Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Dobrodružný cyklus, ve kterém se něžný dobrodruh snaží objevit a ulovit v různých koutech světa vzácné obří ryby. (Česká televize)

Videa (5)

TV spot 4

Recenze (94)

castor 

všechny recenze uživatele

Tohohle chlapíka dá se říct obdivuju od doby, co jsem shlédl jeden z dílů jindy velmi průměrného cyklu 13. komnat. Nezlomná vůle, odříkání a tah na bránu dotáhli subtilního blonďáka až tam, kde je nyní. Rybářské výslunní mu navíc nezaslepilo oči a nezatemnilo mozek, je pořád neuvěřitelně zapálený do dalších výzev, a to je pro diváka ta nejlepší zpráva. Samotné epizody potěší svou střídmou délkou i jasnou dramaturgií. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Všem těm pochybovačům a rádoby odborníkům na rybaření a kritikům tady, bych tu rád vzkázal, že já ač nejsem rybář a nijak mě rybaření neoslovuje, tak dokážu ocenit kvalitní provedení dokumentu a také samotného člověka, který dokáže obětovat prakticky celý život svému snu. Proč řešit jaký má Jakub Vágner hlas, nebo jak moc se usmívá do kamery a další ptákoviny. Jeho cesty vyžadují značné finanční injekce, ale za tuto oběť se podívá na místa, kde my jen těžko někdy zavítáme. Mnohdy se dostane i tam, kde jakživ Čech nikdy nevstoupil a možná ani nevstoupí. Až tady někdo z Vás (spíš jen "vás") "odborníků" dosáhne toho co on, pak si můžete otevírat hubu. Do té doby prosím raději nic nepište, je to k smíchu. A že pouští ryby? To snad musí být člověk z Marsu, aby nepochopil proč ty ryby asi pouští. Necestuje po kontinentech, aby se najedl z ryb, které nachytá... bože. :-D Za Jakuba se rozhodně nemusím stydět, že jsem Čech, což o některých tady napsat nemohu. 80% ()

Reklama

animario 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Kuba Vágnerů oprostil od patetických hereckých projevů pokaždý když dramaticky tahá z vody nějakou tu předem naháčkovanou rybí chudinku, přestal si vymejšlet všudypřítomný fantaskní rizika (lochnessky, šavlozubý kapry a lidožravý žáby...dobře,to tam není) a a vypustil svý suchý hlášky (nejlíp nemluvil vůbec a na pozadí běžela nějaká hudba nebo bylo ticho), nebyla by to nejhorší adventůra. Na český poměry je to technicky velice pěkně zpracovanej materjál a lokace jsou to taky zajímavý,to se tomu musí nechat. Samotný výpravy by bohatě stačily, vlastně by tam ty ryby ani nemusil lov-it. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Vágner je příkladem toho, jak jít i přes odlišné přání rodičů a další různé překážky za svým snem a z ničeho si vybudovat celosvětovou známost. Přitom i tak zůstal normálním a za svoje výpravy nemůže dostat nic jinýho než pořádný obdiv. No považte, kdo z vás by se kvůli nějaký rybě několikrát skoro nechal zabít nebo snášel několik dní rozmary počasí atd.? Dobrodruh každým coulem. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi tak dva díly, Amazonie a Mongolsko, a na další se koukat nebudu. Vadilo mi tam několik věcí, a bohužel to nejpodstatnější je Jakubova osobnost. Vypadá sice sympaticky, a "nekomerčně", takovej obyčejnej kluk od rybníka, ale po pár minutách jsem koukal co to je za spratka. Neustále se nad ostatní povyšoval a dělal si z nich srandu samozřejmě v českém nebo anglickém jazyce, takže mu ani nemohli rozumět (domorodci v mongolsku, vy jste tak chudý a primitivní...), noto jsi teda borec Kubo, anebo svým černobarevným kolegům nadával když koupili místo benzínu naftu a opět se nad ně povyšoval do role děsnýho šéfa, ovšem stylem desetiletýho kluka. Pokud to byl dramaturgův záměr dostat do toho vyhrocenou reality show, tak mě to k pohodovýmu chytání ryb ABSOLUTNĚ nesedí. Když po půl hodině filmu Jakub konečně dorazil k řece, kde žila ona ryba, (ano ty epizody jsou spíše cestopisy, než chytání ryb, toho je tam asi tak 5 minut..), tak můžeme vidět, jak se u toho cholericky rozčiluje, že mu to nejde, mlátí tam prutem vo zem a nakonec tu rybu NECHYTNE, takže jsem si ji ani nemohl prohlídnout, a to bylo to hlavní proč jsem se na to celou dobu díval. Nechápu proč tento díl vůbec zveřejnili, vpodstatě byl jen o tom, jak v nějaké chýši vaří Jakub jídlo s mongolcema a dělá jednu pichlavou narážku za druhou na jejich primitivní život, přestože mu laskavě dají najíst, a potom jak jde "nenuceně" jakože sám mongolskou přírodou s pouhým batůžkem na zádech, a přitom to vypadalo strašně nahraně, protože s takovým batůžkem by tam přežil jen do večera (prostě pak kameraman zařval DOBRÝ a Jakub se otočil, vrátil do auta, a všichni jeli dál...). Tento člověk se k tomu prostě nehodí a nechápu jak se k tomu vůbec dostal. ()

Galerie (142)

Reklama

Reklama