dochází dech a tvůrcům nápady, to už je jen křeč plná moralit.. ()

Reklama

TSZ 

všechny recenze uživatele

I na béčkový thriller je to hodně blbé. Pár zajímavějších momentů to nevytrhne, navíc Aaron Eckhart jednak neumí moc hrát a nasraného otce, kterému unesli dceru, už vůbec ne. Celé by se to chtělo asi podobat Agentu bez minulosti nebo 96 hodinám, ale k tomu jim chybí lepší herci, režisér i scénárista. Propadák. Bod za Olgu Kurylenko. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, který už se v kinech a TV oběvil v rúzných variantách. Někdy lepších, někdy horších. Mění se jen představitelé, jména a místo dění. Tento je zajímavý 2 věcmi. Za prvé, má Aarona Eckharta, který je tu za takového celkem i sympaťáka ( a navíc je tady lepší než v pozdějším Já Frankenstein ) A za druhé je tu slušná atmosféra, kterou podobné filmy většinou postrádají. -- .Co bych uvedl jako hlavní negativum je neherečka ( a nikdy herečkou nebude ) Olga Kurylenko, které její postavu prostě nevěřím. Tahle - jako smrt vypadající - holka, patří jen nějaké ty hambaté fotky, protože na fotce nemluví. Jakmile otevře pusu a " zahraje " nějakou roli, jde to celé do kytek. ---- Bez nějakých kliček a spikleneckých vytáček, dávám 3 slušné placky. ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka Taken a Bournovek. Velmi špatný a zoufale neakční akčňák (akční scény jsou asi čtyři a jsou neuvěřitelně krátké), navíc Philipp Stölzl pohřbívá jakýkoliv náznak akce ještě horším způsobem než Olivier Megaton a to už člověk musí být člověk fakt antitalent. Aaron Eckhart je sám osobě v pohodě, ale děj je tak zmatený a pitomý, že je to stejně jedno. The Expatriate je zbytečnost, která nemůže svým vzorům v ničem konkurovat. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Amy (Liana Liberato) v 66. minutě použije poslední klíče v garáži, zabliká na ni auto se znakem Audi, ale když přijede pro svého otce, jede vozem BMW. (Terva)
  • Navzdory viditelnému veřejnosprávnímu značení spadajícímu pod správu města Antverpy, často v dvojjazyčném provedení, byly filmové exteriéry točeny výhradně v ulicích hlavního města Bruselu. (Conspi)
  • Napriek tomu, že sa celý film odohráva v Belgicku, tak malá časť natáčania prebiehala aj v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama