Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První série - O řád slabší než Kancl. Jaksi řidší. Zatímco ten musel bojovat o každou repliku, zde se furt opakuje jeden vzorec a těží se z přítomnosti celebrit, což je tak trochu sázka na jistotu - navíc nevím, jestli využita na 110 %, jak by se slušelo. Gervais v roli, jež není odpudivá, mi navíc nesedí zdaleka tak jako jeho David. Druhá série - Úroveň stejná, jen je zajímavé, že humor podbízený ve falešném sitcomu se leckdy zase tak neliší od skutečného humoru, který je využíván. Opravdu je to maličko lacinější. (Vánoční speciál se mi zdál moc přetažený na všech úrovních - už je jen vtipný, kontakt s realitou vázne.) ()

Derek 

všechny recenze uživatele

GENIALITA. ricky gervais opat prekonova sam seba a po absolutne brilantnej "the office" na nas vyrukoval s dalsou perlou a to "extras". nesie sa to opat v podobnom duchu ako jeho predchadzajuci pocin takze ocakavajte absolutne sarkasticky a cierno cierny humor pri ktorom sa obcas budete citit samy trapne. co epizoda to perla navyse vzdy vylepsena nejakou megahviezdou ktora sa nestiti spravit srandu sama zo seba (narcis bloom, nadrzany radclife, vulgarna winslet atd). navyse tu mame hlavne trio a to andyho, jeho trochu pomalsiu kamaratku maggie a totalne neschopneho agenta (nechcite vediet ako sa skonci jeho rande s maggie), ktori vam urcite prirastu srdcu priebehom zatial iba dvoch serii. dufam ze sa ricky pochlapi a vyprodukuje aj tretiu seriu (narozdiel od office kde zostal len pri dvoch) ktora pojde kvalitativne opat nahor. no uz som videl aj xmas special a je to podobne ako v office bomba. z andyho sa stane comu sa na zaciatku vyhybal a klesne az na same dno (neviem ci to v csr bude pochopitelne, lebo vela vtipov sa toci okolo anglickych realii). no a na konci som mal slzy na krajicku a andyho vypoved som si pustil uz minimalne 10 krat. odporucam vsetkymi desiatimi!!! btw ak to mate na dvd, tak si pozrite bonus "tapping nigel" to je totalna haluz a vnom uvidite ze ricky je v podstate velkym dietatom:-) ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Extras bych si dovedl jednoduše představit jako sequel pro Žervého předchozí masterpiece The Office, ono totiž i jeho další alter-ego, Andy Millman, trpí, stejně jako David Brent z Kanclu, napoleonským komplexem a jistou dávkou sebeklamu (a když máte přátele, jako má on, tak ani nepotřebujete nepřátele...). Co se samotného seriálu týče, je to stejná pecka (aby ne, když i tady s Gervaisem spolupracoval Stephen Merchant) navíc okořeněná o různé hvězdy převážně britského (nejen) filmového nebe (vypíchnout zaslouží hlavně Kate Winslet v první sérii a Daniel Radcliffe ve druhé). A ten Millmanův sitcom chci vidět! :-) "You having a laugh?!" ()

Kanibal 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný pohled na svět šoubizu, tady se řeší jak sehnat roli, ne jak ošustit další z davu kočiček. Narážím trošku na Vincentův svět, také z produkce HBO. Komparz je "obyčejnému" člověku blíž celou svou podstatou - hrdinové řeší jak sehnat peníze na činži, jak si udržet tvář i když si z vás chtějí udělat onuci, jak se dostat nahoru. To vše pospojované chytlavými charaktery skvěle natočené a scénáristicky výjimečně kvalitní. Bonusem jsou častá camea známých herců a osobností (hádka s Gordonem Ramseym v restauraci! - "V kuchyni pracují jen ženský a gayové!"). ()

Ewey 

všechny recenze uživatele

Další povedený seriál od Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta. Konečně si Merchant taky napsat něco pro sebe - roli agenta, naprosto geniálního hlupáka:D Gervais je jako smolařský komparzista, docela sympatický. Někdy si říkáte, jak vůbec může někdo mít takovou smůlu, ale on si za to může sám, a když se o nějaký naprostý trapas nepostará on, jistě mu pomůže jeho trhlá kámoška. Občas se objeví ňáká ta celebrita, třeba Kate Winslet, která poradí jak na sex po telefonu i jak vyhrát oskara, nebo Sir Ian McKellen a jeho teploušská hra, popřípadě Daniel Radcliffe(s holkou to už rozhodně dělal). Vánoční speciál mi dojen sice trochu zkazil, ale jinak o srandu nouze není. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Ve speciální vánoční epizodě stojí před restaurací "fanoušek", kterému Andy Millman (Ricky Gervais) vnucuje autogram. Tím není nikdo jiný než Karl Pilkington, se kterým dělal Ricky, společně se Stephenem Merchantem, rádiový podcast „The Ricky Gervais Show“ a který byl pak převeden do kreslené seriálové podoby. (DJDVD)
  • Jména dvou postav, Damon Beesley a Iain Morris, jsou vypůjčené od dvou slavných britských producentů. (HappySmile)
  • Každá epizoda nese pojmenování po celebritě. (J*A*M*A*L)

Reklama

Reklama