Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (138)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení na úrovni prvního Psycha, které je samozřejmě o kus lepší, mě však pokračování bavilo tak, že jsem mu těch pět hvězd prostě musel udělit. Překvapení na konci bylo sice zajímavé, ale ne tak nečekané, jak tady někteří píší a kromě ke konce lehce stagnujícího tempa, nemám prakticky nic, co vytknout. Návrat do kůže Normana Batese i do starého známého motelu se Anthonymu Perkinsovi povedlo na výbornou, jeho stoupající šílenství je zobrazeno i zahráno skvěle. Vraždy se povedly ( i ta ve sprše úplně na začátku :D) a příběh také není vůbec špatný. Vzkazy od "Matky" a různé další náznaky její přítomnosti mě velmi potěšily, jako vlastně skoro celý film. Za mě prostě povedený film který dokáže v mnoha věcech překvapit a jen v málo zklamat (vzhledem k tomu, jak velké jméno má Hitchcockova klasika). Uvidíme, jak dopadne třetí díl, Psycho II je ale rozhodně zábavná záležitost, ve které se ani to napětí neztratí. Jinak nejlepší z herců je samozřejmě Perkins. 85%. ()

Germanotta 

všechny recenze uživatele

Psycho 2 nieje ani zdaleka také dobré ako jednotka. Je tu cítiť iný režisér, ktorý nemá taký veľký citový vzťah k Psychu ako mal Alfred Hitchcock. Anthony Perkins po 22 rokoch nevydal zo seba taký dobrý herecký výkon ako v jednotke. Jediné čo ostalo neporušené je tá strašidelná atmosféra a hrozba vraždiacej matky, ktorá náš sprevádza takmer každou scénou. Vraždy boli dobre prepracované, ja osobne som ani nedýchala ked sa začala liať krv z toalety a umývadla.55%. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Norman se vrací po dvou desetiletí zpátky domů, prý je normální, což je,ale jen chvilku. A ještě když mu někdo záměrně pomáhá, aby se ještě víc zmagořil. Jo když pouští mnohonásobného vraha na svobodu nevěstí to nic dobrého. Film je plný zvratů a nečekaných překvapení, má to příjemnou atmosféru, kdy mužem vidět jak se Norman mění v pořádného šílence, jenže když mu to radí matka...., důstojné pokračování. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

K Psychu originál hľadám slová odkedy som ho prvýkrát videl a stále neprichádzajú. K "dvojke" je to už o čosi ľahšie... V každom smere skôr milo nostalgické ako strašidelné, niektoré zábery a momenty však za to naozaj stoja. Anthony Perkins proste má miesto v mojom priečne-pruhovanom svale s funkciou hladkého a ja si ho vždy rád pozriem, v hocičom. Nôž cez ústa, telo s nožom na schodisko, Tony za klavírom s Moonlight sonátou od Ludviga van... a namojdušu perfektný záver, u mňa to pod štyresu jednoducho nejde! 75% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl ze série. Nevím, možná je to tím, že jsem ho kdysi viděl jako první a dodnes mě neomrzel. Na rozdíl od originálu. Což neznamená, že by mě orig. omrzel, či tak...ale rozhodně si ho nepouštím tak často jako pokr. A samozřejmě hudba od Jerryho Goldsmithe. Je sice slabší ve srovnání s bezchybným scorečkem od Herrmanna, ale i tak stojí za to. Však taky complete score z 2014 bylo pro fajnšmekry včetně mě, velkým svátkem. Za všechny ty lid (páč hudbu jsem již ocenil;) bych rozhodně pochválil scénáristu. Vše šlape, jak má. Což je zase zásluha režie, samozřejmě.;-) Překvapil Robert Loggia, který zde (k mé hrůze, checht) nehraje snad po1. v životě...mafiána.;-) Sestra Jennifer Tilli (mj. několik dílů Child´s Play) Meg, je sympatická a její postava má svůj význam. Její II. absolutně protivná a panovačná a amorální (Norman je ve srovnání s ní, vzor racionality, na což také naráží v jedné scéně šerif Hunt) matka, která ještě za svobodna, strkala ten svůj všetečný noc, tak kam neměla, jest v tomto dílu po zásluze (konečně!) odměněna. A vůbec celé obsazení je taky ok.;-) A vůbec všechno. A má nejoblíbenější věta/věty? Odmítám v př. série Psycha psáti hláška. ,,Normane, co jsi mi to dal do čaje? Teď uvidíš, co se stane ošklivým malým chlapečkům, kteří sypají matkám do čaje jed. Za tohle tě zabiju´´. ;-) ()

Galerie (91)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 30. června do 13. srpna 1982 v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Mladého Normana Batese hraje Oz Perkins. Anthonyho syn. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu byl 5 milionů dolarů. Za první víkend promítání film vydělal přes 8 milionů dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama