Reklama

Reklama

Z for Zachariah

  • Kanada Z for Zachariah (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Príbeh je zasadený do sveta po nukleárnej vojne. Mladá Ann (Margot Robbie) má strach, že môže byť tou príslovečnou "poslednou ženou na Zemi". Táto obava sa však rozplynie, keď jedného dňa uvidí niečo neuveriteľné: ďalšiu ľudskú bytosť. Je to Loomis (Chiwetel Ejiofor), vedec, ktorý vplyvom radiácie a neúspešného hľadania iných ľudí takmer prišiel o rozum. Medzi týmto párom, aj vďaka okolnostiam, pomaly vzniká romantický vzťah. Keď však do ich údolia zavíta ďalší neznámy, Caleb (Chris Pine), ich krehké puto sa začína rúcať. (xzajox)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (117)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"EVEN AT THE END OF THE WORLD, ANNIE AIN'T GONNA DRINK NO DAMN CHERRY SODA." ------------ Za normálnych okolností by to bolo za 3*, lenže (dobre pre mňa) tento typ survivalu jednoducho milujem. Totálne pomalé tempo, nulová akcia, priamočiara dejová linka, pobyt na jednom mieste a jeho vylepšovanie. Pre väčšinu nuda, pre mňa lahôdka. Hudba mi silne pripomínala ďalšiu postapokalyptickú bombu The Book of Eli. Niektoré tóny ako by jej z oka vypadli. Z hereckej stránky rozhodne dominovala Margot, zvyšní dvaja viac menej nemali čo hrať, aj keď postava Loomisa bola prvých 60 minút pomerne zaujímavá. Záver si režisér nechal v podstate vytvoriť nám, čo v mnohých prípadoch neobľubujem, no tu mi to vôbec nevadilo. 4* pre mňa, 3* pre film. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Laciný postapo úhelník s nejednoznačným tempem, postavený jen na jedněch kulisách, standardní přírodě a jednom ochranném obleku. nuda, ve které na konci můžete jen přemítat nad skutečností, nesmyslností, smyslností, zbytečností a na 95 minut dokonce i přetaženou stopáží. ~~~ Tohle je ve skutečnosti epizoda Star Treku z pohledu děje v simulátoru: Spustí se simulace, vejde do ní Kirk, odehraje si svou roli a jakmile zjistí, že je tenhle simulátorový program dost o ničem, odchází pryč, aniž by program ukončil. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nostalgicky vzpomínám na trapné sračky z 80. a 90. let, ve kterých se autoři snažili postapokalyptickou atmosféru navodit ubohými triky, které alespoň evokovaly, že se stalo skutečně něco apokalyptického. Dnes si člověk pustí oceňovaný zombie seriál a pět řad sleduje jeden akr lesa, případně tento film o Zemi zasažené jaderným spadem, ve kterém je celou stopáž k vidění jen idylická krajinka hodná k trávení dovolené, které k dokonalosti chyběla už jen pasoucí se fialová kráva dojící lentilky přímo do huby stvořené k blowjobu patřící Margot, která v tomto filmu KoKo(t) vezme do huby jen jednou (a nebude to vidět). Slovní hříčky zaseknuté na prvním stupni základní školy byly to jediné čím jsem se při sledování zabavoval, protože tak odhadnutelný film kopírující veškeré scenáristické postupy o dvou klaccích a jedné díře, to se jen tak nevidí, zvláště bez jediné invence, která by ta klišé chtěla alespoň náznakem bourat. Po zhlédnutí posteru, který je pro každého člověka s IQ nad 80 spoiler jako prase, je tedy jasné, co bude následovat. A na to se čeká skromných 40 minut u sázení sóji a brambor, aby se dalších 40 nestalo vůbec nic a to nejzajímavější na konci pro jistotu ani nebylo "umělecky" divákovi nabídnuto, protože pokud už si dokázal domyslet celý film po prvních dvaceti minutách, kdy ještě ani nebyly představeny všechny postavy, ať si domyslí i ten úplný závěr, ušetří se prachy a práce. 55% ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Mezi postapokalyptickými filmy je to jen menší počin s lepším obsazením. Příběh je jistě zajímavý, hodně mi to připomíná Malevil Roberta Merle. Problematika víry v Boha a sdílení jedné ženy v komunitě, tady tedy menší než v Malevilu. Tady je aspoň vidět, jak řádně funguje lidská závist a žárlivost. Na tom nejspíše i film stojí. I přes to, že je konec světa, lidí je po málu, základní instinkty v člověku pořád zůstávají a konkurence se nepřipouští. I přes to, že se ze snímku nedozvíme co se s Calebem stalo, potažmo co se stalo s Johnem a Ann, je jasný, že to John nevydržel a dal Calebovi co proto, aby si zapamatoval, že to takhle dál nejde. Nebo opravdu odešel v tom antiradiačním obleku, ale podle mě je to stejně nepodstatné. Spíše psychologický film, než nějaký thriller. Kniha jistě bude stát za to, možná si ji někdy přečtu. Akorát nechápu, proč se to jmenuje tak, jak se to jmenuje. Zmínka o Zachariahovi ani jedna. Jedině, že by ta událost, o které je párkráte zmínka, bude mít název Z jako Zachariah. 4/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na Zemi došlo ke katastrofě. Většina planety je zamořena radiací, ale nikde není přímo řečeno, že proběhla atomová válka. Ann přežívá sama se svým psem na farmě v malebném údolí, kterému se radiace vyhnula. Její stereotypní život naruší příchod Johna. Postupně se sbližují a společně pracují na farmě, než... Než se objeví další muž - Caleb. Postupně dochází k jiskření mezi postavami a je jasné, že dva kohouti na jednom smetišti nemohou být. Lehkovážná Ann jakoby nevěděla, kterého z mužů si vybrat. Tím ovšem zavdá příčinu k tomu, aby temné proudy vyrazily na povrch. Minimalistické postapo se v první půli vleče šnečím tempem a nic převratného se neděje. Jakmile ale dojde k prvním střetům, napětí vzrůstá a až do konce nepoleví. Oba muži mají totiž svá tajemství. Velmi se mi líbila stavba vodní elektrárny, kdy jsem si tak nějak vzpomněl na filmy W. Herzoga. Snímek vyžaduje od diváka jistou spolupráci, a tak není pro každého. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Maska, kterou má na sobě na začátku filmu Ann (Margot Robbie), je ve skutečnosti paintballovou maskou Dye i4. (TaNya_)

Související novinky

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama