Reklama

Reklama

Druhá šance

  • USA Hope Springs (více)
Trailer 1

Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) jsou manželé již 31 let. Po tak dlouhé době není divu, že se z jejich vztahu vytratila ona pověstná jiskra a manželství se propadlo do šedivého stereotypu. Arnold je v manželství celkem spokojený a neřeší, zda by se na jejich vztahu dalo něco změnit k lepšímu. Kay je ovšem nešťastná a chtěla by se s manželem více sblížit, prohloubit vzájemné pouto a mít zase opravdové manželství. Jednoho dne Kay náhodou narazí na knihu renomovaného manželského poradce doktora Felda (Steve Carell), který vede v malém městečku Hope Springs manželskou poradnu. Ačkoliv je to Arnoldovi proti srsti, nakonec přistoupí na Kayin plán a usedne spolu s ní do letadla směr Hope Springs, aby se pokusil vzkřísit vyhasínající manželství. Nastává řada zábavných situací, ve kterých se postarší manželé snaží držet rad manželského poradce, jehož neortodoxní styl je nutí dělat věci, které jim nejsou vždy po chuti, ale podle něj prý pomáhají. Po nějaké době si Kay a Arnold začínají vést docela dobře a tak jim doktor Feld nastavuje další laťku, kterou je třeba překročit - obnovení manželského sexu. Druhá šance je zábavným příběhem nejen Kay a Arnolda, ale opravdovým obrazem většiny manželství ve středních letech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (346)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Pod vedením jiného scénáristy a s jiným hereckým obsazením mohlo být Hope Springs cosi mezi pornem, vulgární komedií a filmem napsaným jako na míru Adamu Sandlerovi, takhle je to jedna z nejvyspělejších, nejupřímnějších, nejpřirozenějších výpovědí o partnerství, jaké jsem kdy viděla. Málokterý stominutový snímek nabízí tak fenomenální herecké výkony a málokterý dokáže tak dokonale balancovat na hraně nikdy nenudící komedie a silného komorního dramatu. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Milé ženy, užite si svojich manželov kým sú ešte mladý, pretože raz sa všetko utrasie, detí sa z domu vytratia a manžel vám zaspí v kresle pri telke. Zaslúžili umelci M. Streep a Tommy Lee Jones vynikajúco stvárnili pár, ktorý sa ocitol v manželskej kríze príznačnej skôr pre stredný vek. David Frankel dokázal, že láska kvitne v každom veku a tak aktívni dôchodcovia zažívajú obnovené milostné vzrušenie, niekedy s ozaj vtipnými skutočnosťami. Každá návšteva a rozhovor problémového páru u "docenta lásky" ma pobavila, nehoriac o vŕtaní sa v ich intímnom živote. Vtedy akoby Arnold "dostal päsťou" z čoho pramenilo následné uhýbanie a šokujúce informácie, ktoré stále viedli k hustejšej atmosfére. Film môže vyvolať vlastné spomienky, takže manželky sa po dopozeraní môžu na vás vrhnúť : ) 60% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Amerika je, jak známo, země právníků, v těsném sledu psychiatrů, potažmo sexuologů. A i když to tak tvůrci dozajisté nezamýšleli, tohle je pro mě 90ti-minutový důkaz, proč se všem třem sortám odborníků vyhýbat jako čert kříži. Jinak docela pěkná vztahovka pro starší generaci, nebo spíše lehká depka, která nejednomu z vás rozřeší dilema, jestli se do toho chomoutu uvázat, či nikoliv. A je milé pozorovat, s jakou roztomilou grácií stárne Meryl Streep. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, jak mám k tomuto filmu přistoupit. Není to zrovna ten příběh, který by mi byl nějak blízký, protože ani moji rodiče se ještě nepotýkají s takovým věkem a neřeší odcizení, takže nevím, jak moc to bylo skutečné. Ale co vím jistě je, že Maryl je královna Všehomíra, která dokáže zahrát úplně jakoukoliv postavu a není pro ni nic překážka. Je naprosto úžasná a pro mě byla radost se dívat na její výrazy a potutelné úšklebky :). Konec konců ani Tommy Lee nebyl špatný, ale s Maryl na scéně byl pro mě míň výrazný. No a co říct závěrem? Je to dobrý film, Maryl je jeho klenotem, ale jako příběh to bylo takové zvláštní, možná je to vážně pro vyzrálejší diváky :). ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný americký snímek vyniká tím, že je skutečně tím, co naznačuje název i očekávání: pohledem do vnitřností manželství pokročilejších středních let. Scénář, byť dobrý, se čas od času zadrhává spolu s režií: neplatí to jen pro hudební přeryvy, ale stejně tak i pro některé milostné scény (např. během filmového představení v kině, které by působily poněkud "přesahově" i u mladé generace). Mnohé z toho překlenují Meryl Streepová a Tommy Lee Jones, jak už někteří z nás stačili konstatovat. Pro vyznění filmu je však skoro stejně podstatný i výkon Steva Carelle v roli psychologa dr. Felda; věcnost a současně takt, se kterým klade i choulostivé dotazy, výrazně zvyšují věrohodnost vyznění ŠANCE. Jak je vidět, i normální americká rodina může filmového diváka zaujmout (4 000 dolarů, utracených za pobyt u dr. Felda, mohlo být podle manželova názoru výhodněji uloženo do pořízení nové střechy na rodinném domě). Skutečnost, že vztah lze zachránit, pokud si oba partneři uvědomí křehkost, v níž se po dlouhé době trvání nachází, je povzbudivá. A povzbudivý je i tento vážný, avšak úsměvy a častým úlevným smíchem nešetřící film. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Jde už o druhou spolupráci Davida Frankela a Meryl Streep. Poprvé Frankel obsadil Streep do filmu Ďábel nosí Pradu (2006). (jezurka42)
  • Ve scéně, kdy Kay (Meryl Streep) připravuje Arnoldovi (Tommy Lee Jones) snídani, na jednom záběru je možné vidět, jak na pánev vyklepne pouze jeden žloutek z jednoho vejce. Jakmile však podává snídani na stůl, žloutky má v talíři Arnold dva. (Hnedoocko)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama