Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo zmiňoval o Calvinovi, jako o mimozemšťanovi, ke ktrerému nesedne žádná ženská. Ani náhodou, tak bezvadnýho herce (Paul Dano) jsem dlouho neviděla a myslím si, že o něm ještě hodně uslyšíme, svou roli mladého spisovatele zahrál výborně. Ale Zoe Kazan, kterou znám i z jiných filmů se nenechala rozhodně zahanbit, roztomilou Ruby si vysloveně užívala. Další z nemnoha komedií, kde jsem se dopravdy báječně pobavila. Pohodový, ne extra složitý, ale přitom inteligentní humor s vtipnou fantasy zápletkou a určitě ho ráda každému doporučím. Moje srdce mi říká ať dám dneska pětku, tak proč ne. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Keď už bola vôľa kopírovať Stanger than Fiction, mohol sa toho chytiť nejaký poriadny cynický moralizátor. Takto je to celé na polceste. Nápad, že "čo by sa stalo, ak by sme mohli manipulovať s partnerom, aby robil, čo chceme" je naplno využitý len v jednej jedinej scéne, zvyšok je klasická indie romantická komédie ozvláštnená o úvahy o Salingerovi, písaní a sebaláske. Radšej by som to videl ako temnú satiru. 7/10 ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Výstižne vymyslený film na tému ako to vo vzťahoch vlastne chodí... kto a koľko potrebuje "ťahať za nitky", aby prevzal úplnú kontrolu "nad láskou". Ide o pohodovú záležitosť, kde sa príjemne prepojil kus romantiky, zábavy a inteligencie. Film s vlastnou tvárou bez obohraných šablón, nejde klasickou cestou romantických scénok, ale dlaždí si vlastnú cestu akou chce podať pointu. A to sa cení. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Milé. Sic Zoe Kazan nemá ani zďaleka toľko charizmy ako Zooey Deschanel, tak sa zo svojou ulohou popasovala skvelo. Druhy palec hore jej dávam za scénar, ktorý šmakuje a nekopčí. Scéna "so strojom" má neskutočné grády a dáva človeku uvedomiť, že v láske nie je všetko slniečkovo romantické (ako zborne tvrdí mainstream). 80% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Největším kladem tohoto filmu je bezesporu originální námět. Spisovatel Calvin je zrovna v tvůrčí krizi a pro inspiraci začne psát o dívce jménem Ruby. Jenže tahle vysněná dívka se nějakým zázrakem zhmotní a vstoupí tomuhle sympatickému mladíkovi do života. Milá, úsměvná a hlavně originální komedie, která si na nic nehraje a hlavně nabízí úplně jiný druh americké zábavy, než na který jsme ve většině filmů zvyklí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Kniha, kterou ve filmu pes roztrhá, je román „Kdo chytá v žitě“ od amerického autora J. D. Salingera. Jak autor, tak kniha jsou ve filmu několikrát zmíněni. (džanik)
  • Psík Scotty je plemeno psa Border teriéra. Toto plemeno sa vyznačuje svojimi priateľskými a spoločenskými vlastnosťami, no vo filme je spomenuté, že Scotty má strach z ľudí. (Spranger)

Reklama

Reklama