Reklama

Reklama

Mr. Morgans letzte Liebe

  • USA Mr. Morgan's Last Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Postarší americký profesor Matthew Morgan (Michael Caine) žije osamělým a uzavřeným životem v Paříži, kde vyučuje na univerzitě filozofii. Žena, kterou miloval, zemřela před několika lety. Zdá se, že to, co bylo v jeho životě důležité, je nyní minulostí. Vše se změní v momentě, kdy se seznámí s Pauline (Clémence Poésy), mladou optimistickou Francouzkou, díky které tvrdohlavý Matthew najde opět své ztracené štěstí. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

lillien odpad!

všechny recenze uživatele

Prudce nadhodnocená, nechutně natahovaná sračka plná klišé, z které ukapává sentiment přesně v množství uspokojujícím nerealitní romantiky milující unylou a ukydanou nudu. Po té, co se naivní mladá žena s jeptišským syndromem vetře dědulovi do života, se půlku filmu děsíte, aby se na ni dědek nezačal sápat. Umělecky založený filmový kritik samozřejmě může oponovat, že vášeň starce rozplápolaná mládím je pro film téma jako dělané. Kdo někdy zažil vilného starce v akci, bude se mnou souhlasit, že na tyto detaily žádná divačka nedůchodového věku není zvědavá ani zbla, pokud se ovšem silně neudeřila do hlavy. V druhé půlce bohužel pochopíte, že sexuální návrhy dědka bylo to jediné, co ještě film mohlo trochu rozproudit. Místo toho na scénu vstupuje dědkova rodinka (Dejna Skalyjová štěkne ve své nejzbytečnější roli nesympatické píči) a dalších x nekonečných minut sledujete jejich prázdné tlachy. Romanticky založený filmový kritik vysvětlí, jak mu napjaté vztahy rvaly srdce a jejich vývoj ho obohatil o hluboká životní moudra. Rodinné drama nabíralo obrátky a vyvrcholilo ( bože chraň!!) dvouminutovou hádkou v restauraci. No určitě vám to vžene slzy do očí, pokud jste do té doby neusnuli. Já jsem to sledovala též s velkým napětím. Opravdu mě zajímalo, jestli se v té píčovině urodí byť jediný moment, díky kterému bych mohla v bolestech porodit aslespoň hvězdu. Neurodil. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Naprosto otřesný trailer, který vlastně prozradí celý děj, takže na film už se ani skoro nemusíte koukat. Ale i tak jsem se podíval a kdybych neviděl trailer, tak bych byl mnohem spokojenější. Ale i takhle se jednalo o moc fajn film s úžasným Michaelem Cainem, zahrál to skvěle. Příběhově nic moc nového, ale film dojme a nenudí. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

První půlka neměla jedinou chybičku, Michael Caine hraje dokonale a na Clémence Poésy je radost se dívat. Příjezd dětí jednoduchou dějovou linii zkomplikuje, a i když to tak ze začátku nevypadá, protože Gillian Anderson je stejně vtipná jako hloupá, tak právě (spoiler) postava syna má hlavní „zásluhu“ na tom, že jde film v poslední půlhodině tam, kam jde. Nejenom, že příběh tím naprosto ztratil na věrohodnosti (tolik náhod, vztahové kotrmelce), ale pro mě osobně tím zmizelo také to kouzlo poslední šťastné i nešťastné lásky. Moc pěkný film s výbornými hereckými výkony a scénáristicky poněkud nezvládnutým závěrem. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Duben si dneska hrál zase na listopad, a tento film se docela trefil do celkové pochmurné nálady. Tím nechci říct, že by šlo o nějakou zoufalou depku, příběh stárnoucího muže ale asi milovníky akčního žánru zrovna nepotěší. Děj pozvolna plynul a nic zvláštního se po celou dobu nestalo, šlo jen o běžný život. A asi proto jsem se u snímku vcelku dobře bavil. Michael Caine byl zárukou kvality, Clémence Poésy ho velmi dobře doplňovala (a moc fajn se mi na ni dívalo), a přestože se tu Gillian Anderson jen mihla, tu chvilku jsem si opravdu vychutnal. Příjemný film bez zbytečného patosu (přitom prostor tu pro něj byl). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podla nazvu som cakal nieco romanticke, ale ono je to pribeh o vyrovnavani sa so smrtou najblizsej osoby. Herci su skveli. Najviac ma uchvatil Justin Kirk ako Cainov syn. Ale miestami som chovanie postav uplne nechapal. Asi ako sam zivot, nedavalo prilis zmysel. Vysledkom je rozhodne zaujimavy film so smutnou temou. 6/10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V knize byl hlavní hrdina jménem Monsieur Armand, ve filmu se postavala jmenovala pan Morgan (Michael Caine). (..Lucas..)
  • Režisérka Nettelback už při psaní scénaře myslela na to, že do hlavní role obsadí Michaela Caina. (..Lucas..)
  • Natáčelo se v Paříži, na Bretaňském poloostrově, v Bruselu a v Kolíně nad Rýnem v srpnu 2011. (..Lucas..)

Reklama

Reklama