Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie o vášni, pomstě, odvaze, obětování, zločinech a obviněních byla natočena na základě skutečného příběhu dvou rodin, jejichž legendární spor, který trval téměř tři desítky let, málem vedl k rozpoutání války mezi Kentucky a Západní Virginií.
Příběh začíná v roce 1863 během americké občanské války. Anse Hatfield (Kevin Costner) a Randall McCoy (Bill Paxton) se vracejí domů z fronty ke svým rodinám. Hatfield do Západní Virginie a McCoy nedaleko od něj, za hranice Kentucky. Mezi rodinami začíná narůstat napětí, neporozumění a zlost, které nakonec vedou mezi oběma klany k válce. (-OverLord-)

(více)

Recenze (236)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POKUD SE VŮBEC NĚKDY DVA MUŽI NAVZÁJEM NEPOCHOPILI, BYLI JSME TO MY.“ ... ,,TAK KDY TO SKONČÍ? ... ,,AŽ TU NEZBUDE ŽÁDNÁ KREV NA PROLÉVÁNÍ....“ /// Hatfields a McCoys. Dva rodový klany, který spolu svedou jednu z nejznámějších soukromejch válek Americký historie. Dávná minulost promluvila v sérii plný cti, lhaní, loupení, hádek, vražd a uříznutejch koulí. Osudy rodin jsou zároveň drsnou vizitkou Ameriky těch let a kdyby se to fakt nestalo, zřejmě by si o autorech kde kdo myslel, že jsou uchyláci. ZABIJEME JE VŠECHNY! Neskutečně dobrý na ,,Historickej dokumentární kanál“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na filmy, kde si každej za každou větou odplivne (aspoň tak litřík, litřík a půl...). 2.) Ve správným filmu se kromě ,,kemrů“ musej válet i mrtvý děti. 3.) Jsem jeden ze 60ti potomků, kterej 13.června 2003 podepsal ,,mírovou smlouvu“. 4.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

1. diel - 3*, 2.diel - 4*, 3.diel - 3*. Aj ked je spor tychto dvoch rodin v USA znamy, tak ja som o nom nemal ani sajnu. Takze z tohto hladiska to bolo poucne. Herecke obsadenie sa podarilo, ci uz sa jedna o hviezdne tvare starej gardy Costner, Berenger (ten je tak zamaskovany, ze som ho spoznal az v druhej casti), Boothe, Paxton, alebo o mladych neznamych hercov. Obidve strany sporu su vyobrazene v rovnakej miere ako parchanti, ktori sa s nicim neseru a zaroven ako obete svojej tvrdohlavosti. Takze po case som nemal komu fandit a uz som len sledoval ako sa postupne kántria. Sposob akym to je zobrazene je nadpriemerne zabavny a zlomova udalost ich sporu, ktora sa udeje v druhej epizode ma spravne grady. Lenze napriek tomu to cele posobi trochu monotonne a vo vysledku je jedno, ci by mala tato miniseria o par dielov viac alebo menej. Ja osobne by som prijal polovicnu stopaz celej miniserie. Ale fanusikovia westernov budu urcite nadseni, kedze vela filmov v tomto zanry uz nevznika a tych nadpriemernych je ako safranu. P.S. Zhodou okolnosti nedavno vznikla aj dalsia verzia pribehu o tomto spore s Christianom Slaterom s nazvom Bad Blood: The Hatfields and McCoys. Videl som len trailer, ale podla neho to vyzera niekolkonasobne horsie ako tato seria. 7/10. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pro mě absolutně neznámý ale překvapivě kvalitní TV miniseriál se skoro zapomenutými veterány Cosnterem a Paxtonem, kteří se vrací jako váleční hrdinové aby rozpoutali soukromou rodinnou válku, která se stane krvavým šílenstvím, ve kterém nemůže vyhrát ani jeden z nich. Slušná výprava, výborně napsané postavy a to vše -na TV produkci- překvapivě velice dobře zrežírované. Věřím tomu, že ve filmové velkoprodukci s takovou tříhodinovou délkou by se mohlo jednat o prakticky dokonalý snímek. Přesto povedené a poutavé po všech směrech. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Výborně napsané postavy, nikdo není vyloženě zlý ani vyloženě blbý, postupně bující nenávist mezi dvěma rodinama je z obou stran naprosto pochopitelná. Zahráno na jedničku, Kosťa je v sedle jako na koni. Snad jen ti komparzisti, kteří těží dřevo tak, že si stoupnou k větvičce a začnou jí lámat, to trošku kazí. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Strhující westernové drama o tom, kam až nás může zavést vlastní hrdost. Dva muži, zpočátku přátelé, rozjedou právě kvůli ní kolotoč vzájemné nenávisti a posadí na něj i své rodiny, přátele, sousedy a ten postupně nabere takových obrátek, že jej už nic nemůže zastavit... Krutý příběh dvou "hlupáků", kteří pro svůj jang obětují i své nejbližší. Nejprve pozvolná gradace děje eskaluje do téměř neuvěřitelných rozměrů a já to dal prakticky na jeden zátah, zvláštní pochvalu si zaslouží i finální střetnutí, které svou až groteskní realističností hravě strčí do kapsy třebas daleko epičtější westernové šarvátky podobného druhu. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (13)

  • Wall Hatfield se nedožil odvolání, zemřel ve vězení v roce 1889, pár měsíců po rozsudku. (cheyene)
  • Sally McCoy údajně zemřela v nemocnici pro duševně choré. Randall McCoy byl pohřben vedle své ženy. (cheyene)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Costner pašuje drogy pro del Tora

Costner pašuje drogy pro del Tora

17.07.2013

Kevin zažívá moc pěkný comeback. Sbíral ceny za western Hatfields & McCoys, obstarával emoce v Muži z oceli, vytrénuje Jacka Ryana a bude za akčního hrdinu v Bessonem produkovaném a McG-m… (více)

Costner jde do akce s Bessonem

Costner jde do akce s Bessonem

05.10.2012

Kevin Costner nepochybně zažívá velký comeback. Za Hatfields & McCoys právem získal Emmy v kategorii nejlepší herec v televizním filmu / minisérii, uvidíme ho v otcovsko-mentorských rolích v Muži… (více)

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

03.07.2012

Máme tu herecké posily pro Hru o trůny 3 a nový historicko-dobrodružný seriál od History Vikings. Začněme se Seveřany. History, které se věnuje hlavně dokumentům, se rozšouplo i s hranými věcmi –… (více)

Reklama

Reklama