Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (134)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že se tam vlastně nic pořádně nestalo a možná z poloviny se to krylo se žánrem, který nade vše nemám rád- s dramatem ze soudní síně, se mi to vlastně docela líbilo. Já jsem pomalej člověk a ono to pro mě mělo takový příjemný, mně blízký tempo. Co mi vadilo, že z toho nevyznělo, že Finkel selhal i podruhé- jestli to tak tedy bylo… Jednu ostudu si trhnul nepravdivým článkem (ty návodný otázky při rozhovoru s těmi černochy z plantáže byly faul sám o sobě) a podruhé, když chtěl Longa v knize vyvinit z těch vražd. Přitom pokud vím, jasně se domluvili, že až do verdiktu soudu nevydá ani čárku. Takže za mě porušil i tuhle jejich dohodu. Ale to jsem trochu spoiloval, omlouvám se. Prostě to není tak špatný, jak to vypadá podle hodnocení. Není to žádná šupa, ale vidět se to dá. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

True Story, bro. Skrz naskrz priemerná dráma. Síce nijako neurazí, ale zo skutočného príbehu o vrahovi svojich vlastných troch malých detí a reportérovi, ktorý ho chodí do väzenia spovedať nevytrieskala prakticky nič. Iba rutinne podala tento príbeh, bez nejakej ťaživej atmosféry, nevýrazne po technickej stránke (nezaujímavá kamera, aj hudba) a s priemernými hereckými výkonmi. James Franco je síce štandardne dobrý herec, ale tu mu okrem jedného zachmúreného pohľadu scenár neponúka žiadnu scénu v ktorej by mohol zažiariť, Felicity Jones má pre celé dianie úplne nepodstatnú rolu a Jonah Hill je totálny miscast, ktorý je možno fajn v 21 Jump Street, ale vážnu rolu rozhodne nezvláda. True Story síce ponúka pár znepokojivých scén, ale to sú všetko čisto prvoplánové útoky (úvod s dieťaťom v taške alebo fotografie obetí), no nič z toho nemá oporu v scenári, ktorý divákovi nedovolí na vzťah ústredného dua nahliadnuť bližšie. Keď nakoniec v závere dôjde na odhalenie motivácie toho prečo si vrah zavolal k sebe reportéra, ktorý ho mal naučiť ako slovami apelovať na ľudí, tak práve táto manipulatívna hra mala hrať prím v celom príbehu a byť jeho ústredným motívom. Namiesto toho True Story ponúkne jeden monológ vraha v súdnej miestnosti a do piatich minút je všetko vyriešené. Škoda, toto mohol byť nervy drásajúci thriller o tom ako dokážu byť niektorí ľudia manipulatívne svine a schopný tých najohavnejších skutkov. Namiesto toho to je pomerne obyčajná dráma, v ktorej si Franco s Hillom pár krát pokecajú vo väzení, ale ten ohavný skutočný prípad a manipulatívna povaha skutočného vraha je odsunutá na druhú koľaj. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

Timak 

všechny recenze uživatele

Upřímně nerozumím tomu nízkému hodnocení. Hill hraje skvěle a především Franco podává excelentní výkon. Navíc Felicity do toho všeho vložila sakra důležitou scénu (bohužel jen tu jednu). Nehledě na to, že po konci filmu jsem měl hrozné nutkání si o tom pokecat, protože těch nezodpovězených otázek visících ve vzduchu byl (a stále je) kotel. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ne ne, tohle bylo fakticky moc moc špatňounké. Přehrávající Franco, kdy z prvního pohledu bylo jasné, co je zač a pak ty svoje kdáky a pohledy jen vršil a vršil, Hill si po Wolf of Wallstreet asi chtěl zkusit další vážněji míněnou roli, ale snad mu tak i došlo, že na něco takového nemá vůbec a naprosto vlohy, a co tam dělalal Jones už vůbec nechápu. Nuda jak trám, Hill se celou dobu naprosto nesmyslně hnípe v něčem naprosto zřejmém a snaží se z toho vykřesat drama. Je z toho ale jen hodně špatná parodie, která postrádá humor. A jak Zeck zmínil, tak autoři si i nedělali hlavu s poukázáním na minulost padoucha, protože pak by ten film byla totální nesmyslná sračka. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jonah HIll v polohe vážnej drámy? Pre mňa doposiaľ scifi, avšak musím uznať, že chalan sa nestratí ani pri vážnejších postavách. Miestami sa to zdalo trošku prekombinované, ale na záver do seba všetko pekne zapadlo. Páčilo sa mi ako tu naťahovali diváka do poslednej chvíle - spravil, nespravil, spravil...? Priemer. 60/100 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama