Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podívejte se na nejzajímavější okamžiky z natáčení filmů o Harry Potterovi. (oficiální text distributora)

Recenze (45)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník a celkem velký fanoušek sem s napětím sledoval "the best of Harry" :o). A můžu říct, že to bylo moc prima vzpomínání. V průběhu jedné hodiny se člověk proletí téměř všemi (kromě posledního dílu) filmy. Může tak krásně pozorovat jak tahle vypečená threesome vyrůstala až do dospělosti. Co se týče chronologie, tak bych neměnil, páč právě takle je to krásně výstižný jak se měnili tváře, hlasy a koneckonců i postavy (především Hermióny :o) ). Fajn je, že jsou úryvky z jednotlivých filmů v původním znění. O to větší šok pro mě byl, když hned po tomhle začal Fénixův řád v českém znění, brrr. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Fenomén Harry Potter je kouzelný tou svojí vážností, humorem, noblesou, kouzly...vším. Když se zpětně dívám na ty momenty a vůbec herecké výkony a vše kolem toho dochází mi, jak perfektní práci tito lidé od filmu odvedli. Ovšem nic z toho by tu nebylo bez autorky J. K. Rowling. Nejzářnější příklad kdy se dá z mistrovského knižního díla udělat stejnou parádu na filmovém plátně - jde to ale musí se chtít. Většina momentů s knihou sedí naprosto přesně i když jsou i momenty, které jsem postřehla díky tomu, že jsem nejen knihy ale i filmy zhltla hned několikrát. Na tomto dokumentu mi vadila jedna prostá skutečnost - absolutně nechronologický slet scén. Vadí mi věci co nejsou uspořádány podle nějákého měřítka třeba by stačilo od nejmenšího po největší kdy vlastně rostli i herci...nebo podle důležitosti či podle obtížnosti. Pak mě ale potěšilo vyjádření herců k postavám a hlavně k natáčení určitých scén. Obrovské zjištění pro mě bylo, že na scéně s borcením mostu se pracovalo přes rok. Pořád ovšem nesouhlasím s nějákou jedinečností toho, kdy Harry přišel k Hermioně a začal s ní v předposledním díle tančit - nejen že jsme se všichni v kině chlámali asi pět minut ale nemělo to společného vůbec nic s příběhem atd.. Na Harryho se podívám ráda třeba o svátcích když člověk leží s mísou plnou cukroví nebo nečeho a kouká od rána na pohádky - má to i po těch letech jedinečnou atmosféru,kterou vykouzlí jen sám mistr - a to se jim podařilo. ()

Reklama

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný "dokument", který zopakuje 50 tak nějak nelogicky náhodně vybraných momentů z celé série Harryho Pottera a jen velmi zlehka poodhalí něco málo ze vzniku těchto scén. Povětšinou se od nikoho z účinkujících nedozvíte žádné zákulisní informace z natáčení, takže celé je to jen omýlání nezajímavých frází o "úžasnosti" a "velkoleposti" celé této série. Fanoušci si sice možná zopakují zajímavé scény, ale kromě toho se nedozví vůbec nic nového. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mě to až tolik, jak jsem čekala, a to je co říct, protože Harry Potter je neoddělitelná součást mého života. Musím přiznat, že to dost zabil český překlad a dabing, navíc většina z těch jejich "greatest" momentů pro mě rozhodně těmi nejlepšími nebyla a sestavila bych si úplně jiný žebříček. Jedno jim ale musím nechat, a to je ten jeden moment svého druhu, který tvůrci vybrali jako nejlepší - první pohled na Bradavice. Dokonce i tady mi ukápla slza (pak by jich bylo víc, protože následoval srdceryvný proslov J.K.Rowling na premiéře v Londýně, kde jsem osobně byla, ale opět, český dabing). ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Harry Potter = 10 let mého života. 10 let vzpomínek, zážitků, emocí a pocitů. 10 neuvěřitelně krásných, ale občas i nepříjemnými zážitky a nejrůznějšími zklamáními zkalených let, kterými se táhne jedna převelice dlouhá nit, která všechny tyto zážitky spojuje. A tou pomyslnou nití je vše, co je spojeno s Harrym Potterem. A nyní následuje otázka. Dá se těchto 10 let, tato pomyslná nit, která zabírá tu delší polovinu mého krátkého života, vměstnat do jedné hodiny? Tvůrci tohoto dokumentu si myslí, že asi zřejmě ano, a tak stvořili tento dokument, toto 60minutové "best of" z Harryho Pottera, které zřejmě mělo být jakousi oslavou fenoménu jménem Harry Potter a zároveň mělo asi všem příznivcům tohoto fenoménu naznačit, že tohle už je opravdu konec, že jedna dlouhá a nesmírně zajímavá cesta končí. To byla jistě chvályhodná myšlenka, vybrat napříč všemi filmy o Harrym Potterovi 50 nejzajímavějších scén, dopnit je o vzpomínky a názory jejich aktérů, a to vše naservírovat nadšeným fandům této ságy. Bohužel nic není tak krásné, jak se to na první pohled zdá, a tak mé počáteční nadšení z tohoto dokumentu vystřídalo rozčarování z toho, že mnoho zajímavějších a podstatnějších momentů, než nám bylo nabídnuto, zde chybělo. Za všechny scény, které jsem postrádal, budu jmenovat například scény, kde je v hlavní roli Severus Snape, a nebo scénu z koupelny prefektů ze čtvrtého filmu. Nicméně dokument jako takový je to povedený, dostal jsem od něj zhruba asi vše, co jsem očekával, a navíc jsem rád, že se vůbec dostal do Česka, a že si TV Nova dala tu práci a nechala dokument nadabovat stejnými herci, kteří dabují i jednotlivé postavy ve všech filmech. Zkrátka celkově převládá nadšení a já dokument oceňuji čtyřma hvězdama. ()

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, označené jako První famfrpálový zápas, jsou použity záběry až ze zápasu druhého ročníku. (Gabrielle)

Reklama

Reklama