Kdo přežije: Fidži (TV pořad)
Survivor: Fiji
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2007, 43 min
Hrají:
Jeff ProbstObsah
V této sérii se spolu se soutěžícími podíváme na Fidži a blíže seznámíme s ostrovem Vanua Levu, kde se soutěž odehrává. Po příjezdu se 19 soutěžících rozdělí do dvou kmenů zeleného Moto a žlutého Ravu. Kmeny mezi sebou budou každý den soutěžit o imunitu, kmen který imunitu nezíská bude ohrožen na večerní kmenové radě, kde se soutěžící musí hlasováním rozhodnou, který člen z jejich řad bude muset soutěž opustit. Když již zbývá jen deset, sloučí se ve kmen Bula Bula a členové začínají bojovat, každý sám za sebe, o výhru v podobě šeku na milion dolarů. Takže kdo přežije a stane se vítězem? (Mičl) -
Schyluje se k něčemu strašlivému. Tvrdá soutěž na exotickém ostrově, ve které trosečníci doslova bojují o přežití, vodu, jídlo a náčiní, které jim usnadní život. A v neposlední řadě i o výhru v podobě milionu dolarů! (dan.pacino)
Kulmon
Tohle, že má být nejhorší řada? Ale jděte! Vždyť má naprosto vše, uspokojivého vítěze / vítězku, největšího sympaťáka od dob Ruperta Bonehama (Yau - Mana), největší svini od Jonnyho Fairplaye a zároveň člověka s nejnižším intelektem od doby, co se projevila Eliza Orlins (Dreamz). A taky nejzajímavější kmenovovu radu (poslední 4 soutěžící) a jednu z nejzajímavějších finálových rad. Vyjadřuji spokojenost a údiv nad hodnocením! Zajímavosti: !!!SPOILER!!! Vítěz Fidži Earl byl vybrán na poslední chvíli - dva dny před odletem. *** Earl Cole předtím Survivora nesledoval, dle svých slov viděl pár epizod první série.(1.1.2012)
mysicka
ale tak nakonec to takovej průser nebyl.. dělení na majetné a nemajetné mě sice dost otrávilo (a i proto body dolů), ale po spojení kmenů už jsem si neměla nač stěžovat..:) dreamz rozhodně nebyl tak blbej, jak vypadal nebo jak chtěl, aby vypadal a navíc to byl hráč.. pro mě byla daleko horší a nepřekousnutelnou figurkou lisi..:( a ve finále jsem ráda, že vyhrál pan správňák, ač před branami finále zůstal někdo, kdo by si to zasloužil ještě o chloupek víc.. "bohužel" to byl velice čestný a zásadový člověk, což se v takové hře moc nenosí.. a teď vzhůru do číny!!(20.12.2011)
Zeck
ajuska
Celkově Survivora hodnotím za 5*, ale tohle je jedna z nejslabších řad. Divný twist s luxusem v táboře, málo zajímavých hráčů (snad jen Yau a Earl), vcelku předvídatelný průběh.(4.2.2012)
Stegr
85% - Nebýt slabšího začátku, jedná se o vůbec nejlepší řadu z těch, které jsem viděl. Posledních pár dílů bylo naprosto neuvěřitelných...(17.12.2011)
gilmore_girl
Tahle serie na me pusobi prilis zinscenovovanym dojmem - tolik planu a "nahod", ktere jako zazrakem vychazeji... ale diky tomu to bylo dost prekvapive a zajimave. Navic jsem poprve videla, jak funguje uplatneni symbolu imunity, takze jsem spokojena :).(28.12.2011)
Deimos
POZOR SPOILERY TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 9/10/// Nejoblíbenější postavy: Yau-Man, Earl, Michelle. Koho bych napsal ve finále: Earl. Proč? Výborný Yau-Manův spojenec, čestný, sympatický, výhru si zasloužil. Koho jsem chtěl víc poznat: Michelle, Anthony. -Koho bych vyřadil: Lisi, Dreamz, Rocky, Cassandra, Boo/// Tak a mám za sebou další řadu a mohu říct, že se právem dá považovat za jednu z nejslabších. Po čtyřech řadách už mohu trošku bilancovat a zjišťuji že to je především o postavách, tedy o soutěžících a že žádné prostředí, sebekrásnější to nezachrání nebo naopak nezkazí. Když ale nevyhraje váš favorit, tak to hodně zamrzí, obzvlášť když si to rozhodně zaslouží. Nemluvím o nikom menším, než o Yau-Manovi. On spolu s Earlem vytvořil netradiční dvojici, u které ale byla přímo cítit vzájemná důvěra, která se obešla bez podrazů a jakékoliv špinavé hry. Ze začátku až do sloučení to byla docela nuda. To že si jedni žili v luxusu a druzí v chudobě hned od začátku rozdělí vaše sympatie. Třeba takový Boo si hrou prošel bez větších existenčních problémů. Po sloučení už to začíná být zajímavé. První Dreamzova zrada pomůže, další už mému favoritovi zlomí vaz. Hurá je na světě jedna z největších krys této soutěže. Naproti tomu Yau-Man je ztělesněním všeho dobrého. Navíc je to takoví střízlík jako já, jen o 30 let starší, takže to jak zabojoval a jak hrál...zasloužil si vyhrát. Líbila se mi taky práce a taktika s tajnými imunitami. To v kombinaci s důvěrou dvou lidí začíná být hodně silným prvkem této soutěže./// Celkem 69%///(19.12.2011)
heyda
Největší průser téhle řady je to, že je k soutěžícím příliš mírná. Luxus v podobě postele, polštářů, dek a dalšího zboží pro jeden kmen není dobrý nápad. Jeden kmen je brutálně znevýhodněn a druhý si užívá výletu na Fiji. Za to rozhodně 1 hvězdička dolů !!! Co se týče soutěžících, tak největší sympaťáci a moji oblíbenci jsou Earl s Yau-manem. Do 7. dílu mě to moc nebavilo, ale 8. díl byl průlomový. Zaprvé jim sebrali všechen luxus (chachá), zadruhé mě nadchnul souboj v tradičním Fijiským tanci a Yau man se ukázal jako skvělý shooter. Prostě konečně ta série dostala šmrnc a začala být zajímavá. V porovnání s Cookovými ostrovy je to o kousek slabší, ale ty poslední díly byly geniální. 80%(20.12.2011)
iamek
Dreamz je největší zm*d v dějinách téhle soutěže. Snad se v tom autě zabije. Parchant. Yau-Man naopak jeden z nejlepších playerů v dějinách !(1.12.2011)
Hrabka
Hodně dobrá série, nevím proč má oproti ostatním tak nízké hodnocení... Od začátku do konce mě to bavilo, i když musím říct, že finále už nebylo tak zajímavé, protože bylo naprosto jasný, kdo bude z "Final 3" zvolem vítězem. Před Fidži jsem viděl Čínu, která je podle mě méně zajímavá. V této sérii se vyskytuje celá řada zajímavých postav, parádních zvratů a hodně zajímavých situací. Kmenové rady jsou zde v celkovém pohledu jedny z nejzajímavějších. A navíc jsem se konečně dočkal obstojného vítěze, který si ten meloun zaslouží. Spoilery: Jinak mě asi nejvíc zaujal koumák Yau-Man, který u mě nejvíc zabodoval ve výzvě "hod oštěpem a střelba lukem", tam si ty všechny namakance hodně dobře vychutnal. :-D Dobrý byl i Rocky, ale pak to začal přehánět a vůbec se nedivím, že ho vyloučili. Alex + Edgardo byly dobří a féroví hráči, škoda že věřili tomu pitomcovi Dreamzovi. Zajímalo by mě k čemu Dreamz tak nutně potřeboval auto, když nemá ani řidičák, podrazák... Největší kráva nejen v této sérii je jednoznačně Lisi, taková pizda se jen tak nevidí. Dosavadní žebříček: 1. Perlové ostrovy, 2.-3. Fidži, Gabon, 4. Cookovy ostrovy, 5.-6. Mikronésie, Čína, 7. Panama(21.3.2012)
MMR
Yau-Man(5.12.2011)
Cubinho
Na úvod poznamenám, že mě zaráží všudypřítomné nízké hodnocení této řady, protože u mě patří k těm oblíbeným. Ze začátku mi sice strašně vadil "casting" soutěžících (jelikož mi zde chyběl typický běloch - ale co čekat u multikulturní řady) a několik zbytečných twistů, ale druhá polovina série stála rozhodně za to a přinesla několik neuvěřitelných momentů. Fidži "stvořilo" 2 nezapomenutelné postavy - Yau-Mana - jednoho z nejoblíbenějších soutěžících vůbec a superkrysu Dreamze, ke kterému se raději ani nevyjadřuji... Oblíbené postavy: Yau-Man, Earl. 8,5/10(28.11.2011)
slatkac
Yau-Man rulezz go.(5.12.2011)
Pepinec
Já bych jen rád varoval všechny neznalé výsledku jakékoli řady Kdo přežije, aby do skončení série nenavštěvovali její zdejší profil nebo diskuzi. Zbytečně riskujete, že si pokazíte zážitek. On si totiž kdekdo myslí, že když napíše !SPOILER! hovno, nikdo do něj nešlápne. Výsledná známka je beztak jen a pouze otázkou vkusu, jak vám sednou charaktery soutěžících. Forma zpracování je všeobecně známá a léty neměnná.(21.12.2011)
Hismael
Za to co Dreamz v téhle soutěži předvedl by se měl smažit v pekle. Nechci toho moc prozrazovat, snad jen to, že tahle série obsahuje spoustu nových pravidel, soutěže jsou spíše bez plavání a ten kdo měl vyhrát nevyhraje.(6.1.2012)
juta
Nechápu to slabé hodnocení, vždyť je to hodně dobrá řada jako každá jiná. K Dreamzovi se radši vyjadřovat nebudu, to bych tu možná nadával :D Oblíbení hráči: Erica, Yau-Man, Earl, Alex.(16.12.2011)
Danny F.
Obdivuji všechny odvážlivce co do toho šli. 65%(30.11.2011)
st.verka
Neznám Yau-Manovu ekonomickou situaci a tak je pro mne těžké posoudit, jak obtížné pro něj bylo vzdát se toho auta. Ovšem nabídka výměny auta za imunitu Dreamzovi, který v téhle soutěži zradil snad každého, mne upřímně překvapila. Čestnému slovu největšího podrazáka na světě ("Máš mý slovo, přísahám Bohu") nemohl uvěřit ani on, tenhle tah pro mne zůstal záhadou. A to, že si mohl Dreamz byť na okamžik myslet, že po tom všem by mu někdo mohl dát hlas, opravdu svědčí o naprosté absenci jeho zdravého rozumu.(17.12.2011)
Andre3000
Jediná série, kde jsem neměl žádného favorita ani oblíbence...(31.1.2012)
PanCitron
Myslím si, že v podstatě to rozdělení bohatý/chudý byl celkem dobrý nápad, kterému ale chyběl trochu lepší koncept (třeba častěji rozhazovat kmeny). Takže byla pak první část relativně monotónní co se soutěží týče. Hlavní tahák bych viděl hlavně ve vážně povedených kmenových radách a celkově část po sloučení měla neskutečný spád. Podle mě dost podceňovaná série. Oblíbení hráči: Yau-Man, Earl(20.12.2011)
Související
- Survivor: One World (TV pořad) (2012)
- Survivor: Redemption Island (TV pořad) (2011)
- Survivor: South Pacific (TV pořad) (2011)
- Survivor: Heroes vs Villains (TV pořad) (2010)
- Survivor: Nicaragua (TV pořad) (2010)
- Survivor: Tocantins - Brazilian Highlands, The (TV pořad) (2009)
- Survivor: Samoa (TV pořad) (2009)
- Kdo přežije: Mikronésie (TV pořad) (2008)
- Survivor: Gabon - Earth's Last Eden (TV pořad) (2008)
- Kdo přežije: Čína (TV pořad) (2007)
- Kdo přežije: Cookovy ostrovy (TV pořad) (2006)
- Kdo přežije: Panama (TV pořad) (2006)
- Kdo přežije: Guatemala (TV pořad) (2005)
- Survivor: Pearl Islands (TV pořad) (2003)
- Kdo přežije IV: Markézy (TV pořad) (2002)
- Kdo přežije III (TV pořad) (2001)
- Kdo přežije II (TV pořad) (2001)
- Kdo přežije (TV pořad) (2000)
Podobné
- Experiment kolonie (TV pořad) (2009)