Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

mcb 

všechny recenze uživatele

Autorský horor obalený do hávu romantické komedie. Možností pro mnohem propracovanější hru mezi fikcí a realitou se nabízí nespočet, Ruby Sparks se však svým předvídatelným závěrem nakonec od žánrového středoproudu přece jen nevzdálí. Což ale díky několika originálním momentům, vřelému humoru a sympatickým postavám nemusíme brát nutně jako negativum. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Originální scénář, který si pohrává se zajímavou myšlenkou, jaké by to bylo, kdyby jeden člověk mohl ovládat jiného milovaného člověka. Jako hlavní hrdina spisovatel, který nemá moc zkušeností se vztahy o kterých by mohl psát, hlavně proto, že si své partnerky ve své bohaté představivosti idealizuje, zatím co sobecky přehlíží jejich skutečný charakter a potřeby. Jednu noc se mu zdá sen o skvělé dívce jménem Ruby, do které se platonicky zamiluje a začne o ni psát knihu. Jenže z ničeho nic se mu ta dívka zjeví v domě a zdá se, že je skutečná...Pro mě je to jeden z těch filmů, který mě na začátku příliš nezaujme, takže od něj moc nečekám, ale tím víc mě pak překvapí a dostane silnou druhou polovinou. Zoe Kazan a Paul Dano se k sobě výborně hodí, navíc opravdu dobře hrají a poslední scéna filmu byla moc hezká. Malá Miss Sunshine se mi sice líbila o něco více, ale i tak je Ruby Sparks moc příjemným přírůstkem do žánru nezávislých romantických komedií. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Ako zaznie v závere na vlastnú adresu - trochu príliš ambiciózne. Avšak za to uvedomenie si vlastných limitov, že reflexii nechýba ani sebareflexia, plus tá mrazivá tretia štvrtina... no dobre nie za plný počet. A Paul Dano rastie do Herca! Vlastne ním už asi aj je. Dá ešte pár takých rolí, a budem si musieť prerobiť topku. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Druhý počin od tvorcov oscarovej hitovky Malá Miss Sunshine má originálnu premisu. Spisovateľ Calvin (Paul Dano z Prisoners či There Will Be Blood) trpí tvorivou aj osobnostnou krízou. Keď vytvorí románovú postavu Ruby, stane sa niečo neuveriteľné. Imaginárny charakter, ktorý vymyslel, skutočne ožije. Scenár napísala predstaviteľka titulnej úlohy Zoe Kazan (Núdzový východ) a presvedčila, že je rovnako schopnou autorkou ako herečkou. Aj keď by sa spočiatku mohlo zdať, že ide o klasickú romantickú komédiu, tak tvorcovia neváhajú ukázať aj temnú stránku ľudskej duše a hlavnej postavy. Skvelý malý filmík inšpirovaný tvorbou Charlieho Kauffmana (Večný svit nepoškrvnenej mysle, V koži Johna Malcovicha), ale nie tak náročný a divácky prístupnejší. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nad romantickými komediemi člověk většinou zlomí hůl, protože si nemyslí, že by jej tvůrci mohli ještě něčím překvapit. A překvapili... Ruby Sparks se mě právě proto líbila. Paul Dano sice nepatří mezi mé herecké favority, nicméně herecké schopnosti má a tak svou úlohu zvládl poměrně přesvědčivě. Asi každý z nás se s jeho postavou dokáže ztotožnit, nejsem vyjímka. 75% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Pracovným označením filmu bol názov He Loves Me. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama