Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer
USA / Francie / Velká Británie, 2003, 96 min

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

trojúhelník 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho filmu poněkud rozpačitý. První, pro mě naprosto nefilmovou, nevěrohodnou a nefungující, hodinu jsem protrpěl, proklikal, probrouzdal na internetu a procucal s tužkou v puse. Nesympatičtí, špatně zrežírovaní a nekonzistentní herci (samozřejmě s výjimkou kouzelné Rachel), těžkopádná hudba, hloupý střih a neustálé nevhodné a za uši tahající zmínky o umění. Celkově zkrátka nesympatické a nevěrohodné, ač mě závěrečný twist dost zaujal a fandil jsem mu. Scénáristicky skvělé, ostatní složky mi nefungovaly. Hodnocení je sporné, ale nepovažuji za šťastné diváka hodinu nudit, abych mu na konci předestřel dlouho připravovaný a distributorem prozrazený twist. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Sam neviem,ako to mam ohodnotit.V priebehu sledovania filmu som mal zvlastne pocity, titulni dvaja herci su celkom slusni, katastrofu predstavuje uloha Adamovho frajerskeho kamarata.Vobec som nepochopil,preco by sa mal Adam s niekym takym vobec kamaratit (okrem toho,ze spolu byvali), nehovoriac,ze herec,ktory ho hral bol priserny. Celkovo film je celkom zaujimavou sondou k tomu,ako daleko moze zajst dnesne "umenie" ako ho niektori "umelci" nazyvaju. Ide vsak o skor priemerne natocenu dramu s celkom slusnym napadom,ale asi nic viac... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh není nějaké celistvé vyprávění, ale jen sled jednotlivých scén. Po sexu samozřejmě ani vidu, ani slechu, za to kecama o hovně by mohl film naplnit Macochu. Bože to je snad jasný, že ženská umí udělat z blbýnka chlapa, na to nemusím poslouchat žádný žvásty ani čekat až si hlavní hrdina přeoperuje frňák. Dojem z celýho filmu naštěstí trošku vylepšila finálová pointa. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě hodnotný film, který z 90% brnká na citové struny a zobrazuje partnerský vztah jako nejšťastnější způsob žití. Zbylých 10% ukazuje mnohem temnější ( bohužel asi i reálnější) stránku vztahu. Zpočátku je divákovi naservírováno nevinné seznámení, které se po pár dnech mění v obyčejné láskyplné soužití. Po tuto dobu se jedná o romantickou komedii. Závěrečných 15 minut se však mění v deprimující drama, ze kterého se skoro zvedá žaludek. Pro Reichel Weisz mám velkou slabost a tady je neodolatelná, ať už se to týká vzhledu či hereckého projevu. Prkenný Paul Rudd jí nejde moc do noty, ale s trochou tolerance to lze překousnout. Z hlediska dialogů se dle mě jedná o hlubší dílo, avšak kontroverzní závěr, který ve mě vyvolal špatnou náladu mi nedovoluje jít s hodnocením výše. Pardon. 70% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Herecky geniálně zvládnuto. Dost originální problematika a celkový nápad fakt drsný. Ale představa, že se mi tohle stane, asi bych byl ještě trochu míň příčetný, než hlavní hrdina. Tohle, jak řekl, nemá s uměním nic společného. Tohle je zahrávání si s lidskou duší. Nedokážu pochopit, jak by s tím někdo mohlo žít. Že něco takového provedl. Ale i tací jsou. Film kvalitní. Herci skvělí. Příběh drsný. Průměr. Zážitek zvláštní. Závěrečný zvrat hodně šokuje. A rozhodně nevím, jestli v dobrém světle... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Paul Rudd kvôli filmu schudol o približne 11 kilogramov. (U_S_O)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se od 15. února do března 2002 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama