Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 5

Recenze (564)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

78 %?!? 1) Jackman neumí zpívat. 2) Dvě písničky se mi líbí ("This Is Me", "Never Enough"), jedna je těžké romantické klišé, ale ujde ("Rewrite the Stars"), zbytek nestojí za nic. 3) U některých muzikálů je propojení příběhu a hudebních vložek naprosto přirozené, tady je to jako facka kovovou rukavicí. 4) Ty hnusné efekty jsou ve filmu schválně nebo padl rozpočet na hvězdy a hvězdičky? 5) Jako obyčejné drama bez větších ambicí by se mi "The Greatest Showman" možná i líbil, ale v tomto pojetí je to "The Biggest Failure". ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 84 miliónov $ | Tržby: 375.9 miliónov $ | iTunes Top Album: 1. | Dolby Atoms ma zatlačilo do sedadla. Špičkový, moderný soundtrack. Skvelý Jackman a Efron. Paradoxne, jediná chyba je, že sú spievané aj niektoré scény, ktoré možno mali byť len povedané. K dokonalosti chýbalo viac životopisného príbehu a o štipec viac dialógov. Dejové prehĺbenie sa stalo jasnou obeťou dynamickému napredovaniu a rytmu filmu. Takto to bol "len" dvojhodinový parádny videoklip s dokonalým zvukom. Pre mňa najviac scéna choreografia Jackmana s Efronom s póldecákmi v krčme :D Ps: Hneď po kúpe soundtracku som ho v ten deň dal asi 8x za sebou :D ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Největší showman dokazuje, že Jackman prostě umí. Hudebně jednoznačně potěší, ale v rámci celku by to chtělo více výraznějších melodií. Jinak je muzikál v rámci mantinelů zvládnutý dobře, ale potřeboval by pevnější ruku, co se týká hlavní příběhové linie. Místy je střih zbytečný, a jindy výborný. Člověk pak s tím vším nesplyne a je to opravdu škoda, protože je s čím pracovat. Nakonec podotknu, že Efron dokázal zaujmout. Nejvíce však potěšila Rebecca Ferguson, která byla jednoduše úchvatná. Něco z emocí ve filmu prostě zmizelo, ale i tak se jedná o příjemnou "vánoční" záležitost. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman v životní formě! Tančí, zpívá, prakticky nesleze z plátna, je prostě úžasný! Film je krásnou tečkou za letošním rokem. Bavil mě od A-Z, oceňuji vizuální pojetí, cirkusovou prostopášnost, výběr hudby, kameru, střih i obsazení. Čtyři hvězdičky dávám jenom proto, že kupříkladu ve srovnání s La La Landem (který je mým šálkem kávy), mi tento počin připadá maličko dramaturgicky slabší. Ale ono se to možná časem změní... Pěkné. Moc pěkné kino! BRAVO! ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Podprůměrný muzikál se sterilními songy jak přes kopírák a s choreografií jak z osmdesátek. Rádoby nosná myšlenka filmu: I jinak vypadající lidé si zaslouží respekt a slušné zacházení - tak o té se jen mluví, nicméně v ději se téměř neukáže. Protože vše je soustředěno na vzestup jednoho umanutce. Z nelítostného vydřiducha Barnuma, kterému šlo vždy jen o prachy a na ostatní kašlal, muzikál dělá lidumila se zlatým srdcem. Za to bych dala max. dvě hvězdy. _____ Odpad však dávám za to, že z reálné postavy, švédské operní divy Jenny Lindové dělá chladnokrevnou a zlou mrchu, zatímco skutečnost byla jiná. Reálná Jenny Lindová opravdu velkou část svých honorářů věnovala na charitu, a to nejenom v rodném Švédsku, ale i v Americe. Zatímco zde v muzikálu to vyzní, jakoby se tím jen chlubila a lhala. Takže muzikál dělá z bezcitného vykořisťovatele hrdinu a ze slušné ženy potvoru. SHRNUTÍ: Američani mají rádi jednoduché pohádky. Ostatně, všichni je mají rádi. Pohádky by však neměly ubližovat, a to ani lidem, kteří už nežijí. P. P. S. Mělo mě varovat už to, že při jednom z prvních muzikálových výstupů novomanželka o svatební noci téměř skočí ze střechy domu, nejspíš v marném pokusu o sebevraždu, což se dá pochopit vzhledem k tomu, koho si vzala. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (21)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. prosince 2017 v New Yorku. (BMW12)
  • V jednom záběru (čas 0:09:26), kdy vidíme New York, je v pozadí vidět rozestavěná budova, která nápadně připomíná Flatiron Building. Výstavba tohoto mrakodrapu započala v roce 1901, přitom děj filmu se odehrává kolem roku 1850. (Vasek.Schyba)
  • Postava Jenny, ktorú vo filme stvárnila Rebecca Ferguson, bola pôvodne písaná pre Anne Hathaway. Anne sa o rolu dokonca aj uchádzala, spolu s Ellen Page, avšak režisér sa napokon rozhodol obsadiť Rebeccu. (dwdb)

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama