foto

John Bell

  • nar. 20.10.1997 (18 let)
    Paisley, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Bell se narodil dne dvacátého října roku 1997 ve Skotsku ve Velké Británii. Je to skotský herec, který je stejnojmenně pojmenován jako jeho starší jmenovec, který taktéž jako on pochází z Velké Británie.

John začínal s hraním ještě jako malý desetiletý chlapec a to díky tomu, že byl vybrán na konkurzu britskou televizní stanicí světového formátu BBC do známého kultovního seriálu Doctor Who, kde si v jeho nové obdobě zahrál roku 2007 nedůležitou postavu chlapce Creeta. Mimo jiné v témže roce mohl slavit úspěch hned dvakrát, protože získal roli I do Blue Peter, tudíž měl hned dvě želízka v ohni, kdyby mu to náhodou nevyšlo.

Osud však stál na jeho straně a i nadále jej doprovázel, jako věrný pes svého pána, protože již o pouhé dva roky později dostal hlavní roli v krátkém dramatu Transit, kde si zahrál Connora. To rozproudilo jeho kariéru naplno, protože byl obsazen téhož roku i do dvou dalších snímků a to A Shine of Rainbows a Life of Riley.

Hollywood na něj vsadil, protože pocítil, že by mohl být horkou kartou, a proto mu dal šanci v roce 2012 v remaku slavného mytologického filmu z prostředí antického Řecka, Wrath of the Titans, kde si zahrál Helia a taktéž se objevil i ve scifi filmu Battleship, jako Angus.

Dnes si jej můžeme pamatovat třeba z posledních dvou filmů z prostředí Středozemě mapující příběh jednoho z nejslavnějších hobbitů z celého Hobitína a dokonce i Kraje Bilba Pytlíka, kde si zahrál Peterem Jacksonem vymyšleného syna lučištníka Barda, Baina.

P. J. D.

Herecká filmografie

2014 Hobit: Bitva pěti armád
2013 Hobit: Šmakova dračí poušť
2012 Bitevní loď
Hatfieldovi a McCoyovi (TV seriál)
Hněv Titánů
2011 Hattie (TV film)
2010 Tracy Beaker Returns (TV seriál)
2009 Life of Riley (TV seriál)
Záře duhy
2005 Pán času (TV seriál)
1997 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace