Reklama

Reklama

Kdo přežije - Čína

(série)
  • USA China
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2007

Tato řada je v pořadí patnáctou sérií americké reality show. Jak je z názvu patrné, natáčelo se v Číně a tedy na tuto hru neobvyklém místě. Žádný tropický ostrov uprostřed oceánu, ale okolí přehrady Zhelin ležící v provincii Ťiang-si v Čínské lidové republice. Moderátor Jeff Probst prohlásil, že to byl první americký seriál (konkrétně tato řada), který byl celý výhradně natáčen v Číně. Tato řada je sérií, která byla natáčena na nejsevernějším místě ze všech dosavadních řad a natáčelo se mimo tropické pásmo.
Producentům této show se podařilo zajistit nebývalý přístup na několik čínských památek, včetně Velké čínské zdi a Šaolinského chrámu. Natáčení této řady začalo 25. června roku 2007 a skončilo po třiceti devíti dnech 2. srpna 2007. V americké televizi tato řada běžela od září do prosince téhož roku.
Šestnáct nových trosečníků bylo rozděleno do dvou kmenů. Červený kmen nese název Fei Long, což v překladu znamená Létající drak. Žlutý kmen nese název Zhan Hu, což znamená Bojující tygr. V této řadě se již nevyskytuje Ostrov vyhnanství, ale objeví se jiný zvrat. Naproti tomu skrytá imunita opět bude ve hře. Tato řada přinese nejen nezapomenutelné a oblíbené hráče (tři z nich byli vybráni do jubilejní 20. řady), ale také vzniknou nová přátelství, vytvoří se nové aliance a mnoho trosečníků pocítí na vlastní kůži jaké to je, když vás ostatní podrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

NICOX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já ty řady prostě nedokážu úplně oddělit od sebe. Mě prostě baví ten formát a pak už záleží jen na těch lidech a v každý sérii je pár lidí, který máte rádi a pár který rádi nemáte... ale jinak se tam prostě pořád něco děje, takže mě se ty řady líbí zatím všechny, který sem viděla. V tomhle případě mě asi nejvíc zaujala (neříkám, že sem jí měla ráda) P. G. Podle mě to byla hodně silná hráčka, jen měla trochu smůlu. Další byl James a jeho "wtf moment" na kmenové radě, konflikty mezi Courtney (anorektička) a Jean Robertem, neuvěřitelně prudící Dave, šestadvacetiletý panic Eric, extrémně nesympatický gay "letušák" Todd a Denise s účesem alá Jarda Jágr. Docela mě mrzí, že tak brzy vypadla Ashley, myslim, že by tam s ní a těma jejíma hroznejma silikonama byla ještě sranda :) No každopádně vítěz mě opravdu zklamal a do poslední chvíle sem byla přesvědčená o tom, že to nevyhraje. Bohužel! 75 % ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už ten samotný začátek; líná a hloupá Sharia dorazí v letních šatičkách a podpatcích, drsná kozatá zápasnice zase jako kdyby šlo o motorkářský kemp. Chlapáci s kufírky na kolečkách navonění, našampónovaní, a vyfintění - jen začít s pózováním pro nový kalendář. Takováhle sebranka měšťáků přece nemá šanci doopravdy přežít. Kdyby je vyprskli na ostrově s jedovatými hady, první kmenovou radu by přežil jenom Jeff. Sestava charakterů sice různorodá (což ale asi není zas tak velký problém při počtu lidí, kteří se hlásí), leč především z ženské strany plná nesympatických slípek. Navíc zabitá skrytá individuální imunita. To pro Čínu nevypadá moc dobře, alespoň z mého pohledu... Prohřeškem největším budiž fakt, že mi nikdo neukázal patrně to nejlepší, co tato série přinesla, a sice zadeček Amandy. ()

Reklama

donnovann 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čína je jedna z těch povedenějších sérií, zajímavý casting. Prostředí - asi nejlepší série ve vnitrozemí. Rozhodně nejoblíbenějším hráčem pro mě jednoznačně Todd, SPOILER: který hrál perfektní hru a jeho argumenty na finálové kmenové radě - to prostě mělo hlavu a patu :) Dále se nesmí zapomínat samozřejmě na jeden z nejhloupějších tahů historie a objevení all star hráčů i když pro mě ne tak oblíbených - Jamese a Amandu. Celkově dávám 93% ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně kvalitní série v nádherném Čínském prostředí a jak už bylo mnohokrát řečeno i se skvělým výběrem hráčů. Byly tu ty správné rozepře, nesmírně originální soutěže, nečekaná vyhození a především skvělá dvojice taktiků. Pro mě rozhodně kvalitní série. oblíbení hráči: Amanda, Todd, P.G. ()

Drky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná řada s mým nejoblíbenějším soutěžícím Jamesem, podvraťáckým vítězem, kterému jsem již od prvního dílu nefandil, ale musím přiznat, že si všechny zmanipuloval hodně dobře. Série plná podrazů, hlavně ženská skupinka se zase předvedla. Série plná zvratů. A také série při, které jsem zatím nejvíce měnil názory na soutěžící, což pro mě bylo hodně těžké a překvapující. Čina byla podle mě také série ve které, byli soutěžící nejvíce odkázáni na své schopnosti - nedostatek potravin, které by mohli soutěžící najít či si ulovit a hodně nepříjemné podmínky. Škoda, jen, že jsem se dozvěděl výsledek dříve než série v TV skončila, což byla určitě moje chyba. Hodnocení 4* a 85% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Soutěžící Jaime Dugan a Erik Huffman po necelých dvou letech od skončení soutěže uzavřeli manželství. (slatkac)
  • Séria byla filmována v rezervaci Zhelin. (Attta)
  • Neil Patrick Harris, velký fanoušek této show, dostal od televizní stanice CBS symbol imunity této řady jako dárek ke svým 37. narozeninám. (Hidan)

Reklama

Reklama