Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (134)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příběh True story jak už sám název napovídá je podle pravdivého příběhu jednoho obyčejného člověka co jednoho obyčejného dne udělá jeden neobyčejný čin a to jest zavraždí svou rodinu ,respektive manželku a jedno dítě (dvě děti už mrtvé byly,nejspíše od jeho manželky)Řeknete si,že takových to vrahu je x,ale pokud budete poslouchat příběh Christiana Longo tak vám dojde,že každý z nás (alespoň já se v tom viděl velmi reálně) muže po sérii životních eskapád a tvrdých ran sklouznout k činu ,který je naprosto nepochopitelný.Zápletka filmu se točí hlavně okolo faktu,že Longo použil po těchto vraždách a následujícím útěku jméno jednoho novináře a tak se rozehrává vzájemné poznávání mezi Christianem Longem a Michaelem Finkelem.Jestli to na oba bude mít nějaký vzájemný vliv a jak vám dokáže změnit pohled na ony události setkání se samotným vrahem a jeho pohled na onu noc se nechte překvapit.Tak jako to změnilo samotného Michaela tak ani vás to nenechá bez zamyšlení.Film je dobře natočen a jeho hlavní předností je celé vyprávění Longa.Jediné co mi sem tam kazilo dojem byly právě dva hlavní herci,protože jsem občas dostával pocit,že musejí vyprsknout smíchy a jejich role jsem jim moc nevěřil.Ono není se co divit,když oba mají za svojí kariéru hodně ujetých komedii a tak je pak někdy problém uvěřit,že jeden představuje vraha a druhý zdeptaného novináře.Pokud se,ale přesto přenesete tak dostane film s dobrou atmosférou a zajímavým příběhem.Za mě tedy celkově 70% a čtyři hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film by rozhodně mohl být lepší a mohl by mít lepší vedení děje, ale dva hlavní představitelé (Jonah Hill a James Franco) mě natolik bavili, že mi bylo skoro jedno, o čem film je. A přitom je to velmi zajímavá látka. Podat příběh vraha vlastní rodiny nikoli jako senzaci, ale jako příběh o dvou mužích, kteří se setkali za podivných okolností. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Hill-a, do takejto role mi nepríde príliš šťastné riešenie. Samotná story sa opiera o pomerne vážnu tému, doslova by sa dalo povedať, že bolestnú, no keďže divák, neustále vidí jeho postavu prevažne v komédiách, v ktorých sa pomerne slušne strápňuje, ako dosiahne, aby bol práve v tomto prípade považovaný za "serióznu" osobnosť, ktorá vnútorne bojuje s výčitkami svojho konania? Ba dokonca komunikuje s bezcitným vrahom svojej rodiny? Nie, toto bohužiaľ napriek silnému príbehu podľa skutočnosti, príliš nevyšlo ... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem viděl film ze soudního prostředí, které mají často hodně dobrou atmosféru a zajímavé zvraty. Ani jedno se zde bohužel neděje. Všechno je vsazeno na ústřední duo a jejich herecké schopnosti a ani u jednoho z herců to není žádná sláva. A tak zbývá samotný příběh, který je hodně krutý. Bohužel o motivaci se nakonec nic nedozvíme. Škoda že film nezůstal tak poutavý, jako byl začátek při představení obou postav. ()

SimpanzJi 

všechny recenze uživatele

Abych to shrnul, byl to takový průměr. Ničím neoslní, ale špatné to taky nebylo. Příběh ze hlavně soustřeďoval na Jonaha Hilla, kterého mám jako herce rád, obzvlášť v 21 Jump Street. Jamese Franca už tak rád nemám, příjde mi, že v poslední době v ničem slušném nehrál. Akorát Interview, a jinak nic. Jina trošku horší kameru doprovázela skvělá hudba Marca Beltramiho, který v poslední době skládá hudbu dost, ale v poslední době teda nic moc. Když vezmu v potaz režiséra, viděl jsem od něj zatím jen tohle. A teď k příběhu. Vcelku slušně natočeno, přišlo mi ale, že by se to bez některých scén úplně obešlo. Dohromady bych tak 15 minut vyškrtnul, docela jsem se nudil. Jako drama dobrý, ale thriller bych v tom moc nehledal. Prostě jednoduše: Jonah slídil, James seděl, seděl, seděl. No a aby si to nějak zpestřil, tak seděl. Je to snímek k zamyšlení, hlavně kvůli super konci. Ten mě vcelku překvapil, samozřejmě, že byl dobrý. Jonah vydal knihu, a byl spokojenej. Já se mu ani nedivím. Když se tam ale potom zčistajasna objevil James a položil mu otázku: "Jste rád, že jste se s ním dal do kontaktu?," byl Jonah trošku překvapenej. Potom pravda podle komentátora a závěrečné titulky, doprovázejíc skvělou hudbu. No že by to byl zázrak, se říct nedá. 23. 10. 2015 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama