Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

peiton 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe sú taxíky drahou záležitosťou,vravím si prejdem tých pár blokov peši.Nebojte sa,nezbláznila som sa.To si len robím odrazový mostík na komentár k tomuto znepokojujúcemu thrilleru.Tu je to krásne vidieť to postupne pomalé vymývanie mozgu obete únoscom,kedy obeť nemá ani inú možnosť argumentácie či nebodaj obrany/bránenia sa.Zmieruje a prispôsobuje svoj život životu v celoživotnom priestore.Pod pojmom celoživotný priestor rozumieme priestoru jedného miesta.Je pod tlakom,nemá vlastne ani na výber.Chlapec v závere predsa len našiel v sebe štipku zdravého/svojho rozumu a v záblesku jasnej/svojej mysle sa týmto aspoň snažil zachrániť život dalšej obete únoscu,tentokrát ženy.Po vzhliadnutí na mňa doľahol veľmi silne sklučujúci/zvierajúci pocit,ktorý trval síce krátku chvíľu,ale bol prítomný.A o tom je to majstrovstvo.Preniesť a dokázať zanechať v divákovi pocit,nech už je akýkoľvek.Choré,maximálne choré. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Slušný, málo známý, zapadlý thriller o sériovém vrahovi a uneseném dítěti, jenž mu během let dělá domácího otroka zatímco on unáší mladé dívky. Zajímavá myšlenka, místy komorní slowburn styl kombinovaný s jindy explicitně násilným vizuálem a pěkná cesta do mysli sociopata podtržena hlavním výkonem psychicky zničeného dítěte. Co mi ale chybělo k lepšímu hodnocení je tak trochu stereotypní dějová linie bez většího drajvu či něcěho vyloženě šokujícího, což ale není nic negativního jako spíš jen moje osobní výtka. Ve výsledku ale jinak dost slušná a často nevídaná záležitost. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nevšední rodinné drámo o jednom chorém zasranovi a jeho králíčkovi na řetězu. D´Onofrio čekal dlouhé roky na roli, která by mu opravdu sedla a tady(klobouk dolů)byl tak odporný, jak jen to bylo možné. Možná je trošku škoda, že do toho Farren se svým ufounským xichtem nechtěně vnášel prvky sci-fi -ale co už. Ve výsledku je to docela záživná konverzační vztahovka, která s překvapivou samozřejmostí automaticky vkládá rovnítko mezi trauma z dětství a život dospělého psychopata.(s takovým tvrzením bych byl možná opatrnější). ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, kterej sem dal v origu bez titulek. Šlo to. Žádný astrofyzikální dialogy tam naštěstí neprobíhaly. D´Onofrio sice mluví jak s bramborou v držce, ale on tam toho zase tolik nenamele. O to víc práce vozí domů malýmu králíkovi. A ten pak pucuje a šúruje a zakopává jak vo život. Řetízek má tak akorát a než se člověk naděje, už je z něj študentík, kterej ví kam bodnout, aby byl jeho vlčí tatík na něho náležitě pyšnej. Ale....vždycky je tam nějaký ale. Nebudu spoilerovat. Každopádně mě to tou atmosférou docela nadchlo. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tenhle kousek obcházel. Nic moc mě na něm nelákalo. Teď jsem rád, že na mě při projíždění žánrových neviděných kousků „zbyl“. Ale bacha na SPOILERY!! A žádné sledování trailerů dopředu. Znásilnil a rozsekal mu matku. Navíc měl žaludek na to, že si ho coby devítiletého vzal pod svá „ochranitelská“ křídla. Vodil si domů další a další ženy a dívky. Žádné předem zvané návštěvy. Z kluka do té doby bez starostí se stalo poslušné zvířátko s řetězem na noze, které má být teď jeho sluhou a jednou snad i následovníkem. Smysl křičet nebo utíkat moc nemá (s postupem času si samozřejmě divák říká, že už by bylo na čase). Osudu se přesto přizpůsobují jen sráči!! Chained je sice americký, ale je jiný. Syrový, tíživý, originální, šokující. Má minimum akce, strohou výpravu, scénář jakoby nebyl. Nastaví si svůj rytmus hned na začátku a toho se drží. Navíc překvapí, že za kamerou tohohle dusného cvičení sedí žena, dcera věhlasného (a nutno připomenout zvráceného) Davida Lynche Jennifer Chambers Lynch. A vystačí si prakticky s dvěma aktéry své hry – nevlastním bráchou Roberta Pattinsona a skvělým Vincentem D'Onofriem, kterému nedá spát (až násilně protlačované) jeho vlastní dětství. Přesto velká spokojenost!! PS: Závěrečné odhalení je už kapku navíc a působí přeci jenom lehce vykonstruovaně. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno