Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (79)

plakát

24 záběrů (2017) 

Navzdory průměrnému hodnocení film rozhodně průměrný není. Dokud jsem nechápal, že je dokreslovaný a unášel se na dokumentární vlně, přišel mi geniální. Pak mi trochu zhořkl a přestal fascinovat. Nicméně jako filmový epilog Kiarostamiho života myslím krásné dílo.

plakát

Můj pes Skip (2000) 

Ten film je tak jednoduchej a patetickej, že jsem to až musel vobrečet.

plakát

Alice ve městech (1974) 

"Žádný obraz nenechá člověka v klidu. Všechny něco chtějí." Tenhle nechtěl.

plakát

Amerika (2015) 

Chce se mi křičet: "No a co jako?"

plakát

Domácí péče (2015) 

Fandím a upřímně přeji premiérové ovace, nicméně film bohužel nijak výrazně nepřekračuje stín českého filmového stereotypu, první polovina filmu ničím nepřekvapí, expozice a stavba příběhu je nanejvýš klasická a filmu podráží nohy neustálé pokusy o vtipy, které oslabují jeho vyznění. Nicméně světlých momentů je stále dost, příběh je dojemný a herci (většinou) hrají. Jen jsem asi čekal větší vymezení se, větší odvahu. Toto je další sázka na jistotu. Otázka je, zda je nutné se vymezovat. Jen si řikám, proč neumíme v Česku natočit světovej film v dobrym slova smyslu, v čem to tkví. A kdo to zase dokáže.

plakát

jOBS (2013) odpad!

Zbytečný film, který se snaží povýšit byznys na umění a zoufale se mu to nedaří.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Film, který schazuje sám sebe nemístnými vtípky, přílišnou dojemností a stokrát ohranými postupy. Přesto však není na místě jej hanit, člověk holdující filmu by se měl naučit i tuto hru přijmout či alespoň ji neodsuzovat. To platí i (a možná hlavně) pro mě.

plakát

Americká noc (1973) 

"Co to je ten váš film? Co je to za povolání? Všichni spolu spí, tykají si, všichni se podvádějí! Hrozně lžou! No tak co to je?! Je tohle normální? Mně se ten váš film hnusí! Je mi odpornej! Nenávidím ho! Nenávidim, nenávidim! Hnusí se mi, hnusí, hnusí!"

plakát

Ropná pole Doly Hurikány (2013) 

Dobrý den, co máte k snídani? ... hada? žádný vajíčka se slaninou nebo opečenou klobásku? ... tak maj prej jenom hada ... a jak ho podáváte? opečenýho, podušenýho nebo jak? ... syrovýho? ...(povzdech) já nechci k snídani syrovýho hada ... (bezradně kouká) ... tak mi dejte jednoho toho hada.