Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer
USA / Francie / Velká Británie, 2003, 96 min

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Podoba věcí je jedním z těch filmů, jejichž "překvapivá pointa" překvapí jen málokoho. A jestliže to často bývá vinou scénáristy nebo režiséra, pak tentokrát - gentlemanství stranou - ukazuju prstem na Rachel Weisz. Hezká, milá herečka, líbila se mi v Mumii nebo v Jak na věc, ale totálně nezvládla roli, kterou už mockrát hrála v divadle. Od začátku je v afektované křeči á la Věra Ferbasová a je jasné, cop na Paula Rudda hraje. Škoda veeeelmi dobrého nápadu. 50 % ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Láska člověka přetvoří, aniž by si toho všiml. Když se z okouzlení probere, zjistí, že se choval i oblékal jako blbec, a je nutno se dát zase dohromady. Kdo nezažil neuvěří, ale je to tak. Werich říkal, že "dochází k jistému názorovému srůstu, názory obou se sbližují tak dlouho, až nakonec ty její nabydou vrchu". Přesně o tomhle je film. Adam se zamiluje a nezáleží mu na ničem jiném, než na Evelyn. Ustoupí ze všech pozic a zásad, jen aby to trvalo dál. Pak přijde chvíle pravdy...75% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jako divadelní hra to pravděpodobně fungovalo, ale filmový přepis je stejně chladný jako manipulátorka Rachel Weisz a režisér se (snad z piety k vlastní hře) rozhodl, že půjde o záležitost maximálně statickou, kde se kamera bude pohybovat jen v předělech mezi dlouhými dialogovými scénami. Mne tedy tenhle přístup moc nezaujal (a je mi jedno, jestli to mělo být nějaké rafinované umělecké vyjádření). ()

BobStClar 

všechny recenze uživatele

Film měl moc hezku myšlenku. Herci moc milí a pěknej debil kdo napsal obsah filmu do csfd jako oficiální text distributora, čímž vysral na plac pointu filmu a tudíž nestojí za to jej vůbec sledovat. Kdo tak neučinil, vřele doporučuji. (ale zřejmě zbytečně, páč než se dostanete k mýmu komentáři, je tu spousta dalších co vyklopili to stejný a to je jak kdybych se prokecl že Harry Potter v posledním díle umře). ()

trojúhelník 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho filmu poněkud rozpačitý. První, pro mě naprosto nefilmovou, nevěrohodnou a nefungující, hodinu jsem protrpěl, proklikal, probrouzdal na internetu a procucal s tužkou v puse. Nesympatičtí, špatně zrežírovaní a nekonzistentní herci (samozřejmě s výjimkou kouzelné Rachel), těžkopádná hudba, hloupý střih a neustálé nevhodné a za uši tahající zmínky o umění. Celkově zkrátka nesympatické a nevěrohodné, ač mě závěrečný twist dost zaujal a fandil jsem mu. Scénáristicky skvělé, ostatní složky mi nefungovaly. Hodnocení je sporné, ale nepovažuji za šťastné diváka hodinu nudit, abych mu na konci předestřel dlouho připravovaný a distributorem prozrazený twist. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se od 15. února do března 2002 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Paul Rudd kvôli filmu schudol o približne 11 kilogramov. (U_S_O)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama