Reklama

Reklama

Bahno z Mississippi

Trailer

VOD (1)

Dobrodružné drama vypráví příběh dvou 14letých chlapců Ellise a Neckbonea, kteří na ostrově uprostřed řeky Mississippi objeví muže jménem Mud. Ten jim prozradí, že v Texasu zabil muže a pronásledují ho pomstychtiví nájemní vrazi. Na ostrově se má setkat se svou životní láskou Juniper, se kterou plánuje ujít. Pochybující, ale i fascinováni Ellis s Neckboneom mu přislíbí pomoc. Netrvá však dlouho a Mudovy představy se stanou skutečností. Chlapci v malém městě objeví nejen krásné děvče, ale i hordu zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (349)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Velmi hutné a intenzivní dospívání po americku. Přátelství, první láska, rodiče a v tom všem zmatku a tíze si prostě jen najít nějaký dočasný cíl. Držitelka Oscara Reese Witherspoon a definitivně vzkříšený Matthew McConaughey jsou rozhodně ve formě, pořád však jen sekundují titulnímu hereckému debutantu. Tye Sheridan je podobným zjevením jako Tom Holland (Nic nás nerozdělí) a oba snad čeká zářná budoucnost. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení! Nic jsem si o Mudovi nečetl, koukal jsem pouze na zdejší hodnocení, nikoliv komentáře, takže jsem se do filmu pouštěl bez nějakých předsudků a o to více jsem byl potěšen a překvapen. Příběh je napínavý, ale zejména takový lidský, věnuje se charakterům postav a otázce přátelství, využívání, zrady, dobra a zločinu. Matthew McConaughey je zde velmi sympatický a role mu naprosto dokonale sedla. Sečteno a podtrženo, nemám výtek k tomuto snímku a dávám plný počet. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

První holka, první polibek, zamilovaný vrah na útěku, stárnoucí sniper ve výslužbě – no zkrátka samé běžné věci v životě dospívajícího kluka :o) Tak už je to jasný. Po brilantním TAKÉ SHELTER a následně tomhle sympatickém kousku je radno sledovat další tvorbu talentovaného Jeffa Nicholse. Mud není ani zdaleka taková pecka, jako předchozí Nicholsův film, ale je příjemně střízlivě pojatý, vyprávění tak pozvolna plyne, jako ta řeka, na níž se příběh odehrává, nesází se na šokující zvraty a oči-přecházející momenty, snad jen bez té závěrečné přestřelky bych se obešel. K tomu můj oblíbený příležitostný (ne)herec a dramatik Sam Shepard, skvělý klukovský představitel Tye Sharidan (jestli u toho zůstane, čeká ho velká budoucnost), uvěřitelný McConaughey (který už nadobro pohřbil surfovací prkno deset sáhů pod písek) a dvorní Nicholsův herec Michael Shannon ve své asi první normální roli :o) Sympatický indie počin, jen tak dál, Jeffe. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Filmy, ve kterých mají hlavní roli neznámí a hodně mladí herci (teenageři) jsou většinou zachráněni těmi velkými jmény, kteří jsou s nimi nuceni hrát. My, jakožto diváci je pak musíme akceptovat a většinou omlouvat jejich výkony, že jsou ještě mladí. Naštěstí v případě tohoto filmu je casting jedna z mnoha dalších věcí, která se povedla na 100 %. Mud je skvělý "feel good movie", ve kterém Matthew jasně vyslal zprávu do celého světa, která zněla naprosto jednoduše - jsem tu a umím hrát, když mi dáte prostor a scénář. Což v roce 2012 ještě moc lidí nevědělo (zvláštní, jak rychle se věci můžou změnit, vždyť dneska už je i držitelem Oscara). U tohohle filmu navíc pochopím, když ho lidi nemají rádi i když já mezi ně nepatřím. Přeci jen, i já vidím, že je to trošičku idealistický film, který místy může působit i naivním dojmem, ale je tak dobře natočený s tak skvělými výkony, že mi to upřímně nevadilo. 100 %. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Za vyše dve hodiny času by som čakal, že sa stane omnoho viac. Pretože v tom filme sa naozaj nič dokopy neudeje, všetko je to postavené na krátkom príbehu a dialógoch a taká postava Reese Witherspoon je takmer nevyužitá. Mimochodom keď na začiatku Matthew básní o jej prekrásnych dlhých nohách tak ju ozaj videl asi už len v predstavách, veď má celá dokopy len 156 cm. To Sklenaříková má skoro tie nohy dlhšie než je jej celá výška. Ale to len na okraj. Čakal som viac, žiadne posolstvo mi film nepriniesol, ani žiadnu romanťárnu, len niečo o kamarátstve a neľahkom živote niekde v zapadákove. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho celé natáčanie prebiehalo v americkom štáte Arkansas. (MikaelSVK)
  • O roli Neckbona se ucházelo přes 2 000 chlapců. (HellFire)
  • Hlavním povahovým rysem Muda (Matthew McConaughey) je jeho citový a pověrčivý vztah ke své košili. Paradoxně, v reálném životě si je z McConaugheyho často utahováno pro jeho zvyk chodit bez košile. (Mrs.Blue)

Související novinky

Tiché místo se dočká spin-offu

Tiché místo se dočká spin-offu

11.11.2020

Letošní rok mělo do kin přijít pokračování hororového hitu Tiché místo od režiséra Johna Krasinskiho, nejspíš ale nemusím říkat, jak to dopadlo. Druhého dílu se tak s trochou štěstí dočkáme až 23.… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama