Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Lynchová výborne! Na moju vlastnú škodu som sa tomu filmu 10 rokov vyhýbal, len kvôli trom nízkym hodnoteniam v mojej topke, a aj keď možno na pár miestach nezafunguje, tak jak by mohol, väčšinu času ide o uveriteľnú, realistickú a dobre zahranú psycho depku, ktorá ma celý čas viedla tak sústredene, že som neodhadol twisty, aj keď boli pred očami. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tenhle kousek obcházel. Nic moc mě na něm nelákalo. Teď jsem rád, že na mě při projíždění žánrových neviděných kousků „zbyl“. Ale bacha na SPOILERY!! A žádné sledování trailerů dopředu. Znásilnil a rozsekal mu matku. Navíc měl žaludek na to, že si ho coby devítiletého vzal pod svá „ochranitelská“ křídla. Vodil si domů další a další ženy a dívky. Žádné předem zvané návštěvy. Z kluka do té doby bez starostí se stalo poslušné zvířátko s řetězem na noze, které má být teď jeho sluhou a jednou snad i následovníkem. Smysl křičet nebo utíkat moc nemá (s postupem času si samozřejmě divák říká, že už by bylo na čase). Osudu se přesto přizpůsobují jen sráči!! Chained je sice americký, ale je jiný. Syrový, tíživý, originální, šokující. Má minimum akce, strohou výpravu, scénář jakoby nebyl. Nastaví si svůj rytmus hned na začátku a toho se drží. Navíc překvapí, že za kamerou tohohle dusného cvičení sedí žena, dcera věhlasného (a nutno připomenout zvráceného) Davida Lynche Jennifer Chambers Lynch. A vystačí si prakticky s dvěma aktéry své hry – nevlastním bráchou Roberta Pattinsona a skvělým Vincentem D'Onofriem, kterému nedá spát (až násilně protlačované) jeho vlastní dětství. Přesto velká spokojenost!! PS: Závěrečné odhalení je už kapku navíc a působí přeci jenom lehce vykonstruovaně. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem vzhledem ke jménu a genetické výbavě režisérky temnou, psychedelickou úchylárnu, jenže vzniknul jen nový Karate Kid, ale bez karate. Překvapivě vepřový Vincent hraje slizkého zvrhlíka, který unese, zabije a zprzní (přesně v tomto pořadí) matku a z jejího syna si postupně vychová svého studenta, přítele a komorníka v jedné osobě. Je velice svědomitým, trpělivým mentorem plným životního moudra a zkušeností. V průběhu filmu se tak dozvíme, že sexuálně nejdychtivější děvče je to čerstvě podřezané, nejromantičtější místo pro novou přítulkyni se nachází ve vápně pod podlahou a latinsky se srdce řekne cardia. A když už není po ruce nějaká mladá, mrtvá dívka, můžete večer prožít například u pěkné knihy. Poměrně zajímavé, napínavé a zbytečně nudné. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat menší SPOLER. Chained je celkem zajímavej kousek. Myšlenka zabít matku, synka si vzít a postupem času si z něho vypiplat vlastního zabijáka či snad svýho nástupce se mi líbila. Ve skutečnosti se film nakonec ale vydá jinou cestou a trošku kličkuje. Přiznám se, že jsem to nečekal. Ale na jednu stranu je to dobře, protože na tu prvotní myšlenku neměl sílu. Nakonec vydání se jinou cestou rozhodlo, že dám slabší 4hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

D´Onofrio si střihl dalšího psychopata, který si tentokrát z uneseného děcka vychovává svého následovníka. Lynchová si i tady udržela svůj lehký nadprůměr, ale pořád čekám, kdy vyrazí s nějakou opravdickou peckou. Chained na trhák určitě neaspirovalo, ale přesto se jedná o velmi dobrou žánrovou jednohubku s vyústěním, které mě velmi překvapilo. 70% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama