Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 8 h 42 min (Minutáž: 46–74 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Lauren Glazier, Albert Jones, Joe Tuttle, Michael Cerveris, June Carryl, Sierra McClain (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Tak druhá série nakonec ještě o chlup lepší jak ta první. Teda ne, že by mi snad nechyběl méďa a chladnokrevnej šílenec v jednom Ed Kemper (kam se na něj hrabe mánička Manson), ale jakmile se to ve druhé půlce přesune do Atlanty, tak člověk v podstatě nemá šanci odlepit se od obrazovky. Některé věci kvůli tomu byly zazděny (Anna Torv, panický záchvaty), jiné zase dostaly překvapivě dost prostoru (dětský trauma), ale těch 28+ (!!!) dětskejch vražd, který už agenti ke konci sotva počítali (!!!), to bylo tak vyčerpávající/skličující a přitom napínavý sledování, že mám chuť zalézt si pod peřinu, obejmout polštář a zbytek víkendu strávit poslechem Taylor Swift. Což samozřejmě neudělám, protože si místo toho musím pročítat Wiki o BTK a poslouchat s husinou na zádech ten hrozivej/hrozivě skvělej soundtrack první řady. Anyway, poslední dva díly naprosto top, už aby tady byla třetí série. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pro mě o malý chloupek lepší a kvalitnější, než první série. Ubylo sice trošku rozhovorů, zato přibylo víc normální, policejní práce, kde ta hlavní se odehrává v Atlantě, kde začíná řadit vrah černošských, malých chlapců a jen sem, tam se odskočí si s nějakým známým vrahem natočit rozhovor. Když pominu Mansona a již z první série známého Kempera, je to většinou pro mě ta nudnější část, kterou však zachrání samotná Atlanta, která mě poslední dva, tři díly úplně přikovala k židli. A vůbec se dívím, že jsem o tomhle případu nikdy neslyšel, protože i po těch čtyřiceti letech neustále přitahuje pozornost a to hlavně z otázky viny, či neviny. Pokud budete chtít, není problém se o něm dočíst a pokud budete tak šikovní, jako já, podaří se Vám odhalit i identitu toho úchyla, co se skoro v každém dílu objeví s maskou, nebo šňůrou kolem krku. Nápověda-pokud bude natáčení téhle výtečné série pokračovat stejným tempem, dočkáme se ho tak v sedmnácté, nebo osmnácté řadě:) ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúca séria, ktorá mala iba pár slabších momentov a paradoxne medzi ne patrila aj tá, v ktorej vyšetrovatelia Holden s Billom vypočúvali Charlieho Mansona. Zaujímavý bol nielen hlavný príbeh vraha z Atlanty, ale aj návšteva u "Candymanovho" spolupáchateľa a nakoniec aj jeho vraha a rovnako tak problémy Billa s Nancy. Naproti tomu Wendy mi v celom seriály príde zbytočná a aj jej lesbické vzťahy sú iba nutným zlom dnešného liberálneho poňatia filmového priemyslu. Celkovo však mala séria lepší rozjazd ako tá prvá a celý čas si udržala solídne tempo a chlapík z Park City v Kansase je prísľubom toho, že minimálne jedna séria ešte bude zaujímavá. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Všetko, čo viete o sériových vrahoch, ste sa dozvedeli len od tých, ktorých ste chytili.“ Druhá séria ma nechytila až tak, ako prvá. Napriek tomu je to stále Fincher. To je poznávacie znamenie. Hoci má séria len (treba dodať, že rozumných) 9 epizód, niekedy tempo uvädá. Je mi jasné, že toto nie je akčný seriál, lež seriál pozostávajúci prevažne z rozhovorov, ale proste na môj vkus to bolo príliš pomalé. Ako v prvej sérii, aj v druhej sú do popredia postavené nápady, ktoré sa nedočkajú uspokojivého konca (Holdenove záchvaty, kontrola sociálky, zbytočné cameo Eda Kempera, ktorý je tu len preto, lebo si ho diváci obľúbili počas prvej sezóny). Takisto sa neviem zbaviť dojmu, že scenáristi nevedeli, či chcú rozprávať epizódne diely, alebo jednoliaty príbeh. Takže v niektorých častiach sa „len“ vedú debaty s chytenými šialencami a potom nasledujú časti venované neslávne slávnej sérii takmer tridsiatich (!) vrážd detí v Atlante (o čom pojednával napr. tento film). Ten prípad je dodnes neuspokojivo (ne)vyriešený a myslím si, že detailistovi Fincherovi a jeho tímu sa podarilo presne zachytiť atmosféru zmaru, šialenej byrokracie a množstva teórií a podozrivých. Ako niečo, kde staré policajné zložky nie sú príliš schopné (a najmä ochotné) reagovať na nové postupy FBI ohľadom profilovania sériových vrahov, pričom ale aj jednotliví agenti na vec majú sem-tam odlišný názor, Holden si až príliš trvá na svojom, kým Tench pochybuje a pýta sa, či to celé nakoniec nemôže byť inak. Proste to je natočené tak, ako to vtedy aj naozaj bolo: ako neskutočný bordel, z ktorého nikto nebol múdry. Najväčšou atrakciou je kráľ mončičákov, pošuk Charles Manson. Je tu realisticky líčený presne tak, než aký bol v skutočnosti a totiž ako... ako to napísať slušne... zmagorená nímandská nula, ktorá sa nikdy nemala narodiť. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Tým lovců sériových vrahů získává podporu shora a může se vrhnout na první celostátně sledovaný případ. Jenže tentokrát to není žadná hra na honěnou, ale setkání s pořádně mazaným manipulátorem. Jak by řekl Ed, psychologický profil je sice fajn, jenže je k dispozici jenom od zabijáků, kteří se nechali chytit... Mrtvých příbývá a opravdový podezřelí stále nikde. S tímhle tempem druhá série neztrácí krok za první. Nabízí o kousek víc ze soukromí vyšetřovatelů, s menším odklonem od Holdena. Ten postupně vystupuje jako větší a větší podivín. Psychologie týmu funguje skvěle a nechává mnoho prostoru pro další sérii. Stejně jako samotné pátrání... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Bílý kombík na mostě je Chevrolet Chevelle Nomad z roku 1970. (J.F.B.)
  • Scéna z bowlingu se natáčela v Beaver Valley Bowl v Rochesteru v Pennsylvánii. Tato lokace se objevila i ve filmu Kingpin (1996) nebo v seriálu I Am Not Okay With This (od r. 2020). (J.F.B.)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama