Reklama

Reklama

Vyznamenaný veterán z Vietnamu Frank Vega (Danny Trejo) se vrací domů. Společnost ho však zavrhne a on zůstává bez práce i bez lásky. O čtyřicet let později se díky incidentu v autobuse, kdy se zastal starého černocha, kterého terorizovali dva skinheadi, stane místním hrdinou. A lidé ho znovu začnou oslavovat. Jenže jeho štěstí se znovu ztratí, když je zavražděn jeho nejlepší přítel Klondike a policie nejeví žádný zájem věc řešit, a tak se vydává pátrat po zabijákovi na vlastní pěst. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (235)

otík 

všechny recenze uživatele

Nenápadný béčkový akčňák, který staví na charizmatu Dannyho Treja a na scénáři, podle kterého mají všichni rádi dědulu, který nerad mlátí lidí. Je třeba se odprostit od mírné stupidnosti scénáře a užít si poměrně zdařilý a, nutno dodat, poctivě natočený akčňáček. Přesto ale jsem čekal, že Trejo bude za většího drsňáka. Vlastně jedinou pořádnou drsnou věc udělal, když strčil borcovi ruku do drtiče odpadků, jinak se jen mlátí rukama či případně s tím, co je po ruce. Jsem zvědav na dvojku, tohle potěšilo, ale rozhodně nenadchlo. Hudba: Todd Haberman PS: že si Badass nabouchne takovou kočku, to jsem vskutku nečekal :-) ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Danny Trejo bezesporu není rozklepaným důchodcem o holi pobývajícím v domově důchodců. Ale tohle bylo až příliš přitažené za vlasy. Tvůrci si zřejmě něčeho řádně šlehli a poté popustili uzdu fantasii. Filmu rozhodně nechybí akce, za to se potýká s jiným problémem. Působí jako laciné klišé, kde sentiment vítězí nad logikou. Poté co sám (lepší jak John McClane) pobije všechny zloduchy, nechá hlavního bosse válet jen tak na trávníku, zatím co jsi jde domu zřejmě slupnout večeři. Korunu tomu nasadí jmenování tohoto důchodce do policejního sboru, poté co rozboří půl města. Ne, není to úplně špatný film, akční snímky bývají často hodně neuvěřitelné, ale co je moc, to je moc. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Vážení a milí přátelové, co k tomuto snímku dodat.... pokus o nasazení Treja do poloh, v nichž ukáže i jiné křeče obličejových svalů, než ,,jsem znechucený, jsem nasraný, jsem strašně rozzuřen a vysouvám řezáky", docela vyšel. Zrezlý Deny přidal výraz vyklidněného - a jako bonus vyndal na světlo boží i xycht, mající znázornit pocit absolutního štěstí. Vycení při něm všech šestašedesát zástupců chrupu, očiska téměř opustí své důlky a již tak krabatá tvář se zbrázdí až do nečekatelných kreací, připomínajících zmenšenou plastickou mapu Himalájského pohoří. Děsivější škleb nenajdete ani v horrorech z nejhorrorovatějších. Super. No, a děj je debilní, zápletka debilní, pointa debilní, ve filmu je dosti debilních postav, které jednají tak debilně, až si připadáte jako debil, že se Vám na to vlastně docela dobře vejrá..... debilita s Denym. Za tři. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Udělejme si takovou simulaci situace, kdy jste jako nějakými mladými Američany a chcete si zarobiť nějaké love ve filmu. Co k tomu potřebujeme? 1. Druhořadou akční hvězdu do hlavní role drsňáckého bijce v důchodu. 2. Druhořadou akční hvězdu do vedlejší role protřelého politika, kterému je výše zmíněný důchodce osinou v zadnici. 3. Vousy Fidela Castra. 4. Několik černochů, kteří vám odpřísáhnou, že opravdu neumějí hrát. 5. Týpka, který vám za drobný peníz natočí nějaké sekvence periférie města, aby takříkajíc byl nějakej matroš do prostřihů. 6. Týpka, co umí dělat v After Effect pěkný intra. Co rozhodně potřebovat nebudeme. 1. Storyboard a snad ani scénáře jako takového nebude třeba. 2. Nápad. Pokud to dodržíte, máte zhruba stejnou šanci jako amatér Craig Moss. Jinými slovy, hůř to nenatočíte. Aby to nemělo ten ryze amatérský vzhled (look - jak by řekli anglicky mluvící kritici z ČSFD), vždycky vás právě zachrání ten týpek s After Effectem. Pak už jde jen o to, tlačit hrdinu k nějakému finále. S tím, že strčíte černochovi ruku do drtičky a on jen tak vykřikne a pak už se jen smutně dívá, neuděláte nic. Prostě tihle statisti jsou buď strašně drsní nebo neumí zahrát ani ruku v drtičce a to už je sakra co říct. Nejsem žádnej školenej herec, ale když mi nějakej důchodce začne strkat ruku do drtičky, tak řvu jako stará tentononc. A ve filmu to hned vypadá lépe. Stejně jako mladá černoška, která se může přetrhnout, aby vojela toho Fidela Castra, je tak nudné klišé, že mi chvílemi bylo toho Dannyho Treja, mého velkého oblíbence, fakt líto. Dělám to nerad, ale tenhle film je jeden z jeho nejhorších, co jsem měl možnost vidět. To i v seriálu Breaking Bad, kde hrál cirka deset minut, předvedl víc a stylověji, prostě tak, že byste nenašli lepšího. Ne, Bad Ass, ať už ten název zní sebevíc coolověji (mí anglicky mluvící kolegové kritici z ČSFD mi rozumějí), není tím našlapaným akčním hitem roku, kdy jeden vysloužilec ukáže, že ještě nepatří do starého železa. Nenapadá mě ani, pro koho (pro jakou věkovou skupinu diváků) je vlastně film určen. Myslím, že i v osmdesátých letech by z toho nebylo víc, než jen další položka v nějaké zastrčené videopůjčově na periférii maloměsta. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Boha kdo je ten mentál Craig Moss? Myslí si snad, že Danny Trejo je standardní herec, aby se s ním pokoušel natočit "normální" film? Nebo jen kalkuluje s tím, že mu Trejovo jméno vydělá prachy? Nejspíš to druhé. Tenhle nejapný pokus o film mi opravdu hnul žlučí. Treja neodsuzuju, že se téhle demenci propůjčil. Není to žádný velký intoš, aby chápal, že ve své roli působí se svou tlustou, neohrabanou a dědkovskou figurou směšně až žalostně, a hlavně proč by to za nějaký slušný prachy neudělal, že, lepší než dealovat fet. Ale tomu Mossovi by se patřilo narvat mačetu pěkně hluboko do zadku. I scénáristovi (podle všeho senilnímu nebo retardovanému) a všem dalším, kdo se na téhle idiotské a trapné zhovadilosti podíleli. Jedna hvězda za Treja, kterého mi bylo celou dobu líto. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Autobusová honička mezi Frankem (Danny Trejo) a obtloustlým Pantherem (Charles S. Dutton) je digitalizovanou alternativní verzí identické honičky z filmu Rudé horko (1988). (Conspi)
  • Postava Franka Vegu (Danny Trejo) je založená na skutočnom vietnamskom veteránovi Tomovi Slickovi, ktorý sa vďaka internetu "preslávil" bitkou v autobuse. (m.a.t.o.)
  • V jedné ze scén je Klondike (Harrison Page) střelen do hrudníku, konkrétně pod bílý pruh zapnuté mikiny. Poté, kdy leží na zemi, však žádné stopy krve na mikině nejsou a mikina je stále zapnutá. V závěru scény je však mikina rozepnutá a průstřel se nachází několik centimetrů pod původním místem průstřelu. (Lumberjack)

Reklama

Reklama