Reklama

Reklama

Ve snímku z dílny Roara Uthauga se ocitáme ve fiktivním světě nehostinné krajiny, kterou už deset let ohrožuje mor. Divákům tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství a vypráví příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké skupiny společenských outsiderů. Brzy však zjistí, že v jejich společnosti ji čeká osud horší než smrt, a tak se pokusí s pomocí mladšího děvčete z tábora utéct. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (120)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

SPOILER JAKO PRASE! Originality "Flukt" tedy opravdu moc nepobral, ale má to spád, slušnou atmosféru, úžasnou (a výborně nasnímanou) přírodu a v neposlední řadě zde figuruje banda neodolatelných špinavých zlotřilců, vedených škaredou, psychopatickou albínskou čarodějnicí. A jako třešinka na dortu je tu dětským střevíčkům sotva odrostlá, nepříliš hezká, ale zato silná a zdravá dívčina, která, ač původně nominovaná na "Miss Raped", vlastnoručně (až na jednu jedinou výjimku) vykidlí celou zločineckou bandu a ještě všechny hezky pohřbí a postará se o osiřelou kamarádku. No nevemte to! ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Na začiatok malé historické antré: Po páde Rímskej ríše prichádza do Európy nová doba. Všetky hodnoty ktoré starý systém uznával ako sú kultúra, vzdelanosť, ideály fyzickej krásy či hygiena zrazu v novom "zriadení" nemajú miesto. Nastáva teda najromantickejšie obdobie v histórii ľudstva. Sračky sa valia ulicami väčších miest, morom poznačené torzá tiel hnijú vo vyľudnených dedinách a preživšie ženy sa hádžu zviazané do vody v rámci overeného testu na čarodejníctvo. Niet sa čomu čudovať, že bez ohľadu na to čo (ne)visí medzi nohami svetom letí fešnstajl alá drevorubač po šichte. A teraz si predstavte, že chcete natočiť autentický nórsky film z tohto predvikingského obdobia. Neostáva vám nič iné, než do záberov narvať čo najviac stromov, šutrov, vodopádov či skrátka kadečo oku milšie než samotné pobehujúce socky. A to, že sa seberovné socky zgrupujú a likvidujú konkurenciu v šórach na dávky je fakt nezávislý na historickom období! ()

Reklama

=woody= 

všechny recenze uživatele

Bdělost a pozornost přeji, pokud právě sedíte u filmu! Já u něho seděl před chvílí a mé pocity jsou smíšené.. Dost jsem se těšil, začátek fantastický, nabudil mě ještě více na prvotřídní historickou řež, ale pak se stáhnul na příběh stokrát vyprávěný, se zvraty předvídatelnými, prostými.. Žádné další překvápko se nekonalo.. Vizuálně zdařilé, na čas a pozornost nenáročné, do paměti se vám to ale nevtiskne.. Docela škoda.. Mějte se filmově, Woo. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Všechna klišé útěkářských filmů vecpaná do 80 minut. Jen s tím rozdílem, že lovnou kořistí i nemilosrdným honcem jsou ženy. Chlapi jsou zde pouze za komparz sloužící k tomu, aby dělal problémy, občas měl cukání v kalhotech, nebo zemřel. Co se vizuální stránky týče, tak podle režiséra je víc cool se netrefit. Šípem, mečem i nožem. Nepopírám, že o postavách bych se možná rád dozvěděl více, ale na druhou stranu, ono šlo hlavně o to, aby se všichni proběhli po norských lesích. Což si herci i štáb dozajista užili. Ale přeju režisérovi serióznější látku a stejně velkou chuť se takhle vyřádit. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Středověká survival naháněčka, ve které morem vylidněnou Evropu ovládají nelítostné bojůvky, které se s nikým a ničím moc neserou. Po vyvraždění zbytku rodiny si nechají na mláďáta jednu patnáctku, které se jak jinak podaří zdrhnout, čímž začíná hon na zdánlivě lacinou kořist...jako nic moc. mně osobně se mnohem víc líbil Centurion. 65% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Kristian Espedal, který hraje lukostřelce Grimma, je také známý jako Gaahl, bývalý zpěvák norské black metalové kapely Gorgoroth. Od roku 2008 v kapele nepůsobí. (hladass)
  • Na začátku filmu Signe (Isabel Christine Andreasen) vyřezává do přívěsku na krk runu "Othila", která znamená dědičnost či dědictví. (WolfIssen)

Reklama

Reklama