foto

Tom Felton

  • nar. 22.9.1987 (29 let)
    Kensington, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Thomas Andrew Felton je anglický herec, který se narodil 22. září 1987 v Londýně. Vyrůstal v Surrey s matkou Sharon, otcem Peterem a třemi staršími bratry Jonathanem, Chrisem a Ashleym. Kromě hraní umí Tom dobře zpívat, takže byl členem několika sborů. V 11 letech pracoval v rybářství v Dorkingu. V té době ho také jeho bratr Chris seznámil s jeho dosavadní vášni – sportovní rybaření. Studoval West Horsley's Cranmore School (chlapecká škola) do svých 13 let. K herectví ho dostala rodinná přítelkyně, která poznala, že má Tom talent.

Dva týdny po její návštěvě už Tom vyhrál konkurz na reklamu u firmy Commercial Union a odjel natáčet do zahraničí. Na velkém plátně se poprvé objevil v roce 1997 v roli Peagreena ve snímku režiséra Petera Hewitta Pidilidi. V roce 1999 hrál Louise, syna Jodie Foster, ve snímku Anna a král. Objevil se také v několika britských televizních sériích jako například Bugs, ve které hrál Jamese, a v Second Sight, kde hrál po boku Clive Owena roli Thomase Inghama.

Od roku 2000 je však celosvětově známý jako Draco Malfoy a měl by se představit ve všech sedmi dílech Harryho Pottera.

Martin "marcek" Pölzer

Herecká filmografie

Filmy

2016 A United Kingdom
John Stratton: V první linii
Message from the King
Ve jménu Krista
2015 Against the Sun
2014 How I Didn't Become a Piano Player
2013 Belle
From the Rough
V tajnosti
2012 Labyrint (TV film)
Zjevení
2011 Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
Zrození Planety opic
2010 Dostaň ho tam
Harry Potter a Relikvie smrti - část 1
White Other
13Hrs
2009 Harry Potter a Princ dvojí krve
2008 Zmizelý
2007 Harry Potter a Fénixův řád
2005 Harry Potter a Ohnivý pohár
2004 Harry Potter a vězeň z Azkabanu
2002 Harry Potter a Tajemná komnata
2001 Harry Potter a Kámen mudrců
2000 Vyšetřování naslepo II - Schovávaná (TV film)
1999 Anna a král
Vyšetřování naslepo (TV film)
1997 Pidilidi

TV seriály

2017 The Flash (TV seriál)
Abra Kadabra (S03E18)
Into the Speed Force (S03E16)
The Wrath of Savitar (S03E15)
další epizody (7)
2016 The Flash (TV seriál)
The Present (S03E09)
Killer Frost (S03E07)
Shade (S03E06)
další epizody (6)
2014 Murder in the First (TV seriál)
2013 Full Circle (TV seriál)
1999 Home Farm Twins (TV seriál)
1995 Štěnice (TV seriál)

Dokumentární

2015 Tom Felton Meets the Superfans (TV film)
2011 Harry Potter a jeho 50 nej (TV film)
2010 Big Movie Premiere: Harry Potter & the Deathly Hallows Pt. 1 (TV film)
2006 Reflections on the Fourth Film
2004 Head to Shrunken Head
2003 Interviews with Students

TV pořady

2014 Harry Potter: The Making of Diagon Alley (TV pořad)
2011 Teen Choice 2011 (TV pořad)
2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Daybreak (TV pořad)
2007 Xposé (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)

Režijní filmografie

Dokumentární

2015 Tom Felton Meets the Superfans (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(225)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace