Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Okara 

všechny recenze uživatele

Absolutní zklamání. Parta arogantních teenagerů choděj, hulej a píchaj po městě. No a co sakra? Slibný námět s tématikou HIV a nadprůměrné ohlasy způsobily, že jsem se na tento zajímavý snímek těšil. Ale naprosto děravý scénář s rádoby amatérskou, zpackanou režií a kamerou doplněnou o naprosto hrozné herecké výkony děj potopily. A smutně se tvářicí předvídatelný konec to opravdu nezachránil. 25% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Čestně prohlašuji, že Kids jsou podlý film zaměřený proti lidem a těm mladým zvlášť. Nebo mi chcete tvrdit, že se američtí teenageři běžně baví šoustáním s lidma s AIDS? Není v pořádku, když podle Kids jsou úchylky na denním pořádku (přesně tak to totiž vyznívá). Nutno říct, že ** dávám daleko horším filmům. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodně nebyl zrovna můj šálek čaje. Sice je to o trochu lepší než (Clarkův )Ken Park, ale ne o moc. Nic se ve filmu neřeší a vlastně se ani nic moc neděje. Podle popisu by měl film poukazovat na problémy mládeže, ty jsou ale tak nechutně vyhnané do absurdních scén plných až zvráceného humoru. Takže to na mě spíš působí jako parodie na filmy, které se touto problematikou zabývají. Asi chápu, že někomu se tohle přitáhlé pojetí může líbit, ale na mě to dojem nedělá. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

New York, I Love You: Clark-Korine edition. Zpocený, špinavý, dehtem i na břiše zachlou mrdkou smrdící průtah vnitřnostmi (a nikoli duší) Velkého jablka, kde se pod klimatizačními skleníky vaří neukotvený sotva zletilý low life, jehož jediné pojítko se skutečným světem je HIV v krevním oběhu. Instantní láska a zhulení filmem. Clark byl samozřejmě kontroverzní klasika, kterou jsme jeli ve škole na přelomu milénia, očekávaje, že takhle bude ta naše puberta vypadat, ale New York není Praha I guess. Po letech jsem se k režisérovi vrátil poté, co jsem propadl jeho fotografiím ze série Tulsa a asi mu ještě hodně dlužím. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film v mých očích snižuje hlavně fakt, že jsou zde naprosto černobílé postavy. Co tímhle chtěl Clark říct jsem tak nějak pochopil a neříkám, že některé charaktery mladých má přečtené, bohužel se zřejmě stýkal jen s blbečky. Totiž není zde nikdo vyloženě kladný nebo někdo, kdo by se snažil o víc a to sorry, nevím, jestli takhle ztratil víru v dnešní mládež (kterou nechci obhajovat, vlastně k ní stále patřím a proto vím, jak to alespoň u nás chodí/chodilo) anebo prostě nikoho jiného z tehdejších mladých neznal, nevím. Co vím je, že tohle si už určitě nebudu chtít nikdy pustit. 40 %. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Část výtěžku z tohoto filmu byla věnována krizovým organizacím dospívajících. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla v lednu 1995 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)
  • Americký herec Harmony Korine, ktorý napísal k filmu scenár sa objavil aj priamo vo filme, a to počas párty, kde sa stretne s Jennie (Chloë Sevigny). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama