Reklama

Reklama

Parker (Jason Statham) je zloděj, který chce vyloupit budovu, kde jsou uložené peníze v zábavním parku. Jeho tchán Hurley (Nick Nolte) mu tuto práci domluvil a doporučil mu další čtyři zloděje. Parker loupež vede a je převlečený za kněze. Když dostane znamení, jde do budovy, kde naráz s dalšími dvěma kumpány přepadne hlídanou místnost s penězi. Další jeho pomocník August Hardwicke zapálí stoh se slámou, aby odvedl pozornost. Kvůli ochrance, která ho zastavila, se ale nedostal k tomu správnému stohu a tak musel zapálit jiný, který se dostal až k nebezpečnému materiálu, který vybuchl a jeden člověk zemřel. Parker vybere peníze a utíká pryč. Po cestě je nabere do hasičského vozu poslední, pátý komplic Carlson. Parker chce rozdělit peníze, ale lupič Melander mu nabízí, aby dal svůj podíl na nový kšeft, který všem vynese dva miliony na hlavu. Parker odmítá a ostatní se rozhodnou ho zabít. Parker je postřelen a za jízdy vyskočí z auta. Melander říká, aby ho Hardwicke dodělal. Tomu se moc nechce, ale pak jde a vystřelí. Poté Parkera kopne dolů ze stráně. Parker ale žije a v příkopu ho najdou kolemjedoucí lidé. Ti ho odvezou do nemocnice, kde se Parker probere a dřív než přijede policie, zmizí převlečený za zdravotníka. Poté se jede převléct, sežene si zbraň a jede vykrást směnárnu, kde proplácejí šeky. Při tom postřelí jednoho člověka z ochranky do nohy, ale pak mu zavolá sanitku. Parker pak volá Hurleymu a říká, že má problém, vše mu vysvětlí a chce po něm klienta Melandra. Ten se jmenuje Dancinger a je to velký boss v Chicagu... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (378)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Námět filmu je dobrý a původní zpracování s Melem Gibsonem na jedničku, a tak jsem čekal, jak si s tímto remakem poradí můj oblíbenec Jason. Podle mě by to byl dost dobrý akčňák, kdyby: 1) Se přidalo více akčních scén. Takových, na jaké jsme od Jasona zvyklí a máme je rádi. 2) Tu vůbec nevystupovala Jennifer Lopez. Ta podle mě zkazila celý film. A jestli tady někdo přidává hvězdičku jenom za její prdelku, tak to je fakt ujetý. Ok, je to pěkná baba se sexy postavou, ale hrát moc neumí. V jiných filmech, co jsem s ní viděl, to celkem šlo, ale tady to byla hrůza. Takže doporučuji režisérovi, aby natočil jinou verzi, stejně jako natočil režisér původní Odplaty. S tím rozdílem, že "nový" Parker přidá na akci a tempu a postavu Leslie úplně vymaže (stejně jako se to stalo Krisu Kristoffersonovi v Odplatě). Pak to bude aspirovat na silných pět hvězdiček. Takhle jsou to ušmudlané 4, které dávám spíše z úcty k Jasonovi, kterého mám rád a který byl opět skvělý. Bohužel nemůže za to, že výsledný dojem z filmu není valný. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ale jo, zejména v první polovině velmi slušné!! Akční béčko, které má znovu tah na branku a jedno eso v rukávu – drsného holohlavého Brita. Jason Statham opět předkládá nekomplikovanou story, ve které je čas na střílení do kolen, rozbíjení hlav o sanitární vybavení, dementní texaské klobouky i krocení nadržené Jennifer Lopez. Právě ta je tu naprosto zbytečná, děj prakticky nikam neposouvá, spíš ubírá body. Přitom tahle režijní rutina Taylora Hackforda (Ďáblův advokát, Ray) má několik velmi slušných pasáží (celý úvod, řežba v hotelovém pokoji), za které by se rozhodně nemusela stydět ani ačková podívaná!! ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar klasických stathamovek. Přestože o krutosti a násilné scény i bojovky nebylo nouze, shrnula bych děj do názvu jiného sladkobolného snímku - Když Harry potkal Sally a Když Sally potkal Harry. Drsňák Jason sice úspěšně navázal na symbol sexy chlapa, což mu sedí stále dobře, přesto víc inkasoval než rozdával, co už nesedlo až tak moc mně. Samozřejmě závěr dal každému sežrat podle zásluh, ale těch pár minut fakt nestačí k překročení hranice průměru a průměrnosti. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak aj na druhý pokus slabota. A to som to už teraz neporovnával s Odplatou. Ešte prvá tretina je celkom dobrá. Síce nič nadpriemerné, ale ak by bol aj zvyšok filmu taký dobrý, tak by mi v dnešnej dobe takýto nepodfinancovaný chlapský film celkom bodol. Lenže potom sa zrazu na scéne objaví absolútne zbytočná postava Jennifer Lopezovej, ktorá vyzerá jak keby tam zablúdila z nejakého úplne iného žánru. Napríklad telenovely. Ale ani keďže vlastne nedôjde ani na romantiku, tak je fakt zbytočná. No a posledná tretina s pomstou je doslova fraška. Postavy sa začnú chovať úplne idiotsky. Najviac to zamrzí u Chiklisa. Od stretu dvoch holohlavých velikánov som čakal niečo podstatne napínavejšie. Chiklisova smrť je naviac úplne trápna. To si drsniak Vic nezaslúžil. Celkovo sú ale všetky postavy mizerne napísané. Hlavný hrdina je charakterizovaný jedinou vecou. A to, že najprv niečo sľúbi a potom to vždy splní. Inak tu Statham pôsobí dosť nesympaticky. Akcie sa tiež veľmi nedočkáme. Najväčší highlight je Stathamova bitka s Bernhardtom, ktorá ale nie je založená na nejakej prepracovanej choreografii, ale na intenzite, podobne ako Bourneovky. Akurát je to prehľadnejšie zostrihané. Takže po solídnej úvodnej polhodinke sa film úplne rozpadol a výsledkom je slabý podpriemer. 4/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Polévka gazpacho a vendeta v režii chiropraktika Stathama mají jedno společného, servírují se za studena.. I když Jason ztratí víc krve než za všechny své předchozí filmy dohromady, ani na chvíli nemáte pocit, že by ho ty průstřely, řezné rány či propíchnuté dlaně mohly zastavit. Čtyři zlomená žebra? Bolí to, jen když se směje a to jak dobře víte moc často nedělá.. Hackfordovo rutinní vplutí do béčkových vod za doprovodu strašidelně udělaných flashbacků. S nástupem JLo, která se zkouší Stathamově postavě dostat do peněženky i pod trenky, se to pak dokonce začíná mírně zvrtávat v komedii. Když se napouští vínem a vylívá si své okoralé srdíčko realitní makléřky, z Jasonových zoufalých očí úplně čiší touha nakopnout nějakou glorifikovanou hispánskou prdel.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Vůz, ve kterém jezdí ve filmu  Parker (Jason Statham), je anglický Bentley Continental GTC, vyráběný od roku 2005. (JARDAHONDA)
  • Film je věnován Donaldu E. Westlekeovi, americkému spisovateli a autorovi původní knihy "Flashire", který zemřel 31. 12. 2008. Autor používal pseudonym Richard Stark. (Terva)
  • Film byl promítnut manželce a synovi zesnulého Westlaka. Skutečný Parker by podle jejich ohlasů prý byl ze snímku nadšený. [Zdroj: violentworldofparker.com] (Raziel_cz)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Reklama

Reklama