Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie o vášni, pomstě, odvaze, obětování, zločinech a obviněních byla natočena na základě skutečného příběhu dvou rodin, jejichž legendární spor, který trval téměř tři desítky let, málem vedl k rozpoutání války mezi Kentucky a Západní Virginií.
Příběh začíná v roce 1863 během americké občanské války. Anse Hatfield (Kevin Costner) a Randall McCoy (Bill Paxton) se vracejí domů z fronty ke svým rodinám. Hatfield do Západní Virginie a McCoy nedaleko od něj, za hranice Kentucky. Mezi rodinami začíná narůstat napětí, neporozumění a zlost, které nakonec vedou mezi oběma klany k válce. (-OverLord-)

(více)

Recenze (236)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ EPIZODA --- Tradiční tématika dvou znesvářených rodin, skvěle na natočená, solidně zahraná. Western se sice neřadí mezi žánr, který bych vyhledával, ale přesto mě dokáže zaujmout (protože se rozhodně jedná o velmi zajímavou etapu dějin), leč musí mít reálnější pojetí než klasické kovbojky z 60. let. A to Hatfields & McCoys splňují. Líbí se mi kontrast drsné doby, brutálních soubojů na život a na smrt a všudypřítomné špíny a bláta s typickou čistou shakespearovskou láskou mezi dvěma mladými lidmi, kterých se nesváry obou rodin nepříjemně dotýkají. První díl hodnotím čtyřmi z pěti s tím, že zatím se jedná spíše o rozjezd a důkladné uvedení do děje a očekávám, že druhý díl v tempu naváže na ten předchozí. --- DRUHÁ EPIZODA --- V druhém díle pořádně přitvrzuje, konflikt mezi rodinami se konečně začíná hrotit, každý druhý se projeví jako proradný vrahoun a vše se pomalu bortí, jako domeček z karet. Potěšily mě i náznaky humoru typického pro westernový žánr. Jsem zvědav, jak to dopadne, protože tohle dobře prostě skončit nemůže... 4,5/5 --- TŘETÍ EPIZODA --- Je až neuvěřitelné, jak malá potyčka mezi dvěma rody dokáže přerůst v pomalu až občanskou válku. Třetí díl je spíše takové dlouhé a dojemné rozloučení se se všemi postavami. Hatfields & McCoys je skvěle zahraný náhled do historie - místy trochu utahaný, místy má naopak slušné tempo, ale po celou dobu rozhodně nenudí a skvěle graduje až do konce. 4/5 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POKUD SE VŮBEC NĚKDY DVA MUŽI NAVZÁJEM NEPOCHOPILI, BYLI JSME TO MY.“ ... ,,TAK KDY TO SKONČÍ? ... ,,AŽ TU NEZBUDE ŽÁDNÁ KREV NA PROLÉVÁNÍ....“ /// Hatfields a McCoys. Dva rodový klany, který spolu svedou jednu z nejznámějších soukromejch válek Americký historie. Dávná minulost promluvila v sérii plný cti, lhaní, loupení, hádek, vražd a uříznutejch koulí. Osudy rodin jsou zároveň drsnou vizitkou Ameriky těch let a kdyby se to fakt nestalo, zřejmě by si o autorech kde kdo myslel, že jsou uchyláci. ZABIJEME JE VŠECHNY! Neskutečně dobrý na ,,Historickej dokumentární kanál“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na filmy, kde si každej za každou větou odplivne (aspoň tak litřík, litřík a půl...). 2.) Ve správným filmu se kromě ,,kemrů“ musej válet i mrtvý děti. 3.) Jsem jeden ze 60ti potomků, kterej 13.června 2003 podepsal ,,mírovou smlouvu“. 4.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

1. díl Po prvním díle, kterej mě zmohl jako dva celovečeráky, můžu s jistotou říct, že napínavější a líp napsanou "mini-sérii" jsem neviděl od Spartacus: Blood and Sand. Nestává se často, abych neměl absolutně nic, co bych vytknul. Ačkoliv se mnou první díl lomcoval mezi čtyřma a plnou palbou, konec mě jen utvrdil v tom, jak výborná záležitost tohle je a postavil laťku nejvýš, jak snad jen mohl. Postavám nemám absolutně co vytknout, každej to tam hraje, vypadá, chová se a mluví přesně tak, jak má, až mi z tý hovorový americký angličtiny chvilkama pěkně hrabalo, zatraceně! Příběh je vynikající. Jestli se ovšem autoři drží přesně historický předlohy, to nedokážu posoudit, ale vsadím se, že se nanejvýš snažili. A kdo kdy řekl, že Costner, nebo Paxton už nemají co hrát, ať se jde sám zahrabat, protože tohle je kulervoucí. 2. díl Druhej díl mě ještě víc utvrdil v tom, že tahle série si s nikým, ani s ničím nebere servítky. Díky tomu, že už nás nemusí seznamovat s konkrétníma postavama, je tady prostor na příběh, kterej je vážně drsnej, napínavej a odkapává z toho pořádnej kus poctivý filmařiny. V jednom díle se toho stalo tolik, jako za 3 megafilmy v bedně a navíc připravil na monstrózní vyvrcholení. Paráda a opět plnej počet. 3. díl Grandfinále se konalo, a jaký... Skončilo to přesně v okamžiku, kdy historie už nemá tolik napínavý události, který by do seriálu nabídla. A tak seriál skončil přesně tím, čím měl. Úžasný je, jak se na postavách, který vás provází celým seriálem podepisuje stáří, duševní stav, nemoc, i cokoliv jiného. Prostě vypadají přesně tak, jak v ten okamžik mají, a to je vážně pecka. V závěrečném díle samozřejmě nechybí spousta emočně vypjatých scén, kdy minimálně při jedné z nich bude do breku nejednomu divákovi. Samozřejmě nesmím zapomenout na skvělý herce, jichž většinu jsem tady viděl poprvé a nebo si právě tady uvědomil, jak dobře umějí hrát. Natočit něco tak úžasnýho se povede fakt jednou za čas, a tak chci poděkovat tvůrcům za kvalitně strávený čas, sledováním tohohle seriálu. I vám, kteří jste si stáhli moje titulky. Na závěr: Jeden z nejlepších westernových počinů současnosti. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pochmurný a depresivní seriál. Neustálé výpady jedné rodiny vůči druhé, zbytečné násilí a vršící se msty se nesledují lehce. Pozitivem jsou pečlivě vybrané lokace lesů, plání, ale také opocené a umouněné kostýmy, špinavé zuby a neoholené tváře, které spolu s výbornými herci dotváří celkovou autentičnost minisérie. Horší je to však s vyobrazením motivací, protože vzájemná nenávist Hatfieldů a McCoyů přece nestojí na pár rvačkách a roztržek v saloonu. Za necelých pět hodin se scenáristům nepodaří křivdy minulosti ani načrtnout, takže konflikty současnosti působí trochu vynuceně a hlavně se neustálé opakují. Nekonečný cyklus „ten napadne toho, oni se mu pomstí“ může otravovat, přesto je jde však o výborný seriál s gradující milostnou linií á la Romeo a Julie, byť poslední díl, kdy vše vrcholí, je trochu upovídaný a romance poněkud odbytá./// Přerody obou postav v průběhu let jsou poměrně dramatické, ale naštěstí nešustí papírem. Randall McCoy začíná jako přesvědčený křesťan, posléze zažívá zklamání Bohem a obrací se na sekulární řád v podobě zákonů Kentucky. Když mu ani ty nepomohou dosáhnout spravedlnosti, stává se člověkem, kterého už neomezují žádná pravidla a který bere pomstu do svých rukou. Oproti tomu Hatfield, jenž je také zásadovým mužem, což však nevychází z víry či zákonů, ale vlastní soustavy pravidel, jejímž hlavními body jsou prosperující podnikání a ochrana rodiny za každou cenu, se ke konci života nechává pokřtít. Přijímá tak do svého života víru, kvůli kterému považoval McCoye za slabocha. P.S. Matt Barr může ke mně do srubu vždycky. [Originální znění] ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

History Channel se osmělil a po těch jeho současných "historických" nedokumentech, které vysloveně serou historii do huby, zabrousil poprvé v historii do žánru "film". Výsledek je překvapivě skvělý! Pokud mám srovnávat s jediným současným westernovým seriálem Hell on Wheels, pak tento "easternový" seriál pojednávající o Kapuletech a Montecích v kloboucích jasně vítězí na plné čáře. Costner je kovboj a nikdy mu žádné role neseděly lépe, takže pokud se objeví v seriálu pojednávajícím o 19. století v USA, výsledek vždy musí dopadnout skvěle. Po prvním díle (100 minutový nášup) jsem nadšen, zápletky jsou prozatím chytlavé, napětí graduje, postavy mě baví, seriál vypadá realisticky, takže doufám, že pozítří až seriál dokoukám, sem nebudu muset jít přepsat celkové hodnocení. 95% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (13)

  • Minisérie se nenatáčela v Americe, kde by bylo filmování příliš nákladné, ale v Rumunsku. Přesun štábu se vyplatil i přes nákladné cestování. (Scar)
  • Sally McCoy údajně zemřela v nemocnici pro duševně choré. Randall McCoy byl pohřben vedle své ženy. (cheyene)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Costner pašuje drogy pro del Tora

Costner pašuje drogy pro del Tora

17.07.2013

Kevin zažívá moc pěkný comeback. Sbíral ceny za western Hatfields & McCoys, obstarával emoce v Muži z oceli, vytrénuje Jacka Ryana a bude za akčního hrdinu v Bessonem produkovaném a McG-m… (více)

Costner jde do akce s Bessonem

Costner jde do akce s Bessonem

05.10.2012

Kevin Costner nepochybně zažívá velký comeback. Za Hatfields & McCoys právem získal Emmy v kategorii nejlepší herec v televizním filmu / minisérii, uvidíme ho v otcovsko-mentorských rolích v Muži… (více)

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

03.07.2012

Máme tu herecké posily pro Hru o trůny 3 a nový historicko-dobrodružný seriál od History Vikings. Začněme se Seveřany. History, které se věnuje hlavně dokumentům, se rozšouplo i s hranými věcmi –… (více)

Reklama

Reklama