Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kidulthood – before adulthood comes. Tenhle podtitul nese vynikající britský film, který letos spatřil světlo světa. Na triku ho má mladý britský režisér Menhaj Huda, který vás ve svém snímku zavede do západního Londýna, kde se Trife, hlavní hrdina filmu, pere se životem plným fetu, předsudků, násilí a zbraní. (4daPeace)

Recenze (75)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy "ze života", který sou drsný, mám rád mladý holky, který sou drsný, mám rád černošský gangy, který sou drsný. Řekl bych, že zde byla jasná inspïrace od Kids, ale nemyslim to negativně. Taky jako ostatní tomu příběhu třeba úplně nevěřim, asi se tolik věcí během jednoho dne v reálu nestalo, ale děti se šikanujou, patnáctky píchaj za prachy, černoši se mlátěj z pochybných důvodů, taxikáři se bojej a sou rasisti. To se včechno děje, tak proč to nenarvat do jednoho filmu. Budete nemile překvapeni, pač to skončí přesně tak, jak ste čekali už na začátku a budete řikat kamarádům, jestli nemaj OST, pač hudba se vám bude děsně líbit. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch filmů, od kterého nic nečekáte, nebo si myslíte, že to bude hovadina, ale když se dostanete až k závěrečným titulkům, řeknete si: "Tak to byl hodně dobrý film". Zkrátka očekáváte nulu, dostanete maximum. Byla zde výborně znázorněna problematika mladistvých gangů, život teenagerů v Anglii obecně, jejich pohled na svět a názory a jejich typická drsná mluva (i s místním přízvukem) to vše dokreslovala. Jednoduše řečno...já byl nadšený. 77% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že mi to miestami prišlo ako umelý konštrukt, ktorý má len jediný cieľ a síce šokovať diváka drsne chladnými, bezcitnými scénami, ma to po pocitovej stránke predsa len trochu zasiahlo. Minimálne natoľko, aby som si pozrel aj pokračovanie - Adulthood (2008). To však nemení nič na tom, že niektoré scény mi prišli mierne prehnané. Na druhú stranu ale prinútilo ma to aspoň porozmýšľať, že kto bol vo filme sprostejší, či tie decká alebo ich rodičia... samozrejme, že ich rodičia. Slabší nadpriemer si to hádam aj zaslúži. 70/100 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film má Hip - Hopový hudební doprovod, je plný nenávisti, šikany a podobných sraček, které mě vůbec nezaujali. Po deseti minutách mě film lezl docela na nervy. Vypínám zesilovač a pouštím si zvuk jen přes tv reproduktory. Možná to ani nevydržím do konce a vypnu to úplně. Zatím mě opravdu nic nezaujalo. Film o tom jak děti " milují " své rodiče a jak jim rodiče svou lásku opětují, nebo je to kurva obráceně ? Slovo FUCK OF jsem u třicítky přestal počítat. CITÁT - Nebudu srát v cizím bytě......... Těch dětí je mi upřímně líto, ale chápu, že si to dělaj sami, tak co chtěj. Jediná věc, která se mi opravdu líbila je scéna okolo 67 minuty. Alisa ( Red Madrell ) tam sedí v průchodu a laská se z lahví alkoholu a Trevor ( Ami Ameen ) sedí v jiné ulici a laská se z pistolí. Děj obou aktérů se prolíná. To se opravdu povedlo. Ale to je asi tak všechno. Příběh o tom, že ne vše se musí řešit sebevraždou. Hudba : The Angel. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jeden den ze života malých angloafrosaských smradů, kteří nemají nic jiného na práci než se mezi sebou řezat, shánět fet a zpívat egorýmečky, kdo je větší king. Těžko říct nakolik se bangladéšský režisér trefil do černého ( pálkou ale dostal slušně)...ale mě to tak trochu minulo, nějaký pátek už to je, co jsem naposledy kouřil travku a pro svá děcka jsem zatím pořád nezpochybnitelná autorita:) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Scénář k filmu napsal Noel Clarke, který si ve snímku zahrál roli Sama. (Terva)
  • Filmári pracovali v Londýne, a to na miestach ako Ladbroke Grove, Notting Hill, Oxford Street či Ramillies Street. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama