Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých rozvláčné, pomalé, ja som sa ale nenudil ani sekundu. Zaujímavý prípad, ktorý má svoj filmový koniec, aký má. Iný v roku 2013 ani nemohol mať a nie je to vina filmu. Indície z konca filmu sú ale správne a kto, čo urobil, je už podľa svedectiev asi vyriešené. V každom prípade je film silným mementom o tom, že keď sa polícii zachce, tak vyšetriť možno všelijako a rôzne životy to môže zničiť. Nehovoriac už o súdoch. Proste ľudská spravodlivosť nikdy nebude spravodlivosťou. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(75/2014) / Námet predstihol formu filmu. Pol stopáže sa film venuje opisu udalostí a pol filmu sa zase jedná o klasickú súdnu drámu. Ani jedna z týchto častí veru nad priemer nevyliezla. Tým, že ani samotný skutočný nemá zatiaľ koniec, tak samotný film v závere stavil len na na záverečné informačné titulky. Celkovo docela neuspokojivý snímok. (5/10) ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu, že první půlhodina nabízí docela slušný příslib dramatické podívané, ale čím je snímek delší, tím víc vás nudí a stává se nezáživnějším. Přitom dodnes nevyřešený kriminální případ, na jehož základě vznikl, skýtá nemálo možností k natočení opravdu poutavého filmu. Scenáristicky se tvůrci, hlavně v druhé polovině, poněkud utápějí v bezradnosti. Bohužel ani po herecké stránce to není žádná velká sláva. (55%) ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Damien (Echols) se od filmu distancoval a myslím, že pro nikoho, kdo alespoň trochu sleduje kauzu WM3, to není překvapením. Konec konců, jeho současná manželka Lorri Davis na případu pracovala více než kdokoli jiný a nebyl jí dán ani kousek prostoru. Samozřejmě se můžeme hádat o tom, že nevíme, jak vše bylo ve skutečnosti, ale právě proto si nemyslím, že je zapotřebí přepracovávat a reimaginovat případ, jenž dosud stále není vyřešen. Chce-li si někdo skutečně udělat obrázek o této kauze, doporučím mu raději dokumentární sérii Paradise Lost. Oproti Kill Your Darlings má tento film opravdovou nevýhodu v tom, že přestože je jako on přitažený za vlasy, ani jako samostatný snímek, rozhodneme-li se ignorovat známá fakta, moc nefunguje... ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Devil's Knot není příjemný film. Ani se nenadějete a už se tahaj zohavená dětská těla z řeky. Záhadný příběh o vraždě tří kamaradů přináší víc otázek, než na konci dostanete odpovědí. Tím hůř, že je to v podstatě filmová rekonstrukce skutečného příběhu, který není ani po letech vyřešen. Zpětně vlastně ani nedokážu objektivně říct, jestli je film víc děsivý svým krutým obsahem nebo laxností policie při vyšetřování, zaujatým soudem a porotou či společností prahnoucí po pomstě. Ale největší perličkou je beztak Reese jako vypasená mamina :D. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Film se natáčel v Morow, v Cartersville a v Atlantě v Georgii. (rafix)
  • Všichni tři odsouzení teenageři se museli po propuštění naučit žít mimo vězeňské zdi. "Celou noc jsem byl vzhůru. Snažil jsem se zjistit, jak funguje iPhone," řekl Echols agentuře AP. "Nejdřív mi tam vyskočilo něco o soudci Davidu Laserovi. Pak hned nějaké sprosťárny. Musím se to naučit," smál se v lobby luxusního hotelu, kde oslavoval s rodinou a lidmi, kteří ho celou dobu podporovali. (nicolcat)
  • Mesto West Memphis, Arkansas, sa nachádza na rieke Mississippi na najrovnejšom teréne v krajine. Napriek tomu video ukazuje krajinu, najmä pozdĺž potoka, kde boli telá nájdené, ktoré sú oveľa strmšie a kopcovitejšie ako v meste West Memphis alebo v jeho blízkosti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama