Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA je společně se svou pubertální dcerou donucen k útěku poté, co jeho zaměstnavatel odsoudí oba dva k likvidaci v rámci mezinárodního spiknutí. Bývalý agent CIA Ben Logan doufá, že se mu podaří znovu nastartovat vztah s jeho patnáctiletou dcerou Amy, se kterou si jsou poměrně odcizení. Získá práci v Belgii jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní korporaci. Jednoho dne přijde Logan do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali veškeré materiály a jeho asistent je ve skutečnosti trénovaný agent s jasným úkolem – zabít Logana i jeho dceru. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce zabít – Logan a Amy musí prchnout a v patách mají dokonale vyškolené zabijácké komando. Otec a dcera, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spolehát jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru. Ona důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se Amy dozví pravdu o otcově minulosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (150)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Kdybys byl firma, kde bys byl?.......... První věc, které jsem si ve filmu všiml, je nepříjemný a jednoduchý hudební doprovod. Zůstal až do konce příběhu a působil velmi rušivě. Příběh sám o sobě není moc zajímavý a využívá klasické klišé podobných filmů. Nemá řádnou akci ani napětí. Na můj vkus je tam až moc mrtvol, ale naštěstí není ukazována míra brutality jejich úmrtí. K dobru možno připsat i hlavní herecké obsazení v čele s Aaronem Eckhartem a pokochal jsem se Olgou Kurylenkovou. Bohužel, je to obyčejný film, který bude asi brzy zapomenut. Ale viděl jsem už i horší. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, který už se v kinech a TV oběvil v rúzných variantách. Někdy lepších, někdy horších. Mění se jen představitelé, jména a místo dění. Tento je zajímavý 2 věcmi. Za prvé, má Aarona Eckharta, který je tu za takového celkem i sympaťáka ( a navíc je tady lepší než v pozdějším Já Frankenstein ) A za druhé je tu slušná atmosféra, kterou podobné filmy většinou postrádají. -- .Co bych uvedl jako hlavní negativum je neherečka ( a nikdy herečkou nebude ) Olga Kurylenko, které její postavu prostě nevěřím. Tahle - jako smrt vypadající - holka, patří jen nějaké ty hambaté fotky, protože na fotce nemluví. Jakmile otevře pusu a " zahraje " nějakou roli, jde to celé do kytek. ---- Bez nějakých kliček a spikleneckých vytáček, dávám 3 slušné placky. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tenhle film nedostal šikovnějšího režiséra, a hlavně kameramana, který by něco s tak vizuálně nabitou Belgií udělal, třeba by si pohrál se světly, místo detailů by šel do celků a vůbec vytvořil nějakou zajímavou atmosféru. Potenciál to má, některé věci jsou zručně natočené, ve střední části se opět koná tradiční nuda a dotazy typu, jak to mohli vědět, jak on to mohl vědět apod., ale celkově to skutečně nebylo až tak špatné. Dokonce, ačkoliv jsem se toho bál, i ta dospívající dcera nepřehrává a není spíše na obtíž, zápletka se docela dá pochopit (ačkoliv jsem čekal, že se někde vyklube z někoho dvojitý agent, ale to už bych asi chtěl moc), dokonce je tu jemné rýpání do amerických praktik rozdmýchávat občanské nepokoje za účelem výdělku. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

To je pořád Taken 1, Taken 2, Bourne ..... Jako kdyby žádné podobné filmy nikdy předtím nebyly. Aaron se mi docela líbil, ale nejsem moc objektivní, protože mě se líbil skoro všude. Scénář je bohužel tak fádní, že to ani Eckhart nezachrání. A protože Olga je na ozdobu a dcerka je příšerná, podruhé to vidět nemusím. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Nene, čtyř-hvězdičkový thriller si představuji jinak. Takže hodnocení nebude tak valné. Aaron Eckhart, byť má celkem drsný hlas, tak hrál ve filmu, jehož kvality rozhodně nedosahovaly srovnávaných snímků jako Bourne nebo 96 hodin. Ze začátku v tom byl trochu maglajz, po 20 minutách se člověk do toho docela dostal, vypadalo to, že se to bude zajímavě ubírat a vyvíjet, ale po hodině už film opět začal haprovat. Olgu jsem po celou dobu nepoznal, až k titulcích jsem si řekl: Aha, to byla ona, hm. I přes to, že si nechci hrát na odborníka, tak oceňuji takové ty technické záležitosti, jak je kamera a střih. Ve výsledku to hodí kvalitní 3 hvězdy. 67% ()

Galerie (152)

Zajímavosti (6)

  • Napriek tomu, že sa celý film odohráva v Belgicku, tak malá časť natáčania prebiehala aj v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Když v 76. minutě dostává Anna Brandt (Olga Kurylenko) pokyn od Bena Logana (Aaron Eckhart), aby odešla na osmé nástupiště, vchází na obyčejné schody, ale po střihu sestupuje z eskalátoru. (Terva)
  • Navzdory viditelnému veřejnosprávnímu značení spadajícímu pod správu města Antverpy, často v dvojjazyčném provedení, byly filmové exteriéry točeny výhradně v ulicích hlavního města Bruselu. (Conspi)

Reklama

Reklama