Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový název)
  • Velká Británie Sightseers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (97)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2017] Cesta z města jako lék na problémy je fikce a jen eskaluje hluboko ukryté frustrace, které začnou mimo rutinu všedních dní probublávat na povrch. Když Vám dojde proč došlo k poslední scéně (paralela se závěrem na festivalu uvedeného snímku Přepadení! Jack Rozparovač /odkaz obsahuje spoiler/), tak vás zamrazí a můžete si náležitě vychutnat závěrečnou Power of Love od od Frankie Goes to Hollywood. Krásně otrlý to romantický film. A takový milý, laskavý. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

K deju Sightseers sa vlastne nedá napísať nič, aby to nebol aspoň čiastočný spoiler. Čakajte proste niečo originálne, niečo iné, zábavné, zvrátené... niečo Wheatley. Tú atmosféru čo Kill List to nemá, ale je to divné, je to sranda a so skvelým soundtrackom. A to niekedy stačí ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

zase jeden z filmov, kde človek musí hladať stopy aby sa dopracoval k odpovedi na otázku PREČO ? ... Zamindrákovaná stará dievka a zamindrákovaný ginger idú na road trip a nechávajú za sebou mŕtvoly. Takí normálni zabijáci povedal by som, avšak je to nudné, predvídateľné a hlavne nevtipné... A ja mám tak rád anglické horor/komédie ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

„This is not my Vagina!“ Wheatley by se měl těšit širší pozornosti. Ani ne tak kvůli Kill Listu, jenž mnozí diváci nepobrali, ale právě kvůli Sightseers. Překvapivě vyzrálý snímek plný nádherných exteriérů, sociálních konfliktů a nečekaně vybroušených dialogů, které má na starosti Alice Lowe (Jednotka příliš rychlého nasazení). Ta si zde střihla i hlavní hrdinku, která vyrazí v karavanu na výlet se svým novým přítelem. Že to nebude úplně vysněná dovolená, je nad slunce jasné v momentě, kdy omylem přejedou muže… Ač se to nezdá, snímek je to nejen násilný, ale stejně tak romantický. Společně s eightees hudbou a černým humorem se všechno tak dokonale doplňuje, že po jeho skončení budete - věřte nevěřte - opravdu skvěle naladěni. Radost sledovat. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Od Wheatleyho jsem viděl zatím jenom Pole v Anglii a to mě moc nenadchlo (byť nutno uznat, že experiment to byl zajímavý). Sightseers mi ale sedlo, už teda hlavně kvůli tomu, že na rozdíl od Pole v Anglii je tady souvislý děj, je to záživnější a taky to něco říká. Horor to v žádném případě není, spíš je to atypická romantická černá road movie komedie s dvěma antihrdiny v hlavních rolích. A navíc se to odehrává v krásné anglické přírodě (kterou - soudě i podle Pole v Anglii - má Wheatley evidentně rád). Jinak to celé je o tom, že chlapi jsou prostě chlapi, ženy jsou prostě ženy, obě ty pohlaví jinak myslí a uvažují a taky to hlavně ukazuje, že ženské často samy neví, co vlastně chtějí (což je perfektně ukázáno hlavně v druhé polovině). Do toho je zde černý humor, který ve vás záchvaty smíchu nevyvolá, ale pár úsměvných momentů se zde najde. Celkově ten film není špatný, jen škoda, že druhá polovina už začne poměrně nudit. 3* ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama