Reklama

Reklama

Procitnutí

(seriál)
  • USA Awake
Drama / Mysteriózní / Krimi / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Kyle Killen

Hrají:

Jason Isaacs, Laura Allen, Steve Harris, Dylan Minnette, BD Wong, Michaela McManus, Wilmer Valderrama, Cherry Jones, Laura Innes, Daniela Bobadilla (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po těžké automobilové nehodě, která vzala život jednomu členu z jeho rodiny, žije policejní detektiv Michael Britten (Jason Isaacs) střídavě ve dvou alternativních realitách. V jedné z nich zemřel jeho syn, ve druhé manželka.
V obou realitách řeší jiné případy, v každé z nich nachází jiné stopy. V momentě, kdy z toho má v hlavě parádní nepořádek, kdy se mu oba světy začnou slévat v jeden, zjišťuje, že některé stopy z jedné reality se mu hodí v realitě druhé. (joehot)

(více)

Recenze (124)

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem se nedostal za pilot. I tak se ale Awake jeví jako nanejvýš originální kriminálka s dobrou atmosférou a výborným Jasonem Isaacsem. Přiznám se, že mě Awake zajímá. ALE protože byla zamítnutá druhá řada, váhám jestli mám první dokoukat až do konce. Nerad bych zkejsnul u nečeho, co si pokračování zaslouží a nebude. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Tradiční kriminálka, která má netradiční děj protknutý celým seriálem, kdy se střídají dvě reality a nikdo neví, která je skutečná, a s jedním spiknutím. Čekal jsem na závěr, který je celkem nedořešený, ale podle názvu seriálu to vypadá na happy end. Druhá řada není a nebude, tak se nedozvíme, jak to tvůrci měli vymyšlené dále, ale aspoň je to ukončené. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilot: Jeden z mnou nejočekávanějších seriálu tohoto roku je rozehrán velmi dobře. Pilotní díl sice není vyloženě strhující záležitost, ale v jeho pomalejším tempu zároveň tkví jeho kouzlo. Jason Isaacs je v hlavní roli standardně vynikající a věřím, že v dalších dílech bude mít možnost pořádně svůj part rozehrát. Vizuální zpracování oddělující barevnými filtry alternativní reality je výtečné, stejně jako sezení u psychiatrů a prolínající se vyšetřování případů. Jen se obávám, že se tenhle seriál příliš nechytne, protože tohle nevypadá na zrovna jednoduchou seriálovou podívanou. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Procitnutí operuje s dosti originální zápletkou, kterou se snaží ve všech svých 13 dílech pořádně vytěžit.Ne káždá epizoda je skvělá a nezapomenutelná, ale rozhodně to není ztráta času.Občas se stane, že zápletká některých epizod ztráci v jedné rovině tempo a musí to dohánět v té druhé.Naštěstí je v hlavní roli naprosto boží Jason Isaacs jehož výkon s originální zápletkou táhnou seriál do nadprůměrných vod.Bohužel nemůžu opomenout urychlené ukončení seriálu, které nebylo přesně podle mých představ a navíc si takovéto rozloučení seriál nezasloužil.Velká škoda, která zamrzí všechny fanoušky něčeho jiného. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

První a jediná řada: Zvláštně pojatý krimi seriál se sympatickou hlavní postavou, ač nemám příliš v lásce krimi seriály, k Awake se rád vracím, protože má poutavou hlavní zápletku, chytře se propojující případy a celkově je určený k troše přemýšlení a ne jen k obyčejné konzumaci obsahu. Konec série pak nabírá velký spád, kdy poslední tři díly jsou opravdu parádní. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je zmíněn v osmém dílu čtvrté řady seriálu Community (od r. 2009) ve scéně, kdy Troy (Donald Glover) řekne Abedovi (Danny Pudi): "I když riskuju, že zjistím, že žiju dva paralerní životy jako ten chlápek z Awake, nemáš na ten ples už rande?" (UM3L3C)

Reklama

Reklama