Reklama

Reklama

Kapitán Whip Whitaker (Denzel Washington) je velezkušený pilot, kterému sebeprudší turbulence ani nestojí za zvýšení hlasu či adrenalinu v krvi. Když během rutinního letu jím pilotované dopravní letadlo vlétne do mohutné bouře, chladnokrevně ho vyvede do bezpečí, za což si vyslouží potlesk 96 cestujících a šesti členů posádky. Radost je předčasná, letadlu postupně začnou vynechávat funkce, je čím dál neovladatelnější a Whip se odhodlá k šílenému činu – otočí ho vzhůru nohama, což ho má déle udržet ve vzduchu a mezitím se pokusí najít co nejvhodnější místo k přistání. Před rovným pásem louky ho znovu otočí a ve dvousetkilometrové rychlosti sedne na zem. Jako zázrakem přežije 96 lidí. Když se Whip posléze probudí v nemocnici, dozví se, že se stal národním hrdinou. Adorace ale trvá jen do chvíle, než padne klíčová otázka: Co dělal kapitán před osudným letem? V tu chvíli pro něj začíná nový boj. Boj, který nakonec bude těžší než ten, který svedl se živly a neovladatelným letadlem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (969)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.4/10] | me: Obyčajná dráma s výborným hereckým výkonom. Denzel dokazuje svoje herecké kvality vo filme, ktorý v skutočnosti nie je ničím iným výraznejšie zaujímavý. Všetko podstatné sa odohrá v úvode a následne sa už len pozeráme na one-man-show. Ostatné filmové roviny nijako výrazne neočaria a z toho dôvodu nemôžem hovoriť o niečom inom než obyčajnej (áno, povedzme celkom slušnej) dráme. Povedal by som., že celý film je vystavaný na myšlienke toho aké sú drogy a chlast zlé. Do toho celého je úplne zbytočne vsunutá dejová zložka (s hlavnou ženskou predstaviteľkou), ktorá však pre potreby filmu nemá žiaden význam. V skratke - okrem Denzela (,Goodmanových vstupov) a leteckého (ne)štastia nám už tento film nič viac neponúka ... ale ten Denzel to celkom slušne celé ťahá :) Makes me wanna sniff some lines and go fly a jet! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $31miliónovTržby USA $93,772,375Tržby Celosvetovo $161,772,375Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,786,488 //počet predaných kusov 579,579Tržby za predaj DVD v USA $19,135,065 //počet predaných kusov 1,097,691║ Tak Zemeckis riadne vyšumel akoby si myslel že sa z toho samo spraví niečo veľkolepejšie, strašne to necháva na voľno plynúť, nič na vrch nedá a nepomôže ani troška sa snažiaci Washington, ktorý si tu odbíva asi svoju najsuchšiu postavu vo svojej kariéru, ktorú si ani neobľúbite ani dostatočne nedokážete znenávidíte, nuž nemá to iskru. Príbeh je ako tak zaujímaví po úsek s katastrofou ale potom príde na tak suchý banálny dej, ktorý fakt nemá čo hútnejšie ponúknuť a snaha o otvorenú sondu do života pilota alkoholika a čiastočne narkomana smerom k divákovi ovocie neprináša, sklamanie. A opäť sa ukázali úzkoprsí akademici od oscara film má 2 nominácie na oscara: herec + scénar?? /40%/ ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZRADIL JSEM DŮVĚRU VEŘEJNOSTI“...... /// O tom, že havárie letadla stojí za hovno a alkáč je největší kocour. A taky vo tom, jak se s tím dá – nedá vyrovnat a ještě si zkusit zachránit prdel. Sere mě chování Whipa, ale kromě tý scény s letadlem kopytama navrch, není moc vo čem psát. Vona totiž ta Boží vůle v nalezení odvahy přestat lhát přichází dost pozdě. Přemrštěná stopáž, polovina informací je zbytečná…. povedl se závěr a parádní je havárka ….2* nebo 3*? S povzdechem jdu optimisticky vejš, páč tohle mohlo bejt drama jako prase. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jakej film mně v letadle nepustěj. 2.) Jsem alkoholik. Jsem alkoholik? (to s tím kokainem jsem ještě nezkoušel….) 3.) Thx za titule ,,ACIN“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ničím výnimočná, priemerná dráma o mužovi, ktorý postupne nachádza črepiny svojho prepitého svedomia. Na nejaký väčší emotívnejší zážitok to bolo až príliš natiahnuté, pričom dobré scény sa tu utápajú v mori tých nudnejších. Do priemeru snímok ťahá hlavne výkon D. Washingtona a výborná muzika. 60/100 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zemeckisův Let mi docela dobře sedl na moji filmovou náladu a možná i proto nemám sebemenší důvod hodnotit hůř. Denzel Washington hraje klasicky výborně, jeho postava je zajímavá a bavil mě i samotný děj. Havárie letadla byla dobře zpracovaná a následné vyšetřování a líčení jednání kapitána bylo opravdu záživné. Potěší i soundtrack. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Velké dopravní letadlo skutečně může letět vzhůru nohama. Podobný incident se odehrál v Japonsku a letoun dokonce bez poškození přistál. (jenik71)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)
  • Když je letoun obrácený "vzhůru nohama", letí v záběru z pilotní kabiny v mnohem větší výšce, než v předchozím záběru ze země. (imagoo)

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

22.02.2013

V Letu nám připomněl, že suverénně zvládá i ty nejnáročnější herecké polohy a zaslouženě získal nominaci na Oscara. Teď se ale vrátí k tomu, co mu jde v posledních letech nejlépe – drsné akci. Na… (více)

Kdo si zalétá s Denzelem?

Kdo si zalétá s Denzelem?

29.09.2011

Robert Zemeckis konečně učinil rozhodnutí. Věděli jsme, že se po rozpačitých reakcích na své animované pokusy nakonec vrátí k „živé akci“. Byl spojován se spoustou projektů, ale nakonec definitivně… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama