Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Britský břitký sitcom Life‘s Too Short, jejímž hlavním hrdinou je Warwick Davis, zobrazuje hrdinův "normální" život . Warwick provozuje agenturu pro hledání práce pro lidi malého vzrůstu, jako je on sám, a nejen proto si valnou část práce přenechá. Sekundují mu Ricky Gervais a Stephen Merchant, kteří seriál zároveň režírovali. (JackieBliz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

H34D 

všechny recenze uživatele

Další dítě z Gervaisovy řitě má opravdu hodně společného s tím předchozím. Styl humoru se nijak nevyvinul, ale životní situace jsou nové, vlastně i docela originální, takže to vůbec nevadí. Warwick Davis zde hraje dosti (nechtěně) komickou postavu, dotává se do nejrůznějších trapasů a navrch k tomu v každém díle přistoupí nějaká celebrita, která ho v tom ještě vykoupe. Liam Neeson a Johnny Depp byli výborní, naopak poslední prodloužená epizoda s Val Kilmerem byla již poměrně slabá. Oceňuji, že seriál vytěžil téma do sytosti, neopakoval se a věděl, kdy přestat... 7/10 ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Ze začátku trošičku zklamání, ale naštěstí má seriál vzestupnou tendenci. Kanclu ani Extras se to zdaleka nevyrovná, nicméně Rickyho rukopis je z Warwickových úst cítit na míle daleko, a právě díky němu je Life's Too Short pořád nadprůměrná zábava, ne však pro každého. Konfrontace Gervaise s Johnnym Deppem je naprosto geniální, stejně jako pokusy o komedii v podání Liama Neesona. Kdybych neznal Davida Brenta a Andyho Millmana, asi bych dal i pátou hvězdu, takhle jsou to slušné čtyři. ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele

Budu velmi zvědavý, jestli si po Life's too short Ricky troufne rozšířit svůj oblíbený vtípek o Cleesově neschopnosti vyrovnat se ve své tvorbě Fawlty towers, kdežto on dokázal přijít s Extraz. S ohledem na kvalitu tohoto sitkomu by si ale měl spíše opakovat svojí oblíbenou bajku - cituji: Here’s one of my favourite ones of all time, OK. Um, uh, a lion is dying, he’s an old lion, he’s in the front of his cave. And all the animals come round, like the foxes and the hyenas, and the, the rabbits, and they’re all takin’ the piss out of him, and they’re laughin’ at him and they’re laughin’ goin’ "You can’t bite us now", and just before he dies, he goes, "Fine. But I was a lion once." . ___ Warvick nepůsobí důvěryhodně při odříkávání Gervaisových replik. Nezachrání to ani můj oblíbenec Holness v roli Iana. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné pokoukání u něhož jsem se nedokázal zbavit dojmu, že jde o kopírku staršího Extras. Nejenom, že se o nejzábavnější části zase starají hostující stars (Neeson, Depp, Carter, Carell), ale najdou se i totožné postavy (nahlouplou kamarádku vystřídala tupá sekretářka) a celkový pocit ze seriálu je zkrátka podobný. Warwick Davis se nerozpakuje, dělat ze sebe nejnepříjemnější a nejnamyšlenější hvězdičku na zemi, což se za chvilku začne zajídat a místy to je až na facku. 3,3* _____p.p.č.: Byl bych pro minisérii s producenty Gervaisem a Merchantem v hlavních rolích - ti dva mají mezi sebou super chemii! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Další megaprča od dua Gervais-Merchant, některé situace a narážky jsou sice už trošku se opakující s předešlou tvorbou (hlavně Extras je z toho cítit, jen Rickyho jako největší pako pod sluncem nahradil Warwick), ale otázka zní, jestli je to vůbec na škodu, protože ten humor pořád šlape, situace jsou pořád vyhnány do extrému, do situací, kdy vás paní důstojnost již dávno opustila a radši šla spáchat harakiri... Každopádně Warwick Davis je geniální "náhradou" za Gervaise, jenž svého malého vzrůstu dokáže skvěle využít, z čehož pramení spousta masakrálních scén (i takové vystupování z auta se s ním mění ve srandu hromadného ničení :-). Díl s Johnny Deppem nemá absolutně chybu, Depp zde má nejlepší roli od časů Ospalé díry... 4* za seriál, pátá hvězda potom za ty "kaskadérské" kousky Davise, za které by se nemusel stydět ani Johnny "Jackass" Knoxville. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Warwick Davis vlastní agenturu pro herce malého vzrůstu i ve svém skutečném životě. (lehkoživka)
  • Název Life's Too Short vymyslel Warwick Davis. (lehkoživka)
  • Nápad na fiktivní dokument vznikl během natáčení seriálu Komparz (od r. 2005), ve kterém si v 9. epizodě 2. série zahrál i Warwick Davis. Davis vyprávěl Gervaisovi a Merchantovi historky ze svého života, např. jak si při nakupování v supermarketu musí pomáhat mopem nebo jak se ho lidé chtějí dotknout pro štěstí. Gervais s Merchantem v nich viděli obrovský komediální potenciál. (lehkoživka)

Reklama

Reklama