Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (724)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Regulace populace aneb když má jedna ženská koule postavit se problému čelem. Téma řešící palčivou otázku současnosti - přelidnění. Originální thriller, kdy jsem obdivovala i záporačku, ale přeci jen fandíte hlavní hrdince, tedy hrdinkám :o) Noomi Rapace 7 x jinak. Nejvíc se mi líbila zrzka a génius přes počítač, to je jasný :D Celkový příběh skvělý, obdiv Noomi, zahrát tolik různých osobností (netrpí teď samomluvou?), opět jsem dostala zadek (mám nějaké štěstí na výběr filmů :D) a moře akce. Dvě hodiny utečou jak voda, kdy se nestačíte nudit, a tak dokáže odpustit i to, že celou pointu odhalíte relativně brzo :o) A jaké je tedy ponaučení? Š*kejte bezpečně! ;o) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nápadité, novodobý problém signalizujúce, vďaka zápletke zaujímavé, tempu dostatočne záživné, a tak smelo môžem skonštatovať, že toto je pozornosti hodné scifíčko bez tradičných vizuálnych orgií, na pevných základoch príbehu postavené, ktoré nijak nesklamalo, ba práve naopak, milo prekvapilo. Skutočne sa niet načo výnimočne sťažovať, aj keď je rozuzlenie čitateľné, ako chrípku predpovedajúci sopeľ na brade. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Celý ten súboj s vymysleným režimom a la Drozdajka, záverečné nablblé good guy/bad guy zúčtovanie, klišé a sebaobetovanie prebili toho Wirkolu, u ktorého sa pri krvavých scénach zasmejete od radosti, a celé to dotiahli niekam totálne na mainstreamovú pôdu. Krok späť aj pri Noomi nasiedmu. A na tak cool vybíjanú to dve tretiny filmu vyzeralo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Námět o sdíleném životě sedmerčat BOŽÍ, scénář ale nedotažený (povrchně nahozené charaktery sester, nezajímavý dystopický svět...) a vizuál a akční scény laciné, nenápadité a bez drajvu. Dostat to do rukou schopnější scenárista a režisér s několikanásobným rozpočtem (směšných 20 mega), mohl z toho být druhý Minority Report nebo Gattaca. Noomi Rapace můžu, takže za ni velké plus, i když tu ve výživné sedmiroli nic extra nepředvádí. Tolik promarněného potenciálu. Český distribuční název nemohl být nudnější. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhšej dobe nejaké scifíčko, ktoré dokázalo zaujať nielen svojim nápadom a námetom, ale i svojim obsahom a celkovým filmovým spracovaním. Dejová linka nenudila, mala rýchly spád, je tu dostatok akcie a ústredná otázka - čo sa stalo Pondelku? - sa tu rieši zaujímavým spôsobom na báze postupného krimi pátrania a odhaľovania súvislosti. Navyše to Noomi Rapace veľmi pristalo, každá jedna jej verzia mala niečo do seba. Veľká spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Jednou z najväčších filmových lokácii v Rumunsku bolo prímorské mesto Constanza. Miestny starosta povolil štábu obsadiť historickú časť mesta. Dostali prístup k nakrúcaniu do jedného z najväčších prístavov v Európe. (classic)
  • Název se během postprodukce změnil na Seven Sisters, ale když Netflix film koupil, byl změněn zpět na What Happened to Monday, což byl původní název filmu. (veronikajel)
  • Pôvodný scenár Maxa Botkina bol vybraný z Blacklistu najlepších nevyprodukovaných hollywoodskych scenárov za rok 2010. (WalterIK7)

Reklama

Reklama