Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka mladých ľudí zaoberajúcich sa výskumom paranormálnych javov prichádza do starej rodinnej vily v Lousiane, kde pred 25 rokmi došlo k štvornásobnej rituálnej vražde. Snaha o opätovný kontakt s mŕtvymi však nedopadne podľa predstáv samotných návštevníkov. Výsledkom zahrávania sa s temnotou je niekoľko mŕtvych i nezvestných. Teda, až na jednu výnimku.
Keď detektív Mark Lewis dorazí do vily, nájde v nej tri mŕtve telá a živého Johna, ktorý je v šoku. Mark preto zavolá policajnú psychologičku Elizabeth Klein, aby Johna vypočula. Medzitým sa Mark spolu s technickou podporou snažia obnoviť kamerové záznamy z domu, aby získali informácie o tom, kde sa môžu zdržiavať ďalší preživší. V tomto procese detektív objaví temné Johnovo tajomstvo... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (107)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný horor, ale v dnešných časoch nemôže konkurovať vysokorozpočtovým megafilmom. Zápletka a v podstate aj námet je viac než slušný. Herecké obsadenie dalo by sa povedať podľa môjho gusta (Maria Bello, Frank Grillo). Záver prekvapujúci a hororovo uspokojujúci. Snímka je plná hlasných strašidelných tónov a atmosféra tiež nadpriemerná. Problémom snímky je však nevyváženosť. Miestami kľudne zaspíte, lebo aj 20 min sa až tak toho veľa neudeje. Názov snímky je síce výbornou voľbou, pritiahne veľa hororových nadšencov, avšak mnohí odídu sklamaní. A tak by sa dalo povedať, že sa opäť jedná len o priemernú záležitosť, ktorá ale neurazí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokoušet se zkoumat ba vyvolávat duchy v domě, ve kterém před lety došlo k jakési okultní zabijačce, je hodně pošetilý nápad... Příjemně temnou a dobře napsanou duchařinu s nečekaným rozuzlením sráží bohům žel do šedého průměru jednak mizerná ruční kamera, druhak nepřesvědčivé herecké obsazení šestice mladých účastníků seance. A taky mě štvou filmy, které končí tam, kde by měly teprve pořádně začít. Nejdůležitější poznatek z filmu - Maria Bello je pořád pěkná kočka, i když zdá se pár kilo přibrala. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Demonic jsem s očekáváním... ehm, očekával už od doby, kdy se to ještě jmenovalo House of Horror a to z jednoho prostýho důvodu- James Wan. Tenhle bláznivej asiat tu sice neseděl na ředitelský sesli, ale pouze film zastřešil produkční rukou (otázka zní jak moc a jak moc to byl jen výblitek tvůrců, páč Wan=sukces), každopádně ten "horor" je špatnej od úplnýho začátku až do úplnýho konce, lekačky s vámi pohnou asi jen stěží, o ději anebo třeba hudbě nemá vůbec cenu se rozepisovat- nic takového tu totiž neexistuje. Takže jediným důvodem, proč to nemrsknu rovnou do odpadu, je Scott Mechlowicz, páč Scotty doesn't know ;-) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Demo...nič. Otrepaná, sto krát opozeraná ducharina, ktorá by chcela kombinovať ducharský horor o strašidelnom dome s kriminálnym thrillerom, ale vo výsledku nefunguje ani v jednej rovine. Ako kriminálke jej chýba napätie a akokoľvek zaujímavý príbeh na riešenie, zmôže sa tak len na pár vypočúvaní hlavnej postavy s prevareným záverečným twistom a to neustále preskakovanie z jednej línie do druhej skôr ruší, než aby budilo dojem nejako konzistentnejšie vystavanej zápletky. Ako horor sa zase nezmôže na nič viac ako na pár otravných, lacných ľakačiek, pri ktorých ani tak nejde o to čo sa vo filme deje, ale o to, že do diania zrazu zahučí hlučná hudba, pri ktorej by poskočil aj mŕtvy. V ústrednom dome sa k tomu ešte nič zaujímavé nedeje, postavy blúdia po pár tmavých miestnostiach a vrchol postrašenia predstavuje kríž, ktorý sa na stene sám od seba obráti. Vo výsledku tak ani dobrý horor, ani slušná krimi. Nevýrazný hororík pripomínajúci mi tú nešťastnú vlnu hororov s ratingom od dvanásť rokov, resp. v USA s ratingom PG-13 (pubertálne ohavnosti typu Ouija a podobne), ktorý sú síce po technickej stránke dobre natočené, ale inak absolútne nevýrazné, stereotypné, až otravné. A Wanove meno je tu iba zbytočný marketingový ťah, čudujem sa, že sa pod to vôbec podpísal ako jeden z producentov. Toto jeho vlastne tvorbe nesiaha ani po členky. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VŠICHNI MUSÍ ZEMŘÍT, ABYCH JÁ MOHL ŽÍT…“ /// Starej dobrej barák Livingstonů. No, dobrej – jak pro koho. I 20 let po otřesný událost,i si žije svým životem a snaží se dodržet, že kolik lidí (vstoupí), tolik mrtvol (vodnesou). Vypravěčsky se střídaj současný události s těma „před“ (znovu)probuzením baráku. Nechybí ruční kamera ani kamerovej systém, takže prostoru pro zdokumentování z různejch pohledů je dost. Ze začátku mě celkem děcka + ten duch bavěj. Když vodbourám ty dialogy…. tak mně vlastně zbyde hlavně ten „duch“, u kterýho záleží na správným načasování. A tahle svině celkem zvládá. Kurvit mu to začnou policajti… Přestože nikdo ničím nezdržuje a tváří se to celkem logicky, vyklube se z toho úplně vobyčejná duchařina, která neuškodí, a který všichni, co měli velký voči, fláknou míň jak 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, na co si dát pozor při natáčení dokumentu. 2.) U nás doma visej kříže obráceně. 3.) Thx za titule ,,Kasparov88“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama