Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (543)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je natočen po všech stránkách tak nějak standartně, že mě sice celkem bavil, ale zanechal takový nijaký sterilní dojem. Příběh je sice na kriminálku takový lepší průměr, herci také, ale je to natočené jako pro televizi, tak nějak bez otisku režiséra. Moc mi také neseda hudba, která je místy až příliš dramatická na to co se ve filmu (ne)děje. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Fúze filmové Evropy s výbušným americkým očekáváním je dvousečná zbraň, která v tomhle případě doplácí zejména na příšernej scénář a znuděný herectví zúčastněných (krom tradičně snaživé, ale nedůveryhodné Rapeface). Co pak na tom, že akční scény maj všechno, co potřebuju, když jedna zápletka je o tom, že necharismatický Maďar z posilovny se mstí na sympatické bandičce lokálních mafošů (a my nevidíme proč, jenom musíme dát na jeho slovo) a druhá na tom, že kvůli pár docela pěkným jizvičkám na obličeji se jakási pitomá šlapka rozhodne najmout zabijácký hovado, který má sejmout človeka, kterej jí to neúmyslně udělal. Méně je fakt většinou více. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné. Temný, ponurý a pomalý thriller o pomstě otce vyvražděné rodiny, který se dostane do gangu, který toto spáchal. Film má hlavně hodně suprovou formu, úžasnou kameru a vizuál. Je zde snad jen jedna světlejší pasáž s vycházejícím sluncem a pak úplný závěr v metru. Jinak samá temnota. Sice ohraná písnička typu Punisher a stovky dalších, ale slušně natočený a vyvážený s jednou suprovou akční scénou na úplném konci. Líbilo se, doporučuji. Colin je zde fakt dobrý. /75%/ ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Dead Man Down zpočátku naprosto selhával co do scénáře, nemám ráda, když jsem víc mimo než je zdrávo. Později mi naskočilo až tak, že během finální střílečky jsem začala řešit, co dál s Colinovým prázdným zásobníkem pár sekund předem, než si ho logicky realisticky vyměnil za nový.☺Ale to je jen tak na okraj, abych se ujistila, jak jsem chytrá a pozorná. Jinak je to přesně ten typ filmů, který jednomu sedne a druhému nikoli, ale díky hereckému obsazení se zmíněný nepoměr dá vydělit dvěma. Jelikož autor neopomněl přidat psychologickou vložku o výjimečných chvílích, jež mi už nedělaly žádné potíže v orientaci i predikci, tudíž jsem docela spokojena. Colin mi bude svítit na cestu ještě drahnou chvíli... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sice Colin na konci rozpoustal inferno za které by se svého času nemusel stydět ani Arnold, přesto jsou mé dojmy trošku rozpačité. Chvílemi mě přišlo že Oplev neví co přesně má točit. Jednou se už už schyluje k romantice, aby hned vzápětí Colin sundal 3 chlápky ve stylu Jasona Bourna. Nejedná se o špatný film, ale výsledek mohl dopadnout určitě lépe. 60% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Niels Arden Oplev se ostře ohradil proti propagaci filmu v Americe, která podle něj film reprezentovala zcela mylně. Vyjádřil se rovněž o problémech s rozpočtem a nutnosti film natočit v kratším čase. Dle svých slov také nebyl schopen za tak krátký časový úsek sestříhat film do vysněné podoby. (HellFire)
  • V scéne, kde Alphonse (Terrence Howard) preberá hovor od svojho človeka, chytí telefón naopak, ale aj napriek tomu ďalej veselo telefonuje. (vander19)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama