Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový název)
  • Velká Británie Sightseers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Uf, tak toto bolo dosť prekvapujúce (nevedela som, do čoho idem), bizarné, asi aj trochu kontroverzné... avšak popri všetkých zmiešaných, občas až zmätených pocitoch to bolo často aj zábavné :-) P.S.: Formulka z opisu deja "udalosti sa sprisahajú proti nim" je mimoriadne hlú..., ehm, nevhodná. Žiadne udalosti sa proti hlavným hrdinom nesprisahali, jedine ak naopak. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Děj filmu se točí kolem série nevyjasněných úmrtí a jednoho čerstvého párečku dovolenkujícího v karavanu. Dle mého se ve scénáři příliš tlačilo na morbidnost a odpornost, a tak trochu se zapomělo, až na poslední čtvrtinu, na slušnější pointu příběhu. Nesympatičnost a arogance dvou hlavních, řekněme to slušně "cvakošů", mě alespoň bohatě vynahradily záběry na krásné přírodní scenérie. Ne úplně marně, ale prostě dost divně, na mě tahle černočerná nezávislárna zapůsobila. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

„This is not my Vagina!“ Wheatley by se měl těšit širší pozornosti. Ani ne tak kvůli Kill Listu, jenž mnozí diváci nepobrali, ale právě kvůli Sightseers. Překvapivě vyzrálý snímek plný nádherných exteriérů, sociálních konfliktů a nečekaně vybroušených dialogů, které má na starosti Alice Lowe (Jednotka příliš rychlého nasazení). Ta si zde střihla i hlavní hrdinku, která vyrazí v karavanu na výlet se svým novým přítelem. Že to nebude úplně vysněná dovolená, je nad slunce jasné v momentě, kdy omylem přejedou muže… Ač se to nezdá, snímek je to nejen násilný, ale stejně tak romantický. Společně s eightees hudbou a černým humorem se všechno tak dokonale doplňuje, že po jeho skončení budete - věřte nevěřte - opravdu skvěle naladěni. Radost sledovat. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ben Wheatley točí dobré a vtipné filmy. Na dovolenou po anglickém venkově bych s ním ale z důvodu obav o vlastní život raději nejel. Dva dny zpět jsem viděl jeho Down Terrace, kde se mezi sebou vyzabíjeli všichni přátelé i nejužší rodina. Turisté pro jistotu rovnou pozabíjeli všechno, co se kolem nich ještě hýbalo (kromě pejska). Skoro bych řekl, že to není náhoda, ale Whistleyho hobby. A teď nemyslím filmařinu. Ta mu ale jde od ruky. Příští rok přijde do kin jeho první velká produkce s Jeremy Ironsem v hlavní roli. Jsem zvědav, jak se s tím popere. Potřeba tvůrčí svobody je u něj naprosto zjevná, navíc je mu skoro pětačtyřicet. Zvládne přerod ve spořádaného chlapce? :) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Asi takto si představuji dokonalost. Tedy v jistém slova smyslu. Sightseers je absolutní špičkou mezi britskými černohumorovými nezávislými komediemi. Je tam naprosto všechno. Nádherné exteriéry v podobě anglického venkova, abnormálně ulítlé, vážně strašně moc ulítlé postavy, které v divákovi vyvolají plno různých pocitů. Co nenabídl Wheatley v nepříliš dobře oceňovaném Kill Listu, nabídl právě tady v neskutečném měřítku. Je tu romantika, násilí, explicitnost, vtip, spousta charakterů, odvázanost, ale i závažnost. Od každého špetka. Všechen ten brilantní, nestabilní citový chaos doprovází výborně se hodící hudba a dvěma hlavním hercům se opravdu klaním, zvlášť Alici Lowe. Režisér na její místo nemohl vybrat lepší herečku. Přesně takováhle nezávislost a svoboda je můj dokonalý šálek kávy. Konečnou scénou za doprovodu The Power of Love mi Wheatley způsobil nemalý pokles čelisti a absolutně špičkový filmový zážitek. Nepřechvaluju...je to vážně žrádlo. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama