Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbila netradiční zápletka a její nenásilné zpracování. Vše tam plynulo tak přirozeně, že to vůbec nebylo divný. Obzvláště oceňuji vyhrocenou scénu na konci, kdy vyjde najevo temná strana hlavního neurotika. Fakt mě bavilo, že byl chvíli i čurák. A ta hudba byla geniální. Už dlouho jsem s takovou chutí "nedoposlouchával" finální titulky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O tom, že to čo si človek vysníva a prípadne aj splní, nemusí byť nutne pre neho aj to najlepšie. Ďalšia z dlhého radu veľmi príjemných, pozitívne naladených romantických komédií. Navyše snímok oproti iným filmom podobného razenia disponuje pomerne originálnym, umným námetom, ktorý je šikovne rozvinutý do pútavejšieho scenára, čo je samozrejme veľkou výhodou. 75/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mno, nechtěla bych vidět to složení obyvatelstva, kdyby si muži mohli své partnerky vybájit k zhmotnění stejně, jako trouba Calvin - asi něco na způsob zhýralého Stepfordu? Originální nápad se ve vcelku úmorném provedení ne zrovna šťastně vyjádřil ke všemu, co dávno víme, a přesto se podle toho nechováme - totiž že každý vztah zevšední, když o něj přestaneme pečovat... nebo jinak, musí se na něm neustále provádět korektury, avšak natolik citlivě, aby nedošlo k manipulaci, nechat jej přirozeně plynout a přitom naslouchat, jinak se lehce může stát, že ten druhý prostě zmizí... Zajímavě vygradovaná poslední třetina už neměla sílu zachránit předchozí liknavost vztahového mudrování pod záminkou tvůrčí krize, tím míň Paul Dano jako intelektuální blbeček. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

6 let trvalo než dvojice, která dala světu jeden z nejkrásnějších filmů, dohromady další, skoro stejně parádní film. Zoe Kazan je nová Zooey Deschanel, jen ne tolik otravná (ale jestli bude hrát pořád stejné role, hrozí to i u ní), ale plusové body jí přidává i fakt, že si tohle dílo sama napsala. Láska je téma nevyčerpatelné a je supr, že se pořád dokáží najít jiné způsoby jejího znázornění. Akorát škoda toho happyendu, já radši konce typu Like Crazy, protože jak asi všichni víme, láska na 99% procent stejně skončí špatně (ale to je dobře, bez melodramat se prostě neobejdeme). Jen se modlím, aby v téhle zavedené šestiletce Jonathan Dayton a Valerie Faris nepokračovali dál, my totiž potřebujeme tyhle svěží 'nezávislé' americké (komediální) filmy! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Druhý počin od tvorcov oscarovej hitovky Malá Miss Sunshine má originálnu premisu. Spisovateľ Calvin (Paul Dano z Prisoners či There Will Be Blood) trpí tvorivou aj osobnostnou krízou. Keď vytvorí románovú postavu Ruby, stane sa niečo neuveriteľné. Imaginárny charakter, ktorý vymyslel, skutočne ožije. Scenár napísala predstaviteľka titulnej úlohy Zoe Kazan (Núdzový východ) a presvedčila, že je rovnako schopnou autorkou ako herečkou. Aj keď by sa spočiatku mohlo zdať, že ide o klasickú romantickú komédiu, tak tvorcovia neváhajú ukázať aj temnú stránku ľudskej duše a hlavnej postavy. Skvelý malý filmík inšpirovaný tvorbou Charlieho Kauffmana (Večný svit nepoškrvnenej mysle, V koži Johna Malcovicha), ale nie tak náročný a divácky prístupnejší. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Excentrický dům, ve kterém žije Calvinova matka, je skutečný dům v Hollywood Hills. Většina dialogů, které popisují materiály v domě použité, byla napsaná na místě v den natáčení za přítomnosti tehdejšího majitele, který štáb domem provedl. (džanik)
  • Psík Scotty je plemeno psa Border teriéra. Toto plemeno sa vyznačuje svojimi priateľskými a spoločenskými vlastnosťami, no vo filme je spomenuté, že Scotty má strach z ľudí. (Spranger)

Reklama

Reklama