foto

Donald Glover

  • nar. 25.9.1983 (34 let)
    Stone Mountain, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Donald McKinley Glover se narodil 25. září 1983. Vyrůstal ve Stone Mountain, Georgia. Jeho matka je pečovatelka a jeho otec pracuje na poště. On sám vystudoval New York University s titulem v dramatickém psaní.

Je známý pro svoji práci na NBC, kde psal pro seriál 30 ROCK. Pomohl vytvořit postavu Toofera. Byl za to i nominován na cenu Writers Guild of America v kategorii Nejlepší komediální seriál. V roce 2009 se začal objevovat v novém seriálu COMMUNITY. Hraje tady Troye Barnese, bývalou sportovní hvězdičku.

V roce 2010 bylo oznámeno, že obdrží cenu pro Vycházející hvězdu komedie, takzvanou cenu Just for Laughs. Donald je členem komediální skupiny Derrick Comedy. Díky videím na YouTube si skupina získala celonárodní pozornost.

Donald je dokonce i DJ, pod jménem "mcDJ" vytváří vlastní mixy elektronické hudby.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Lion King
2018 Solo: Star Wars Story
2017 Spider-Man: Homecoming
2015 Bez kalhot XXL
Marťan
Vzkříšení démona
2013 The To Do List
2012 Donald Glover: Weirdo (TV film)
2011 Moves: The Rise and Rise of the New Pornographers
Mupeti
2010 10 Minutes
Robot Chicken: Star Wars Episode III (TV film)
2009 Mystery Team

TV seriály

2019 Atlanta (TV seriál)
Epizoda 5 (S03E05)
Epizoda 4 (S03E04)
Epizoda 3 (S03E03)
další epizody (5)
2018 Atlanta (TV seriál)
Crabs in a Barrel (S02E11)
FUBU (S02E10)
North of the Border (S02E09)
další epizody (11)
2016 Atlanta (TV seriál)
The Jacket (S01E10)
Juneteeth (S01E09)
The Club (S01E08)
další epizody (9)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Five Short Tables (S07E35)
2013 Girls (TV seriál)
Mám své názory (S02E02)
Je načase (S02E01)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Bad Little Boy (S05E11)
2012 Studio 30 Rock (TV seriál)
Live from Studio 6H (S06E19)
2010 Zpátky do školy (TV seriál)
Pascalův trojúhelník znovuobjevený (S01E25)
Angličtina jako druhý jazyk (S01E24)
Moderní vedení války (S01E23)
další epizody (13)
2009 Normálka (TV seriál)
Zpátky do školy (TV seriál)
Srovnávací religionistika (S01E12)
Otázka lidské sexuality (S01E11)
Ekologie (S01E10)
další epizody (12)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Darujte ledvinu (S03E22)
2007 Human Giant (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Život je boj (S02E02)
2006 Studio 30 Rock (TV seriál)
Herec Jack (S01E05)

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney - a.z.
2010 Když mně bylo 17 (TV seriál)

TV pořady

2018 Grammy Awards 2018 (TV pořad)
2017 69. Emmy Awards (TV pořad)
2015 BET Awards 2015 (TV pořad)
2011 Funny as Hell (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
1998 Comedy Central Presents (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2018 Childish Gambino - Feels Like Summer (hudební videoklip)
Childish Gambino - This Is America (hudební videoklip)
2015 Childish Gambino Feat. Heems: Tell Me (hudební videoklip)
2014 Childish Gambino - Sober (hudební videoklip)
Childish Gambino Feat. Chance the Rapper: The Worst Guys (hudební videoklip)
Childish Gambino Feat. Problem: Sweatpants (hudební videoklip)
Childish Gambino: Telegraph Ave (hudební videoklip)
2013 Childish Gambino: 3005 (hudební videoklip)
Jhené Aiko Feat. Childish Gambino: Bed Peace (hudební videoklip)
Kenna Feat. Childish Gambino: Relations (hudební videoklip)
2012 Childish Gambino: Fire Fly (hudební videoklip)
Childish Gambino: Heartbeat (hudební videoklip)
2011 Best Coast: Our Deal (hudební videoklip)
Childish Gambino - Bonfire (hudební videoklip)
Childish Gambino: Freaks and Geeks (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2018 Atlanta (TV seriál)
Teddy Perkins (S02E06)
Alligator Man (S02E01)
2016 Atlanta (TV seriál)
The Jacket (S01E10)
Juneteeth (S01E09)
The Club (S01E08)
další epizody (10)
2009 Studio 30 Rock (TV seriál)
Troubelín (S03E14)
2008 Studio 30 Rock (TV seriál)
Láska a káva (S02E10)

TV pořady

1998 Comedy Central Presents (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Childish Gambino: Fire Fly (hudební videoklip)
Childish Gambino: Heartbeat (hudební videoklip)
2011 Childish Gambino: Freaks and Geeks (hudební videoklip)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2019 Atlanta (TV seriál)
Epizoda 5 (S03E05)
Epizoda 4 (S03E04)
Epizoda 3 (S03E03)
další epizody (5)
2018 Atlanta (TV seriál)
Crabs in a Barrel (S02E11)
FUBU (S02E10)
North of the Border (S02E09)
další epizody (11)

Režijní filmografie

TV seriály

2018 Atlanta (TV seriál)
FUBU (S02E10)
Barbershop (S02E05)
2016 Atlanta (TV seriál)
B.A.N. (S01E07)
Value (S01E06)

TV pořady

2011 Funny as Hell (TV pořad)

Hudební videoklipy

2018 Childish Gambino - Feels Like Summer (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2018 Childish Gambino - This Is America (hudební videoklip)
2014 Childish Gambino Feat. Chance the Rapper: The Worst Guys (hudební videoklip)
Childish Gambino: Telegraph Ave (hudební videoklip)
2013 Jhené Aiko Feat. Childish Gambino: Bed Peace (hudební videoklip)
Kenna Feat. Childish Gambino: Relations (hudební videoklip)
2012 Childish Gambino: Fire Fly (hudební videoklip)
Childish Gambino: Heartbeat (hudební videoklip)
2011 Childish Gambino: Freaks and Geeks (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Hudební videoklipy

2012 Childish Gambino: Fire Fly (hudební videoklip)
Childish Gambino: Heartbeat (hudební videoklip)
2011 Childish Gambino: Freaks and Geeks (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(34)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace